torstai 7. marraskuuta 2019

Huawei-mobiilireitittimen päivitystä

Marraskuun alussa huomasin, että nettiyhteydessä on jotain hämminkiä. Aluksi luulin, että koneeseen on tullut jokin haittaohjelma. Ongelmia ilmeni vain yhden sivuston kohdalla - epäloogiset oireet.

PÄIVITYS
Mennessäni osoitteeseen https://www.royalgames.com/ ohjauduinkin osoitteeseen http://192.168.100.1 ja sinnekään en päässyt, koska selain päivitti sivua sekunnin välein uudestaan ja uudestaan. Tiesin kyllä, että mikä sivu on tuo IP-numero. Se on Huawein asetussivu, jossa määritellään reitittimen asetukset - harvoin sinne tarvitsee mennä.

En tiedä, että miksi tuo ilmeni vain tuon yhden osoitteen kohdalla. Royalgames ohjasi asetuksiin, ei vaikuttanut kovin kivalta, sama toistui joka selaimella, joten selain kohtainen vika poissuljettiin. Ongelma oli joku yleisempi, mielessä pyöri vain haittaohjelma.

"Vika" poistui joksikin aikaa, kun käynnisti reitittimen uudestaan, mutta muutamassa tunnissa oireet palasivat. Taistelin muutaman päivän tämän ihmeellisen vian kanssa. Kunnes löysin netistä vihjeen, että reitittimeen on voinut tulla uusi ohjelmistopäivitys ja sen vuoksi reititin on outo - tavallaan ilmoittaa, että päivitys on saatavilla.

Kun oireet olivat päällä, en päässyt asetuksiin, kun sivua vain päivitettiin sekunnin välein. Reitittimen uudelleenkäynnistyksen jälkeen pääsin asetuksiin ja huomasin, että siellä on kuin onkin ilmoitus saatavilla olevasta ohjelmistopäivityksestä. Päivitys vaati kirjautumista sisään - asetuksien ohjeista löytyy tunnukset ja salasanat, tai mistä siis löydät ne.

Päivitys onnistui ilman ongelmia, mitä nyt asennuksen aikana latauspalkin yhteydessä luki suomea, mutta myös viroakin. Asennuksen aikana reitittimen valot vilkkuivat miten sattuu - ohjeen mukaan normaalia.

Päivityksestä oli selvästi hyötyä, signaalitaso on siitä lähtien pysynyt huippulukemissa.

PIN-KOODI -ONGELMA
Keväällä oli toinen ihmeellinen ongelma, eräänä aamuna reititin ei avannut nettiä - näytti vain punaista valoa. Ei tehonnut edes reitittimen resetointi. Ei auttanut kuin ottaa yhteyttä Elisan tukeen ja kysyä, että missä voisi olla vika.

Selvisi, että reititin on alkanut vaatia PIN-koodia, mutta käyttäjä ei näe ruudullaan mitään ilmoitusta. Reitittimen asetuksiin pääsee vaikka netti ei toimisi, joten asetussivun kautta täytyi mennä laittamaan pois päältä PIN-koodikysely.

Kyllä tietotekniikka on välillä niin "mukavaa".

3 kommenttia:

  1. Hyödyttömin kaikista päivistä on se, jolloin ei ole nauranut kertaakaan, ja tuommonen ei naurata.
    Enpä oo huomannut että Royalikin on EI TURVALLINEN! Kuten eräs toinen menneen ajan peliyhteisö, paras kaikista.
    Royalissa on tunnukseni mutta en mitään muista siitäkin on mennyt aikaa vuosia kun pelannut, varmaan kun kaapeli oli rytyssä.

    Pitää laittaa korvan taa jos noin kävisi joku vähemmän kaunis päivä!
    Tuosta pinkoodi jutusta mieleen mun tulostin, ulostin on uusi nimi.
    Voi jösses ku se vaati usein sitä hitonpitkää litaniaa, ja tuntui hukkaavan sen usein.
    Sitten kun asensin koneelle ulostintohtori NOW/WHO niin se rullas pari kertaa ja näytti tähden merkit niin jo rupes ulostaa, mutta vielä se raukka sanoo että nyt tarttee kohdistaa, siis anteeksi mitä?
    Ei kukaan oo heitelly sitä eikä liikutellu miks hitossa tarvii tuhlata musteita ja sitä väriä kun rouva hyvä vaan kohdistaa! Ja tuota kohdistusta se haluaa vähänvälii.
    Niin ja miksi se ei enää ulosta värei kuin toho turhaan, mittarit täynnä ja väriä ei anna ei vaikka rukoilen ja lupaan uuden (wc-)rullan..(huijaan kuitenkin)

    Nyt on skulannut pitkään mustana niin kännyn kuin koneen kautta ulostaminen, viimeksi tuon teatterilippuni jonka jo näitkin. Uneksin sitten muista värikopioista.

    Pakkoha se on vielä kertoa miten mieletön tuuri mulla oli eräs aika, kun piuhat oli poikki pitkään, hätäännyin ja hankin jonkun tikunki jonka nettiä testailin.
    Miten kädetöntä ja jalatonta on kun netti ei skulaa!?!
    Monta soittoo rouva on hyvä vaan Elisalle että mikä, mikä, ei ne nähnyt mitään vikaa..ukkoo kävi ja ei mitään! No hey uffot asialla. Ehei nii hauskaa sentään about aikaa meni(liikaa) niin kertovat että juuh kaivinkone rouhasi piuhan joka tuo minulle nettiä! 0_o
    Tarviis taas lotota!
    Olen ma harkinnut kun tuo DNA ois talossa että jos, mutta kun ne tutut tavat.

    Tuolla kun pyörii ostoshelveteissä joka nurkalla on jos jonkilaista mäyrää mitä käytät elisaa, dna vai.. haluukko osallistuu ees 1000 rahaan? No kuule en, kiitos en tarvii.. Viel kuulen ku sanoo eikö ees raha kelpaa.
    Aloittelija, muutoin passeli vesseli.

    Tänään sitten nordean tunnuskortti kuoli, yllättäen ja pyytämättä.
    Miksi lukee sekin vaihtoehto, tosin muistelen niiden maininneen joskus keväällä tai viime vuonna, jotta nyt syksyllä delaa, mua ei asia koske koska käytän kännyä, tuota asiaa ihmetteli kaveri että apua mitä tekee nyt.

    Pankitkin katoaa kuin varkain pierut saharaan, en tiä ku mummoankanpankin ja dansken enää, esim omaa pankkiani ei tietoo missä ois, ei sen puoleen niille mitään asiaa olekaan, mutta 8,40 euron kk velotus! Pankki pyrkii käteisettömään aikaan ja esim. minun eräs paikka ei tunne muuta kuin käteistä! Sitä on pakko maksaa siis.
    Sitä en tiedä kun en kehtaa kysyä, maksaako semmonen vehje paljon, semmosen uuden vehkeen laitoin ruttuun toisessa paikassa, vähän takaviistoon mutisten käyn otolla, pikku hetki.

    Apteekissa kävi niin kun kortilla maksoin meni hinta 60 euroon ja lähimaksuhan on 50 eur. No lykkäsin kortin, ja ihan pimeenä, se (kassa)vaan sano kolmannella kokeilulla että näpytä vaan koodi, vaikka se oli pimeenä..WEIRD haluu nähdä summan ja kaikki!
    Olikoha se tulevaisuuden masiina.

    Vielä yks tarina, tai juttu (miksi tarina! Tulee aina BB mieleen) noh enneku unohdan,
    unohdin jo.

    Vutun EU sotkee mummujen silmät ja paappojen nakit.

    -C oravannahkoi ikävä

    VastaaPoista
  2. Kännykällä osotteeseen royalgames.com aukeeki sivu Home-Discover king. Alempana lukee play our games at king.com. onko Royal poistunu vai mikä on homman nimi? Oon tos katellu jotain pelipaikkaa, mutta ei ole ole sopivaa oikein löytynyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kännykästä en tiedä, mutta tietokoneella ainakin pääsen nyt Royalgamesiin.

      https://discover.king.com/ näyttäisi olevan varmaan itse ylläpidon firma.

      Poista