torstai 2. heinäkuuta 2020

Black Lives Matter

Mustien elämällä on väliä

500 vuotta sitten eurooppalaiset löysivät ns. Amerikan ja omahyväisesti valloittivat sen. Amerikan piti olla parempi kuin Euroopan - uusi alku. Homma alkoi heti alusta mennä outoon suuntaan. Aluksi luultiin, että löydettiin uusi reitti Intiaan, joten Amerikan mantereen alkuperäisasukkaita alettiin kutsua intiaaneiksi. 500 vuotta sitten ei oikein tajuttu, että eurooppalaisten nuhakuume voi olla tappava intiaaneille - heitä kuoli lukuisia. Jotka ei kuollut tauteihin, niin heidät surmattiin. Lopulta pieni määrä intiaaneja pakotettiin elämään yhteiskunnan marginaalissa.

Kun huomattiin intiaanien heikkous, niin eurooppalaiset alkoivat tuomaan Afrikasta laivoilla tummia ihmisiä Amerikkaan orjiksi. Afrikkalaisia ei pidetty minkään arvoisina, heitä voitiin kohdelle miten sattuu - Amerikan valloittajien ylimielisyyttä ja ymmärtämättömyyttä.

Kolmas virhe oli kirjoittaa lakiin, että jokaisella on oikeus omistaa ase, jolla puolustaa itseään. Vuonna 2018 kirjoitin Orjuus osana Yhdysvaltojen historiaa -kirjoituksen, joka kertoo laajemmin, miksi Amerikassa ns. mustien asema on ollut erikoinen aina. Vuosisatojen saatossa Amerikassa asuvista eurooppalaisista tuli outoja amerikkalaisia. Vuonna 1776 Amerikan Yhdysvallat julistautuivat itsenäiseksi, josta syttyi vapautussota, jonka jälkeen vuonna 1783 Amerikan Yhdysvallat tunnustettiin itsenäiseksi valtioksi.

Yhdysvalloista haluttiin rakentaa suurta ja mahtavaa - maailmannapa. Suuri se voi olla, mutta yhteiskunta kasvanut hyvin kieroon. Yhdysvaltojen nuorisolla on (ainakin ollut) suuria vaikeuksia maantiedossa (vuonna 2006 sekä vuonna 2002), eivät osaa edes omaa maantiedettään. Yhdysvalloissa ei ole kouluissa uskonnonopetusta, joka on johtanut siihen, että uskollinenkin tietämys on heikkoa. Tosin, 2000-luvun alussa Raamatun Luomiskertomusta haluttiin opettaa kouluissa evoluutioteorian sijaan.

Yhdysvallat taitaa olla niin suuri kokonaisuus, että heidän ei tarvitsekaan miettiä muuta maailmaa - kaikki muu pyörii heidän tahtiin.

JUURISYY
Valkoinen mies toi Afrikasta mustia orjia, eikä suonut heille ihmisoikeuksia. Tästä alkoi yhdysvaltalaisten mielen vinouma. Mustat olivat vain orjia, joita saattoi kohdella miten lystää. Lopulta orjat lisääntyivät Amerikassa sitä tahtia ettei heitä enää tarvinnut rahdata Afrikasta laivoilla.

Kun orjuus näennäisesti päättyi, niin yhdysvaltalaisten mielet kohtasivat kynnyksen - miten suhtautua orjiin, siis entisiin orjiin. pohjoisen osavaltioissa oli helpompaa luopua orjista, mutta etelävaltioissa siitä jäi avohaavoja - maatalous tarvitsi orjia. Olisiko Yhdysvalloista tullut suurta ja mahtavaa ilman orjia, sitä voimme vain miettiä.

MUSTIEN ASEMA NYKYPÄIVÄNÄ
Nyt vuonna 2020 yksi Yhdysvaltojen osavaltio tahtoo muuttaa virallisen nimensä, joka on Rhode Island and Providence Plantations. Plantaasit muistuttavat orjuusajasta, joten osavaltion nimeksi tulisi vain Rhode Island.

Yhdysvaltojen Missisippi-osavaltion lippua halutaan muuttaa. Lipussa on ollut sisällissodan aikainen taistelutunnus eli etelävaltioiden sotalippu. Etelävaltioiden taistelutunnus yhdistetään Yhdysvalloissa harjoitettuun rotusortoon ja orjuuden historiaan.

Vuonna 2020 viimeistään kaikki on kuullut "Black Lives Matter!". George Floyd osti askin tupakkaa, mutta myyjä arveli, että Floyd antoi väärennetyn setelin ja soitti poliisille. Tämä pieni selkkaus johti lopulta George Floydin kuolemaan. Floydin viimeisiä sanoja oli "En saa henkeä", kun poliisi painoi minuuttien ajan häntä maahan niskasta. Järjetöntä, mies on raidoissa, mutta kumminkin muutama poliisi vielä istuu hänen päällään. Tästä alkoivat ympäri maailmaa Black Lives Matter -mielenosoitukset, myös Suomessa.

Black Lives Matter ei ole vain iskulause tai häshtäg. Black Lives Matter (BLM) on liike, joka vastustaa mustien ihmisten syrjintää ja etenkin mustiin ihmisiin kohdistuvaa poliisiväkivaltaa. BLM-liike sai alkunsa, kun vuonna 2012 naapurustovahti ampui aseettoman 17-vuotiaan mustan pojan Trayvon Martinin.

George Floydin vuoksi koko maailma nyt tietää BLM-liikkeen. Martin ja Floyd eivät kuolleet turhaan, valkoisetkin ovat heränneet näkemään ongelman. EU-parlamentti hyväksyi Black Lives Matter -julkilausuman eli mustien hengellä on väliä.

George Floydin kuolema avasi menneisyyden tulehtuneet arvet, alettiin miettiä laajemminkin rotusortoa, rasismia ja orjuuden painolastia. Rotusortoon ja orjuuteen liittyvien merkkihenkilöiden patsaita on kaadettu tai vaadittu poistamaan.

MOUNT RUSHMORE JA HULLU HEVONEN
Tietenkin Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump vain kaikessa tyhmyydessään heittää bensaa nuotioon ja aikoo järjestää kuuluisalla Mount Rushmorella näyttävän itsenäisyyspäivän spektaakkelin. Mount Rushmore on Etelä-Dakotassa sijaitseva graniittivuori, joka tunnetaan siihen veistetystä suuresta muistomerkistä. Vuoren seinämässä komeilevat Yhdysvaltain presidenttien George Washingtonin, Thomas Jefferssonin, Theodore Rooseveltin ja Abraham Lincolncin valtavat kivikasvot. Alkuperäiskansojen mielestä Mount Rushmore symboloi valkoista ylivaltaa ja rakenteellista rasismia.  Donald Trump on myös haaveillut omaa naamaansa vuoren seinämään.

Rushmoren muistomerkin tekeminen aloitettiin vuonna 1927, se sijaitsee Mustilla kukkuloilla, joka on ollut intiaaneille pyhää aluetta. Intiaanit muistuttivat, että on heilläkin suurmiehiä, kuten Hullu hevonen, jonka kasvot voisi tehdä presidenttinen kasvojen joukkoon, mutta tätä ehdotusta ei kukaan kuunnellut, joten vuoren seinämään tulivat vain valloittajien kasvot. Valkoinen mies tuli ja riisti intiaanien maat itselleen. Mount Rushmore valmistui vuonna 1941.

Vuonna 1948, noin 20 kilometrin päähän Mount Rushmoresta, alkoi puolan-amerikkalainen Korczak Ziolkowski veistää Thunderhead-vuorea, josta tulee Hullun hevosen muistomerkki. Valtavaa muistomerkkiä (195 metriä pitkä ja 172 metriä korkea) on tehty vuodesta 1948 lähtien ja taidetaan tehdä vielä seuraavat 100 vuotta - tällä tahdilla. Mount Rushmore on pieni veistos, kun vertaa tulevaan Hullun hevosen muistomerkkiin.

MIELENOSOITUS JA MELLAKKA - NIIDEN EROT
Juhannuksena Hietaniemen rannassa on nuorten tappeluhässäkkä. Poliisin puuttuessa tilanteeseen, kääntyikin nuoriso poliisia vastaan. Paria päivää aiemmin oli Suomen pääministeri Sanna Marin ilmaissut tukensa Black Lives Matter -mielenosoittajille ja heitä kannattaville ihmisille. Tästä Verkkouutiset väänsi lauseen:
Yhdysvalloissa mellakointiin johtaneet Black Lives Matter -liikkeen mielenosoitukset saavat tukea Suomen valtionjohdosta.
Huom. Verkkouutiset on Kokoomuksen äänenkannattaja.

Suomen uutiset viittasi Verkkouutisiin ja sai aikaan otsikon:
Sanna Marin antaa tukensa Black Lives Matter -rähinöille, seuraavana päivänä uhkaava nuorisojoukko kivittää poliiseja Hietaniemessä
Huom. Suomen uutiset on perussuomalaisten ääni.

Näin perussuomalaiset saivat aikaan rähinä-otsikon, kun viittasivat Verkkouutisten juttuun, jossa mainittiin mellakka. Tosin, Iltalehden alkuperäisessä jutussa mainittiin vain mielenosoitus. Perussuomalaishenkiset levittivät vuorokauden somekanavillaan tuota Suomen uutisten "valeuutista", jolta katkesivat siivet, kun poliisi tiedotti Hietaniemen rannan tapahtumien olleen vain nuorten päähänpisto. Kokonaan pohja putosi, kun Hesari haastatteli kahakoinnissa mukana olleita nuoria. 

Välihuomio: perussuomalaisten otsikointi etenee kuin Ihmisten puolueen nettikirjoittelu. Suomen uutiset ei ole sitoutunut JSN:n journalistin ohjeisiin.

Vaikka Hietaniemen rannalla jotkut teinit huutelivat Black Lives Matter -juttuja, niin sillä rähinällä ei ollut mitään tekemistä BLM:n kanssa.
Hietaniemen rannalla olleiden kommentteja ja ajatuksia:
Todella noloa, ihan älytön juttu. Sellainen wannabe thugs (halutaan olla "kovia").

Halutaan olla amerikkalaisia. Eihän Suomessa ole sellaista rasismia kuin siellä!

Tosi väärin, väärin! Poliisin kimppuun ei saa koskaan käydä Suomessa.
Teinit olivat siis vain katsoneet liikaa uutisia ja sekoilivat sitten "kännissä ja läpällä" -tyyliin. Josta perussuomalaiset saivat bensaa agendanuotioonsa.

Mielenosoitus on rauhallinen tapahtuma iskulauseineen, mutta mielenosoitus voi eskaloitua mellakaksi, joka on yhtä rähinää, ilman järkeä. Tämä ero on hyvä muistaa.

LUOTTAMUS
Iltalehti voi olla luetuin verkkomedia, mutta se ei tarkoita, että se olisi luotetuin medialähde. Ns. iltapäivälehdet jäävät luotettavuudessa melko kauaksi kärjestä. Yle ja STT ovat luotettavimmat uutisoijat, kertoo KAKS - Kunnallisalan kehittämissäätiön tutkimus - kumminkin Ylen uutisointia halutaan rajoittaa. Itseäni ei vakuuta iltapäivälehtien tyyli tehdä ns. klikkiotsikoita. Perussuomalaiset eivät luota joka mutkassa näihin valtamedioihin, vaan pitävät niitä valeuutisina - valtamedialla on joku oma agenda. Itse sanoisin, että emme enää elä mitään Kekkosen aikaa - hän oli ylin suomettumisen valvoja. Donald Trump huutaa "Fakenews!".

Yhdysvalloissa luottamus poliisiin on täysi nolla, siellä poliisi voi ampua kenet tahansa melkein ilman syytäkin. Yhdysvalloissa poliisi ampuu ihmisen noin 7,5 tunnin välein, joka on noin 1200 ihmistä vuodessa. Suomessa poliisi ampui kymmenessä vuodessa vain 3 ihmistä. EVA:n tutkimuksen mukaan poliisiin luotetaan Suomessa eniten, jopa presidentti jää taakse.

Yhdysvalloissa poliisi tuuppi kumoon vaarattoman vanhuksen, joka sai vakavat päävammat. Suomessa poliisi antoi tukensa Black Lives Matterille. On näin ollen aivan turha yrittää savustaa pääministeriä samasta aiheesta, kun Suomen luotetuin toimijakin antaa tukensa BLM-mielenosoituksille. On turha rinnastaa Yhdysvaltojen poliisia ja Suomen poliisia - täysin eri asia.

Yhdysvalloissa poliisi voi saada 10 viikon koulutuksen jälkeen aseen ja päästä sen kanssa kadulle. Suomessa koulutus kestää 3 vuotta, siihen nähden Yhdysvalloissa poliisit on amatöörejä.

AJANKUVA MUUTTUU
Syksyllä 2019 kirjoittelin Pirkka-Pekka Peteliuksesta ja saamelaisista. Nyt vuonna 2020 vuorossa on mustat ja eskimot. Eskimo vai inuitti?  Se ei olekaan aivan selkeä juttu, ainakaan Kielikelloon vuonna 2000 kirjoitetun artikkelin mukaan.

Välihuomio: Eskimo-termi on yhtä selkeä juttu kuin vuonna 1972 kannabis oli Suomessa. Kannabiksen laittomuus ratkesi arpomalla.

Petelius pyyteli anteeksi saamelaisilta vanhoja sketsejään, niin pitäisiköhän Pekka Lepikön pyydellä anteeksi 1980- ja 1990-luvun tuotoksiaan. Lepikkö on ohjannut ja käsikirjoittanut Tarkkis- ja Kyllä isä osaa  -sarjat, kummassakin nähdään mutakuono- ja neekerivitsiä. Tarkkiksen 8. jaksossa nähdään oikein rasistinen tulva, vitsiä vitsin perään. Yle näytti juhannuksena 2020 Kyllä isä osaa -sarjan 12. jakson, jonka nimi on Matkalla, siinä on mutakuono- ja neekeriläppää.

Entäpä sitten Jani Volanen ja Studio Julmahuvi, jossa nähtiin Pää kylmänä, Nanook! -sketsejä eskimoista. Jukka Rasila, Tommi Korpela, Petteri Summanen jne. riviin pyytelemään anteeksi?

Yle areenaan ilmestyi Lapinlahden lintujen huumoria. Vuonna 1988 tehdyssä Seitsemän kuolemansyntiä -sarjan 1. jaksossa ammutaan tummaihoista päähän. Yle areenassa on kyllä huomautusteksti:
Ohjelma sisältää aikansa ilmaisutapoja, joita ei nykyaikana käytettäisi.
Samanlainen huomautus oli Hymyhuulten kohdalla, mutta kumminkin se poistettiin Yle areenasta. Arveluttavaa ampua BLM-aikana tummaihoista päähän.

Vuonna 2017 kuulimme kulttuurisesta lainaamisesta, jolloin intiaanipäähineet olivat liikaa. Nyt vuonna 2020 BLM:n myötä poistuu vanha Musta Pekka -peli. Uncle Ben´s poistaa tuotteistaan tummaihoisen miehen kasvot. Alkuvuonna ehkä "liian suomalainen" Elovena-tyttö uudistui täysin.

Stop Hate for Profit -kampanja on mainosboikotti Facebookia vastaan. Boikottiin on liittynyt jo yli 400 mainostajaa, mutta Facebook ei aio taipua.

L’Oreal ei käytä jatkossa ihon sävyä tasoittavissa tuotteissaan sanoja white (valkoinen) ja whitening (vaalentava). Mutta eikös tämä ole hiuksien halkomista, hieman menee yli jo hätävarjelu? Milloin kielletään musta ja valkoinen väri?

24 kommenttia:

  1. Vaikea uskoa että englanninkielen voittanutta on mandariinikiina, siitä hyvästä syön mandariinin.
    Amerikkalaiset luulee että omistaa 5g amerikkalaiset luulee että maapallo koostuu amerikasta ja kiinasta.
    Raamattuvyöhykkeellä ei tiedetä uskonnosta mitään.

    Itse en pitänyt skolessa uskonnosta kiitos huonon opettajan joka provosi mua, ja sitten kun uskonnonkirjalla ei tehnyt mitään, kun koekyssät olivat elämänkatsomusta!? Olin tottunut että kokeeseen luetaan tietyt asiat-noh next year open vaihtuminen palautti uskonnon uriin.
    Siltikin kyseenalaistin uskonnon, ja enoni sanoi uskonto on turhaa, aikuisena sillä ei tee mitään, ellei sitten teologiks ala.
    Mulla on oma uskonto ja uskomus ja kirkkokin on siellä missä minäkin, kun yks kysyi milloin viimeks käyny kirkossa.

    Katson kun osun kohdalle sitä 90 päivää tms, siinä valkoinen vanha nainen tapasi mustan nuoren miehen, mutta miehen kaverikin kysyi mites nyt kun sen nuoren miehen äiti ei hyväksy valkoihoista naista, ja luulee että valkoinen nainen vie hänen poikansa jenkkeihin ORJAKSI! Siis vuonna 2020.
    Orjuudella on piiitkä perinne, se on niin ylisurullista.

    George Floydin kuolema oli turha, kuten satojen, ja satojen muiden jotka ovat kuolleet poliisin takia.
    George Floyd antoi Blac Lives Matter-kasvot, valkoisten poliisien väkivallalle.

    Uskoako pitääkin että Georgen takia muuttuisi kaikki paremmaksi.
    Miten pitkälle pitikin mennä että Black Lives Matter?
    Trumppa ja jenkkipollarit pitäis kiehauttaa ja pistää maistamaan omaa jalkaansa.
    T on rasisti, oon sun blogiis kirjoittanutkin millainen rasisti hän onkin, puheet eleet kaikki! Tiedämme että jenkeissä on henkisiä kaapuihmisiä vaikka hur mycket!
    Ofc T haluaa jättiveistoksen omalla nassullaan kun kerran hullu hevonenkin saa.
    Voi ziisus toivon että T ei pääse jatkoon.
    T huutaa fakenews mihin jäi uutisankka, vai mikä se oli kun valeuutisia suolsi lehdet?

    Jep annan täyden kunnioituksen Suomen poliisille, mutta jenkkien poliisi saisi mennä jatkokoulutukseen ettei automaattisesti ammuta ensin sitten vasta kysytään.
    Hehhe aijaa että murolaatikosta saa poliisin virkamerkin ja hyvällä lykyllä aseenkin, kunhan ampuu ennen kysymystä.

    Muistan tapauksen jossa mustaihoinen nuori mies oli nukahtanu mäkkärin autokaistalle, poliisit tuli ja herätti mitenkuten miehen joka varmasti pelästyi, pidätystilanteessa tapahtui, mies sai siepattua toiselta sähkölamauttimen, ja yritti paeta, mitäs poliisit ampuivat miehen..vaikka uskonkin että mies oli pelästyneessä tilanteessa, vai mitä, nukkua kenties syvästikki äkkiherätys poliiseilta.

    Niin Alea iacta est, eskimojäde jääköön, sehän osoittaa vaan että on kylmää.
    Japanilaispoju sanoi itse että geisha nimi ei loukkaa vaan geishasuklaa on hyvää.

    No niin, matka käy kohti hajutonta, mautonta ja näkymätöntä, tarkoitan nyt että geisha-suklaa maybe vaihtaa nimeä, lakupekka mennyttä, enää ei kuulu tännään ostethaan halvan maukasta laakritsaa, tännään ostethaan.. ja riisiämme koristaa maybe unisex hahmo.
    Elovena-kohu oli kyllä naurettava.
    Ei enää neek pusuja ne on talvisuukkoja.
    L'Oreal on kyllä jonkin asian huippu tai pohja, vaalentaahan jotkut mustatkin itsensä kuten Michael Jackson.
    Enää ei saa mustalla kenkäplankilla värjätä naamaa, varsinkin kun jos värjääjä onkin valkoinen.
    Saako mustaihoinen värjätä valkoisella oman naamansa?
    Mä maalasin 12v naamani vihreäksi, niin että joku mummo sanoi että: Minäkin haluan! En muista mistä se lähti varmaan leikein että olen alien.

    Jossain kerroin että me leikittiin sitä Kuka pelkää mustaa pekkaa tai mustaa miestä. Ei silti ajateltu että se olisi rasismia, rasismia emme tunteneet, se on varmaan uusi ilmiö.
    Mutta homoja oli, ja kylän ainoa julkihomo sai kuulla nälvintää, pahoitin mieleni, olen siis yhä kaikkien heidän puolella.

    Maalla jos ei suostunut syömään ruokaa/kiukutteli sanottiin että laitetaan mustalaisten matkaan..se oli pelottavampaa kuin musta mies/musta pekka.

    C- olen orja!
    Tunnollisuus on eräänlaista orjuutta.
    – Publilius Syrus

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, kirkko on siellä missä minäkin.

      Jatkokautta hakeva Yhdysvaltain presidentti Donald Trump saattaa vetäytyä syksyn presidentinvaaleista, jos hänen gallupkannatuksensa ei lähde nousuun nykyisestä - tuota on kyllä vaikea uskoa.

      The Base on uusnatsien ryhmittymä, jonka tavoitteena on rodullisesti puhtaat valtiot, joissa on vain valkoisia. He eivät tiedä, että länsimaissa syntyvyys laskee ja "tummissa maissa" nousee. Näin ollen valkoinen on se, joka on häviämässä. Tai siis vaalea ruskeentuu ainakin. Paradoksaalista, vaalea tahtoo ruskettua ja tumma tahtoo vaalentua.

      Microsoft kertoi tiukentavansa Forza-ajopeliensä ehtoja vihapuheen suhteen. Etelävaltioiden lippu liittyi Forza-peleissä kiellettyjen symbolien seuraan.

      Poista
    2. Mount Rushmorella intiaaniaktivistien mielenosoituksia.

      Poista
  2. Trumppaus ei vetäydy hän pitää oranssilla naamallaan perusilmeen värähtämättäkään, ja lukittuu valkoiseen taloon..jokuhan uhkasi että sitten Trumppa kannetaan ulos.

    Uusnatsit ovat pikkuhitlereitä.
    "Rinaldo Nazzarro, joka käyttää myös nimiä "Norman Spear" ja "Roman Wolf".
    muutti reilut kaksi vuotta sitten New Yorkista Pietariin. Hän johtaa pääasiassa Pohjois-Amerikassa toimivaa uusnatsien ryhmää siis Venäjältä käsin.

    Sillalailla, tuo tuo ajatuksia!

    Nauroin kai kun luin RÄPPÄRI RÄPPÄÄ RÄPÄTÄTI Kanye West liittyy pressapeliin!
    Kardashianin perheryhmä jatkaa valkoisessa talossa, miten alentavaa, The White Houselle!
    Mmh ihan mahdollista, hope not, jos ajattelee että pressaksi voi ryhtyä joku laulaja/räpätäti/näyttelijä/tubettaja, ihan niinkuin Suomessakin nuo pääsee apinamäelle..

    Sanon etten ymmärrä moista!
    Obama back!

    Voi ei, miten hirveää, mutta vaikka olen vaalea, rusketus pukee mua, kun pakostikin ruskettuu niin ei tarvitse yhtään meikkiä, rusketus toimii meikkinä.
    Paitsi olen vähentänyt runsaasti meikkauksia, luottotuotteeni on huulipuna, ei räikeä.
    Mikä saa ihmisen tekemään noin, miksi mitä Luoja on luonut ei kelpaa?
    Pian maapallolla on vain white peoplea, satunnaisia ruskeita/mustia.

    Tunnen yhden blondinaisen joka on ympärivuoden hyvin ruskea, käy solariumissa ja varmaan purkistakin, maybe etelänmatkaa, noh kun näin hänet läheltä, järkytyin omg miten ryppyinen oli, kuin rusina!
    En itse ole ottanut arskaa moneen vuoteen, se tarttuu jos liikkuu ulkona, mutta rusketus pysyy yllättävän pitkään, kuten eräs helmikuu lääkäri katsoi jalkojani ja kysyi oletko käynyt etelässä, noh en ollut.

    Vai Etelävaltioiden lippu pannaan, omg lippua saa myös pilailupuodista!
    YLE: "Musiikkikulttuurissa etelävaltioiden lippua alettiin käyttää 1970-luvulla symbolina rockabillyn eteläisille juurille ja rock’n’roll-alakulttuuriin kuuluvalle kapinahengelle. Etelävaltioiden lipun ja rock´n´rollin yhteys syntyi tuolloin pitkälti Englannissa, kertoo Ylen toimittaja Pekka Laine."

    Itse olen pitänyt ko lippua historiallisena.

    Trumppa on i d i o o t t i!
    Mount Rushmore -vuoreen on kaiverrettu Yhdysvaltain aiempien presidenttien George Washingtonin, Thomas Jeffersonin, Theodore Rooseveltin ja Abraham Lincolnin muotokuvat.
    Trumppa haluaa oman nassun siis tuonne. Ei mitään kunnioitusta, ilotulituksia vaikka paikalliset pelkäsivät tulipaloja.
    Voi ziisus tehkää nu jotain tolle Trumpalle, sehän halkeaa kohta ollen täynnä shittiä.
    Sika!

    C- edelleen se ORJA!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Trump hyökkäsi ainoaa mustaa Nascar-kuskia vastaan ja haluaa etelävaltioiden lipun takaisin kisoihin.

      Mustiin ihmisiin kohdistuvaa syrjintää ja poliisiväkivaltaa vastustavan liikkeen tunnuslause "Black Lives Matter" aiotaan maalata Trump Towerin edustalle Fifth Avenuella. Trump: Black Lives Matter -muraali on "vihan symboli".

      Milloin ne huomaa, että Valkoinen talo -nimessä on jotain outoa. Maalataan siniseksi.

      Olihan Kekkonenkin sekaisin (vanhuuttaan) loppuvuosinaan, mutta ei noin sekaisin kuin Trump.

      Poista
    2. Yhdysvaltalaisnainen soitti hätäkeskukseen ja väitti ulkoilusäännöistä muistuttaneen miehen yrittäneen murhata hänet.

      Poista
  3. Poliisin toiminnasta Black Lives Matter -mielenosoituksessa tehty useita kanteluja.

    Onkohan pääministeristä kanneltu, koska hänkin antoi tukensa BLM:lle.

    VastaaPoista
  4. Upday kertoikin että George Floyd told officers 'I can't breathe' more than 20 times!
    Menin sanattomaksi.

    Luin myös että Floydin tappaja on Amerikan vihatuin vanki:
    Miksi vieressä ollut poliisi vain patsasteli, oliko niin että tappaja oli "kokeneemoi" joten ei kukaan alempiarvoinen voinut puuttua, taisi olla niin että neljä poliisia menetti virkansa ja tuomioita kovennettiin.
    (Amerikan tyyliin 3x elinkautinen + 99 vuotta päälle, totuus: kaksi vuotta ja 5 päivää.)

    Järkyttävä juttu, amerikkalaiset poliisit ovat Trumpan lonkeroita..sori vaan.

    The White House voisi vaihtaa nimensä The Pink House.
    Tai The Rainbow House. Never knowin' what lies ahead!
    Miten valkoinen talo on saanut edes nimensä?

    Kekkonen oli kyllä legenda, mieleeni on porautunut kuva jossa jotku bodyguardit taluttaa huteraa Kekkosta, luulin että Kekkonen oli pressa silloinkin mutta kuukkeli kertoi pressakausi päättyi 1982 ja Kekkonen muutti toiseen aurinkokuntaan vain neljä vuotta myöhemmin.

    C- Igen Orja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Poliisi oli vaan sitten sanonut Floydille "Lopeta huutaminen".

      1700-luvun puolella Presidentin kartano sai kalkkipohjaisen värinsä. 1800-luvun alkupuolella alettiin käyttää nimeä Valkoinen talo.

      Poista
  5. Täytyy kattoo jos innostus näistä aiheista enemmänkin raaapusteleen, mutta mainitaan nyt sen verran että blm,n varjolla on tehty paljo muutaki ku puolustettu rasismista kärsineitä. Väkivalta lisää väkivaltaa. Nykyisin enkkua osaa vähintään välttävästi kaikki ja Google pelittää. Kandee vaan ulottaa uteliaisuus pidemmälle mitä hs,al,iltapäivälehdet jne jotka pääsääntösesti omat aiheensa jenkkilästä nappaa demokraattisesti suuntautuneelta uutistoimistolta. Poliisien käyttämiin voimakeinoihin olisi pitänyt puuttua jo aikaa sitten. Vaikka toisaalta tuolla noi rikolliset ei oo mitään nakkivarkaita, ja poliisit toimii hirveissä paineissa kun pitää varmuudella turvata muut ympärillä olevat ihmiset. YouTube ja nimi Tony Timpa näin valkosena esimerkkinä.
    #AllLivesMatter
    T,R

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Black Lives Matterin kommunismihaaraan en ole jaksanut kovin syvälle perehtyä, koska niistä jutuista ei ota selvää Erkkikään, että missä menee totuuslinja.

      Poista
  6. Ai nii, jotai nääs unohtu..
    https://m.youtube.com/watch?v=olzNf9S_FwI
    T,R

    VastaaPoista
  7. https://m.youtube.com/watch?v=rdpIIiBe7Wc

    Kyllähän se marxismi päätänsä silloin tällöin nostelee, mutta tämä yhtäläisyys oli aika yllätys tässä taannoin. Kyllä noita blm,n tekosia pitkin nettiä katellessa ja lukiessa tajusin kumpaa on, mielenosoitusta vai anarkista paskaa. Tarkotus oli varmaan hyvä mutta mopo karkas pahasti..

    VastaaPoista
  8. Yli 90 prosenttia suomalaisista luottaa edelleen virkavaltaan. Lukemia voi pitää kansainvälisesti poikkeuksellisina.

    VastaaPoista
  9. Grönlannissa äänestetään lähetyssaarnaaja Hans Egeden patsaan kohtalosta.

    VastaaPoista
  10. Apua...menemme kohti taantumaa, kaikki pitää muuttaa unisexiks.

    "Eskimot ja Grönlanti -... että termi on monelle alueella asuvalle loukkaava."
    Anteeksi mitä..loukaako meitä että asumme Suomessa ja suurinosa hyypiöitä on suomalaisia? Luulisi Eskimoiden ja Grönlandin olevan mielissään..
    Lapsena lauloin jotain inkkarilaulua, ja mielessäni oli komea Istuva Härkä.
    Taitaa Kotkan silmä ja tuo mainittu olla John Westejä kaikki.

    Neekerinsuukko, eskimopuikko, elovenan nainen kauralyhteineen raisk***!
    Tulee aika kun ei saa sanoa mitään ja kaikki ammatit joissa lopussa on mies poistuu, tulee olemaan vain nimishenkilö, putkihenkilö..sillälailla.

    Jotenkin tuli tarve sanoa että meillä täällä katajaisessa Suomessa poliisit ottaa amerikoista mallia, juuri näin videon jossa ainakin kymmenen poliisia kantoi miehen putkaan, kyllä näytti taas siltä että polvi painaa kaulaa, kuten George Floyd parka. Noh teki pahaa, mies meni tajuttomaksi ja alkoi elvytys, että sydänhän se pysähtynyt jos elvytys alkaa!

    Sen verran luin Lahden tapauksesta että pidätetty mies kärsi jo hapenpuutetta ja se sitten tietty vaikuttaa aivotoimintaan.
    Ensin luin että ei haluta näyttää Lahden pidätysvideoo, ei kai niin, ja arvaan että kaikki kymmenen poliisia saa papukaijamerkin esimerkillisestä toiminnasta.

    Että pistää vihaiseksi, Suomessakin osataan leikkiä Jumalaa!
    Huom! En lukenut juttua, muuta kuin ton että pidätetty sai aivovaurion.
    Näytti myös että miehen kaulassa poliisin polvi tosiaan nojaili.

    Ennen arvostin Suomalaisia poliiseja, mutta tuo homma kusi kintuille, joten rapisi arvostus -5 Yksi mätä poliisi tekee koko pussin mätiä pöliiseja.
    En saisi sanoa että kaikki poliisit ovat katsoneet liikaa Hill Street mikä lie olikaan Blues, Bad boys Whatcha want, watcha want Whatcha gonna do
    When sheriff John Brown come for you
    Tell me
    Whatcha wanna do, whatcha gonna dooo
    Yeaheah!

    Ai niin järkytti nykyajan orjat, miten nykyäänkin on orjia!
    Kuinka moni edes vaivautuu ajattelemaan että noin on!
    Maailmassa yli 40 miljoonaa ihmistä elää orjuudessa!
    Sitä on kaikkialla, Kim jong Unin orjat, lapsikauppa, orjuus Lähi-Idässä.
    Yleensä en koe maailmantuskaa, mutta pakko tuntea nyt!

    Areena: Orjuus nyt: Kotiorja Unkarissa
    "53-vuotias Marish (vaikea suhde iski hampaat suusta)on ollut yli kymmenen vuotta orjana Unkarissa. Päivät hän työskentelee 12h tehtaassa, kaiken muun ajan perheessä kotiapulaisena vain ruoka- ja tupakkapalkalla. Jatkuvasti kaltoin kohdeltu Marish ei uskalla paeta, toisin kuin tyttärensä, joka ei kestänyt enää nähdä äitinsä kurjia olosuhteita."
    Orjan pitäjä otti aina Marishin palkan! Oli sentäs Happy end!

    Lapsikaupasta mieleen, kun HS julkaisee vanhoja juttuja esim pikku ilmoituksia 1900-luvun alusta, oli siellä että annetaan 2kk vauva.

    C- now I'm a slave

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, Suomen "Floyd" tapaus näytti videokuvan perusteella amerikkalaiselta menolta kuin George Floydin tapaus.

      Poista
  11. Kenoshassa on mellakoitu poliisin ammuttua Jacob Blakea useita kertoja selkään.

    Selkään, miksi ei kerran jalkaan, jos piti edes ampua.

    VastaaPoista
  12. Samaa olen ihmetellyt, monta kertaa miksi ei jalkaan, selkään ampuminen on kyllä kaiken huippu, miten raukkamaisia poliiiseja, jotenkin tuli mieleeni että (ajatus katkesi) Vanhempi joka menettää hermonsa ja huutaa lapselle, minusta siinä onh peli menetetty ja vanhempi osoittaa heikkoutensa.

    Jenkkipoliisit tuskin hermojaan menettää kun ammutaan black mania.
    Mitenhän kauan tuokin jatkuu, koska mittavat mielenosoitukset tuskin tuo mitään tulosta, ei niinkauan kun poliiseille on annettu tuo valta saa pidättää kenet vain saa iskeä maahan ja painaa kaulaa polvellaan, saa ampua sitten voi kysyä.
    Hullu hullu maailma!

    C- Ei raha puussa kasva, vai kasvaako sittenkin

    VastaaPoista
  13. Taas;
    Yhdysvalloissa poliisi on jälleen ampunut kuoliaaksi mustan miehen. 29-vuotias mies oli ajanut pyörällään Los Angelesissa maanantai-iltapäivänä paikallista aikaa, kun poliisi oli pysäyttänyt hänet liikennerikkomuksesta, jota ei ole tarkkaan yksilöity.

    Sanonpa vain että Metropolitan Correctional Center (MCC) kaikki tappajatkin!
    Piirileikki jatkuu poliisi ampuu (musta mies) ihmiset mielenosoittaa(turhaan)-
    Kuinka monta tapausta tarvitaan, Trumppa se taputtelee hylkeen lailla kannustaen.
    Olen sulle jonnekkin tuonne kopannu Trumpan idiottimaisia puheita.

    C- sydämeni vuotaa verta

    VastaaPoista
  14. Uncle Ben's poisti tummaihoisen hahmon, mutta Suomessa Reissumies laittoi sellaisen. On tämä logiikka vaikeaa.

    VastaaPoista