lauantai 22. heinäkuuta 2023

Ikkunoita ostamassa

Pihla VS. Tiivi

Korjaat vanhaa tai rakennat uutta, niin törmäät ikkuna- ja ovimyyjiin. Tämä kirjoitus on yksi tarina heistä. Olkoon tämä avuksi ja neuvoksi heille, jotka harkitsevat uusia ikkunoita tai ovia.

Inwido AB on Euroopan suurin ikkunoiden ja ovien valmistaja, Suomessa Inwidon tytäryhtiö on Pihla group, jonka alaisuudessa on Pihla- ja Tiivi-brändit (firmat).

Vuonna 2004 Pihla ja vuonna 2007 Tiivi liittyivät Inwidon alaisuuteen, vuonna 2015 Inwidon liiketoiminta Suomessa keskitettiin Inwido Finland Oy -nimen alle. Vuonna 2019 Inwido Finland vaihtoi nimensä Pihla groupiksi.

Pihla ja Tiivi ovat siis kummatkin samaa Pihla grouppia, mutta kumninkin kuin omia yksiköitä, joilla on omaa liiketoimintaa. Pihla ja Tiivi on tunnettuja brändejä Suomessa, heillä on omat mallistot ikkunoista ja ovista.

KOOMISTA IKKUNAMYYNTIÄ
Talo, jossa asun, alkoi vaatia ikkunaremonttia. Mielessä oli Pihla- tai Tiivi-ikkunat.

Pihlalla ja Tiivillä myynti tapahtuu jälleenmyyjien kautta, joilla on oma yritys, joka edustaa Pihlaa tai Tiiviä - myynti on siis ulkoistettu. Kun ottaa yhteyttä Pihlan tai Tiivin asiakaspalveluun, niin sieltä annetaan tapaamisaika jollekin jälleenmyyjälle, joka tulee paikan päälle myymään tuotteita ja mittailemaan esim. ikkunoita.

Ensin otin yhteyttä Pihlaan ja Pihlan jälleenmyyjä tuli hieromaan kauppoja. Alkoi heti tuntua, että kyseessä on myyntitykki, joka vaan myy, eikä kuuntele aina asiakasta. Kun otin puheeksi, että saako Pihlalla ikkunaan yhtä kiinteää kahvaa, jolla ikkunan saa helposti auki - Tiivillä on sellainen.

Huom. Tiivin Kristalli-ikkuna, jossa on EasyLock-lukitusmekanismi.

Pihlan jälleenmyyjä alkoi haukkua Tiivin ikkunoita, että sehän kahva on aivan kamalan näköinen kuin ovenkahva. Hänen mielestä vanha tyyli on parempi, jossa ikkunaa avataan monen lukon kautta ikkunanavaajalla. Vaikka hänellä oli hiukan hyökkäävä tyyli myydä, niin vedin loppuun asti ja otin tarjouksen vastaan, mutta sanoin, että mietin viikon - en lyönyt kauppoja lukkoon.

Seuraavana päivänä sain luokseni Tiivin jälleenmyyjän, jolla oli heti eri tyyli myydä. Mutta alussa huvitti, kun Tiivin jälleenmyyjä sanoi, että Tiivi on Pihla groupin premium-tuote ja Pihla on se toissijainen. Pihlan mollaus jatkui, kun Tiivin jälleenmyyjä kehui, että Tiivi tekee kaiken jiiriin ja Pihla tekee puskuliitoksia (ryssänjiiri).

Huom. oli koomista ja huvittavaa, kun Pihlan jälleenmyyjä haukkui Tiiviä ja Tiivin jälleenmyyjä haukkui Pihlaa, vaikka kummatkin on Pihla groupissa.

Tiivin jälleenmyyjä myös huomautti, että Pihlan jälleenmyyjät ovat vastuussa takuuasioista, jos Pihlan jälleenmyyjä lopettaa hommat, niin takuut menevät myös. Tiivillä kuulemma takuut jatkuvat, jos jälleenmyyjä menee esimerkiksi konkurssiin.

Huom. Pihla mainostaa ikkunoille 25 vuoden takuuta, mutta kun tarkemmin lukee Pihlan takuuehtoja, niin se on vain puuosien lahoamattomuustakuu. Tiivillä taisi olla laajemmat 10 vuoden takuu. Nykyään ikkunoissa on niin paljon tekniikkaa, että joka asialle on määritelty oma takuuaika.

Tiivin jälleenmyyjä esitteli Tiivin piilosaranaratkaisua ja EasyLock-lukitusta, joka on kätevä, jos ikkuna on ainoa hätäpoistumistie ja helpottaahan se myös ikkunan pesemistä, kun on vain yksi kahva, jolla ikkunan saa auki.

Tiivin jälleenmyyjä mainitsi, että näin asuntomessujen ajan ostettuihin ikkunoihin saa ilmaiseksi ns. antennilasit, joka parantaa datayhteyksiä asunnon sisällä. Toinen vaihtoehto oli auringonsuojalasi, joka vähentää sisätilojen lämpenemistä. Valitsin ilmaiset antennilasit.

Kun Tiivin jälleenmyyjä oli jättänyt tarjoksen ikkunoista ja lähtenyt, niin mielenkiinnosta katsoin, että onko Pihlalla mitään asuntomessuetua. Yllätyin vähän, kun huomasin, että Pihlallakin on asuntomessuetu, jolla saa ikkunoihin ilmaiseksi sälekaihtimet. Edellispäivänä Pihlan jälleenmyyjä ei ollut maininnut asiasta mitään. Alkoi jo tuntua, että Pihlan jälleenmyyjä yritti pimittää asuntomessuedun ja ottaa minulta täyden hinnan ikkunoiden sälekaihtimista.

Mietin päivän ja päädyin Tiiviin, koska se tarjosi enemmän sellaista, mitä olin ajatellutkin. Tiivin jälleenmyyjä esitti paremmin asiat, vaikka ei ole ollut vielä kauan Tiivin jälleenmyyjänä. Pihlan jälleenmyyjä on ollut alalla vuosikaudet ja paatunut myyntitykki, liian itsevarma. Vaikka Tiivin ikkunatarjous oli hitusen kalliimpi, niin otin sen, koska se on parempi ja Tiivistä jäi parempi vaikutelma.

Näitä jälleenmyyjiäkin on moneen lähtöön, jokaista siirappista lausetta ei kannata pureksimatta niellä - puhuvat vain myydäkseen.

Pihlan sivuilla on arvonta, josta voi voittaa 5 000 € arvosta Pihlan tuotteita. Tiivi laittaa siinäkin paremmaksi, Tiivin sivuilla on arvonta, josta voi voittaa 10 000 € arvosta Tiivin tuotteita.

2 kommenttia:

 1. En kuuluu ryhmään vain ryhmä rämään.
  Valveutuneet saavat enemmän kuin ne jotka ei älyä.

  Tänne tuli taannoin hienot "etulasit" ja taas ylimääräinen ikkuna pestäväksi, ei ollut kauaa kun tuli julkisivuremppa ja uuden ikkunat, aiemmin oli pestävää hetki pieni...15 ikkunaruutua, nyt kun remppa oli ja meni, lähti kaikki kaihtimetkin luonnollisesti eivät edes ois toiminut nuissa uusissa, mulla oli vanhat kaihtimet joten en haikaillut maybe joku otti säästöön. Noh perässä hiihti ikkunanpesijä ja sen perässä kaihdintarjous ja hinta oli kolmeen ikkunaan+pihaoveen 200 euroa, ei muihin koska pimentävät kaihtimet. Luonnollisesti ikkunamääräkin putosi kahteen. Ikkunat avataan avaajalla. on pienet tuuletusikkunat joissa ritilä ja örkkiverkko. Eräs repi ritilät samantien, ei varmaan ollut luvallista.

  Eri asia on ok-taloissa asuvat, mutta tuskin tarvitsisi kahden vuoden välein uusia ikkunavärkit ja huonekalut! Kuten eräs.

  VastaaPoista
 2. 1988 sukulainen rakennutti ok talon. Suomesta ei mittatilausikkunoita saanut talveksi nousukauden takia. Tilasi sitten Ruotsista. Laatuikkunat ja pihaovet tuli ajallaan. Oli vielä paremmatkin. Muualtakin saa.

  VastaaPoista