keskiviikko 25. maaliskuuta 2020

Ihmisen virtanappi

Tuli mieleen tällainen ehkä filosofinenkin pohdinta. Jos ihmisessä olisi virtanappi ja uudelleenkäynnistysnappi.

Virtanapin ominaisuudet:
  • Sammuttaa ihmisen
  • Sammutusta ei voi perua
  • Sammutus tarkoittaa samaa kuin kuolema
  • Sammutus ei tapahdu heti, vaan on 48 tuntia aikaa peruttaa napin painaminen

Uudelleenkäynnistyksen ominaisuudet:
  • Ihminen ei kuole, mutta suurin osa muistista nollataan alkuasetuksiin
  • Alkuasetuksiin kuuluu mm. tieto perusasioista:
    • Muistaa itsensä, tietää oman nimen, osaa kävellä sekä syödä jne.
    • Tunnistaa perheenjäsenet
  • Muistista pyyhkiytyy tieto ystävistä
  • Vaikka muistaa perheenjäsenet, niin ei muista koettua historiaa heidän kanssa
  • Menneisyyden painolasti poistuu, voi tutustua uudestaan ihmisiin
  • Uudelleenkäynnistys ei tapahdu heti, vaan on 24 tuntia aikaa perua pyyntö uudellenkäynnistämisestä
Nämä tiedot saattavat olla joiltakin osin vajavaiset, mutta ehkä joku tajusi idean. Joten, käyttäisitkö jossakin tilanteessa jompaa kumpaa mahdollisuutta?

Virtanappi on lopullinen ja uudelleenkäynnistäminen saattaisi johtaa paradokseihin, jos itse ei muista mennyttä historiaa, mutta muut muistavat - vaikea aloittaa täysin puhtaalta pöydältä. Asia muuttuu, jos koetaan massauudelleenkäynnistys, moni ihminen nollaa muistinsa.

Uhka vai mahdollisuus?

4 kommenttia:

  1. Hmm olenhan joskus mainninnutkin ihmisen kovalevyn tehoCcleanerin, puhdistaisi kaikesta raskaasta ja turhasta tiedosta.

    Uhka vai mahdollisuus, mitäs jos kertakaikkiaan kaikki pakotettais valitsemaan jompikumpi ilman peruutusnappulaa? Joku ottaa uhkana, joku mahdollisuutena. Olen optimisti näköjään.
    Tuo ekaks mainittu tuo mieleen eutanasian, ja mietin olisiko helppoa kun tuntuu että ainoa ulospääsy olisi virtanappi, ja ei tod. peruisi.

    Uudelleenkäynnistys tuo mieleen lievän alzheimerin, en arvostele muistisairauksia, olisi varmaan rankkaa jos yht'äkkiä ei muistaisi että pitää käydä suihkussa ja syödä, maksaa laskuja.

    Mitä jos painaisi uudellenkäynnistystä, ei muistaisi mitään missä pitäisi käydä.
    Muistaisiko perheenjäsenten myötä lähisukulaisiakin? Eletty yhteishistoria voisi olla rankkaa menettää.

    Jos olisi pakko, käyttäisin sitä, voisiko olla uudestisyntyneen veroinen.
    Menneisyys löytyy kuitenkin edestä, seikka on saletti.
    Historiaa olen alkanut rakastaa vasta aikuisena, skolen hissatunnit meni hiukan metsään, sivulonkero: Oli kyllä kiva ope, parempi kuin ussanope, jolle oli kiva naljata, muistan miten kirjoitin paperin nurkkaan että kreivitär se ja se.
    Ope allekirjoitti sen punaisella ja perään kysymysmerkkejä kaksi. Jätti vielä rasvaisia sormenjälkiä, sai kuittailua siitä, syönyt metwurstivoikkareita, sika!

    Eletyt salatut muistot, ja kiehtova historia, onko se painolastia? Olisiko se rankkaa oikeasti unohtaa.
    Mitäs jos olisi vielä ajatusnappula jota väljäämällä poistuisi turhien juttujen paineet.

    En haluaisi myöskään unohtaa ystäviä, olen rankannut nekin, jätin ne jotka vei enemmän energiaani kuin toi sitä lisää.. ja sitä katsoisi vieraan silmin esim. valokuva-albumeita, uudelleen jo nähtyjä elokuvia.
    Massaresetointi olisi kiehtovaa, kukaan ei muistaisi ketään, vaikka nykyäänkin ärsyttää toisten tekemät paineet.

    Mitä jos poistetaan peruutusnappula?
    Kertakaikkiaan sammuu tai käynnistyy uudelleen.

    Edelleen valitsisin uudelleen käynnistyksen, senkin uhalla että unohtaisin ystäväni, voisi melkein kiehtoa ei tarvitsisi vetää perässään mitään.
    Onko muistin nollaus hyvä juttu, joskus nollasin vuoden vetämällä nakit silmille uuden vuoden aattona, no siitä tavasta pääsin ja nollaan itseni painamalla OFF nappulaa.
    Olen sanonut että mussa on ON/OFF nappula, kun olen offilla on kenenkään turha vikistä.
    Se on mun oma selviytymismenetelmä.

    C- In the darkest hour, when I cannot breathe
    Fear is on my chest, the weight of the world on me

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei välttämättä helppo juttu sammutus. Vastaan voi tulla samoja asioita kuin eutanasiassakin. Onko ihmisellä valtaa päättää oma elämä, jos nyt painan, niin mitä minulta jää kokematta. Kannattaako odottaa seuraavaan päivään ja katsoa mitä se tuo tullessaan. Ehkä sammutus olisi kyseessä, kun elämä ei olisi enää elämisen arvoinen.

      Uudelleenkäynnistys olisi kuin päävamma, jossa ihminen menettää muistinsa, mutta alkaa muistaa uudet asiat - mennyt aika on hukassa. Näin voi kuin aloittaa tyhjästä.

      Piia Koriseva halvaantui ja muisti tekee temppujaan. Voi katsoa vanhaa valokuvaa ja miettiä, että olen näköjään ollut tuollakin jne.

      Traumaattinen kokemus saattaa pimentää osan muistista, sulkee pois ikävät asiat. Uudelleenkäynnistys olisi vähän tämän suuntainen, kun ei muista mennyttä, niin ei ole huolia, ennakko-odotuksia ja mielikuvia jne. Voi siis kohdata asiat ja ihmiset täysin uusina.

      Alzheimer on ikävämpi juttu kuin uudelleenkäynnistys. Alzheimerissa alkaa alkuasetuksetkin hävitä muistista. Uudelleenkäynnistys ei nollaa tietoa, että mikä on raha, mistä sitä saa ja mitä sillä tehdään. Tapaamiset täytyy sopia uudelleen jne. Etsiä uusi työ (voi päätyä vanhaankin työhön tietämättään) jne.

      Sukulaisiinkin voi liittyä rankkaa historiaa, joka olisi parempi unohtaa. Uudelleenkäynnistyksen jälkeen saisi ystäviä, jotka voisi olla osin niitä vanhoja, joita ei muista - ystävyys alkaa uudestaan. Oma persoonallisuus pysyy ja näin ollen saatat alkaa tehdä vanhoja juttuja, mutta et itse tiedosta sitä, kun sinulle kaikki on uutta.

      Täytyyhän olla jokin harkinta-aika, samoin kuin on avioerossakin puolivuotta. Mieli voi muuttua =)

      Poista
  2. Jos ehdot määritelty tyhjentävästi, niin mahdollisuus. Painaisinko itse, en tiedä? Uudelleenkäynnistyksen hyöty voisi olla toimimattomien ajattelustrategioiden pyyhkiytyminen pois, siinä mielessä uusi alku kun menneet muistot eivät paina. Toisaalta, menneisyys on myös opettava koulu.

    VastaaPoista
  3. Olen unohtanut sukulaisten kuolinvuosia myös ystävien.
    NE ovat yksinkertaisesti liian raskaita. Joidenkin nimen perään olen piirtänyt ristin ja kuolinvuoden, ilman sitä en ajattelisi sitä ja täten unohtaisin.
    Joskus käytettävä sormia ja otettava varpaatkin avuksi kun laskee koska joku tärkeä delas, eih liian raskaita asioita.
    Mulla on pari delannutta joiden kuolemaa en ole vieläkään hyväksynyt, kumpikin on eri vuosikertaa, ja niin, ensin suru, sitten viha, ja taas suru, joka muuttaa muotoaan.

    Miksi erota jos kerta on naimisiin mennyt, itse en eroaisi, erijuttu eroaisko hän, ellei ole väkivaltaa tai alkoholismia.
    Harkinta-ajat ovat pelkureille.
    Resetointi kaikille tai sammutus, johan Covid-19 raakkaa maailmasta väenpaljuutta.
    (paljuus, paljous siis) Kiinassa on paljon ihmisiä, mutta Intia ohitti Kiinan.

    Wuhanissa torilta sai nettilistauksen mukaan noin sataa eri eläintä. Kettua, sutta, oravaa, riikinkukkoa, käärmeitä, mustekalaa ja tautisia kaloja, apinanlihaa ja rottaa, kaikkea mikä liikkuu! Sikinsokin ja "tuoreustakuu" on varma sillä osa eläimistä odottaa teurastusta häkeissä.
    Tähän mennessä tautiin on kuollut maailmanlaajuisesti yli 18 000 ihmistä. Joista varmaan 96 prosenttia Hubein maakunnassa."

    WHO on ennustanut että tulee tauti X.
    "Listalla oli jo ennestään seitsemän vaarallista tartuntatautia,mm. ebola, sars ja mers. Helmikuussa 2018 Geneveen kokoontuneet asiantuntijat lisäsivät listalle kahdeksannen kohdan."
    ”Tauti X, on todennäköisesti eläimistä peräisin oleva virus, joka lähtee liikkeelle sellaisesta maailmankolkasta, jossa nopea talouskehitys ajaa ihmisiä ja villieläimiä lähelle toisiaan."

    En ole yllättynyt lainkaan koronasta, mulla on ollut joka vuosi A-virus tai B-virus, ja se on ollut karmea, pari kertaa jouduin lekuriinkin.
    Kun aloin ottamaan influenssarokotteen niin nuo loppui kokonaan. Oli mulla kk sit yllättäen aika korkea kuume ja kova yskä, olin vähän h moilasena mikä nyt on, korkea kuume vaan pysyi yllä, aamusta iltaan.
    Kun en tiedä mitä se oli pidän mielessäni(2019-nCoV).

    Toki pakolliset rokotteet olen joutunut ottamaan kun reissannut, olen kiitollinen etten ole sairastunut eikä jumping crocodile ahmaissut välipalaksi.
    Olen kyllä huomannut miten tuo viruspaniikki on kaikkialla, liikkeitä suljettuna, autotkin parkittu kadulle 3m välein, normaalisti puskurissa kiinni.
    Suunnilleen kourallisen olen nähnyt suusuojalla, josta on sanottu ne mitään auta.

    Aina pitää Luojan laskea joku rutto ihmisten pariin, en btw ajatellut mistä hesaan tullut vanhan kirkkopuistoon nimitys"ruttopuisto", hyi hitti, sen läpi joskus pimeälläkin mennyt ois voinu parit ruttoluurangot tanssia haudoillaan.
    Luin sen ihmismäärän joka sinne haudattu.

    Muutamia leffoja on tehty talo rakennettu vanhan hautausmaan päälle.
    Nehän ei pääty koskaan hyvin.

    Korona tekee second roundin ja sen jälkeen vuonna 2020 tulee uusiutunut virus XZ, joka lähtee Kiinasta ja liikkuu ihmisten ja tavaroiden mukana ympäri maailmaa, ja ihmiset on varustautuneet heikosti, tuohon "märkäpaikkaan" Wuhanissa ja muualla tulisi puuttua, Trumppauski sanoo virusta kiinalaiseksi (pommiksi)

    C- yhteistyö on viisauden alku, ja juuri
    -Menandros-

    VastaaPoista