sunnuntai 25. lokakuuta 2015

Usko, ufot ja hömppä

Kun yksi ihminen kärsii harhasta, sitä sanotaan hulluudeksi. Kun monta ihmistä kärsii harhasta, sitä sanotaan uskonnoksi.

Olkoon tuo yllä oleva Robert M. Pirsigin lause lähtökohtana tälle kirjoitukselle. Minulle on sanottu, että uskon hömppään, koska pidän mahdollisena, että maan ulkopuolista elämää on olemassa ja kyseenalaistan enemmän Raamatun tekstiä. Joidenkin mielestä Jumala on siis todellisempi kuin ns. ufot, heidän mielestään ufoista ei ole todisteita, kuten on Jumalasta.

Usko Jumalaan VS. ufot ja hömppä, tämä on mielenkiintoinen asetelma. Raamattu on suurin todiste Jumalasta ja Jumalan sanasta. Jumalasta todistavat myös lukuisat ihmiset, jotka uskovat Jumalaan ja heillä on kokemuksia Hänestä. Toisaalta ainakin muinaisastronauttiteorian mukaan maan ulkopuolista elämää on esiintynyt ja tiedostettu yhtä kauan kuin on Raamatullisiakin tekstejä (suullisia tarinoitakin) ollut. Ufot eivät ole siis mikään uusi asia, vaikka ehkä ne ovat päässeet enemmän 1950-luvulta lähtien lehtiin ja muihinkin medioihin sekä Hollywood on osaltaan niistä luonut omia versioita.

Jumalasta ei ole todettu vielä suoraa ja varmaa todistetta, muuta kuin ehkä joku Pyhä Henki ihmisessä, joka on joillekin se todiste Jumalasta. Tiede ei ole vielä voinut mitenkään mitata ja punnita tätä Pyhää Henkeä, tämän vuoksi meillä on vain se usko Jumalaan, eikä tieto Jumalasta. Mikäli Jumala joskus voidaan havaita tai jotenkin muuten todistaa tavalla, jolla kaikki sen voi ymmärtää. Tällöin meillä ei ole enää uskoa, vaan silloin meillä on tieto. Tieto Jumalasta taitaisi olla mullistavaa, uskon käsitykset muuttuisivat muuttumattomaan tietoon - uskonnäkemykset murentuisivat. Teoriassa ainakin tieto Jumalasta siis tuhoaisi kaikki uskonnot, luoden kollektiivisen tiedon Jumalasta.

Kuten totesimme, Jumalasta on niin paljon näyttöä, että lukuisat uskovat Jumalaan. Jumalaan täytyy uskoa lapsenuskolla.

Mark. 10:13-16:
13. Jeesuksen luo tuotiin lapsia, jotta hän koskisi heihin. Opetuslapset moittivat tuojia,
14. mutta sen huomatessaan Jeesus närkästyi ja sanoi heille: "Sallikaa lasten tulla minun luokseni, älkää estäkö heitä. Heidän kaltaistensa on Jumalan valtakunta.
15. Totisesti: joka ei ota Jumalan valtakuntaa vastaan niin kuin lapsi, hän ei sinne pääse."

Usko Jumalaan on intuitiotiivista, liika järkeily täytyy unohtaa. Jotkut rinnastavat Jumalan ja joulupukin, onhan joulupukkikin lapsenuskolla todistettavissa. Raamattua on myös sanottu satukirjaksikin. Näitä kahta edellä mainittua rinnastusta ei kannata tehdä. Jumala on joulupukkia paljon vanhempi, joten usko Jumalaan on saanut juuret paljon syvemmälle ihmismieliin kuin usko joulupukkiin. Jumalan rinnalla joulupukki on mitätön satuhahmo, vaikka ehkä sekin on joillekin totta. Se siitä joulupukista, lisää joulupukin olemuksesta voitte kysellä vaikkapa Kiti Kokkoselta, jolla on mielenkiintoinen teoria joulupukista.

Jumalaan uskovat sanovat, että evoluutioteoriassa on aukkoja. Ei ole voitu 100 % todistaa, että ihminen polveutuu apinasta, kehityksessä on ihmeellisiä hyppäyksiä. Muinaisastronauttiteoria selittää, että maan ulkopuolinen äly olisi saattanut luoda ihmisen, vieläpä omaksi kuvakseen. Aikojen alussa maapallolle laskeutui ufoja, jotka tulivat ehkä Siriuksen ja Orionin suunnilta. Monille alkuperäiskansalle tuo tähtitaivaan alue on tärkeä, koska sieltä me olemme kotoisin. Maapallolla oli joitain ehkä apinoita, joista geenimanipulatioiden avulla luotiin asteittain nykyihminen. Maan ulkopuolinen äly lisäsi maapallon eliön perimään omaa perimäänsä, näin syntyi olento, joka oli enemmän kuin eläin. Luotu olento muistutti luojaansa ja oli itsensä tiedostava olento eli ihminen.

Ympäri maapalloa alkuperäiskansojen vanhat tekstit muistavat ne, jotka taivaasta tulivat sekä lähtivät taivaaseen myös. Egyptissä faaraoiden aikoihin oli vielä näitä "muualta" tulleita, Lähi-idässä olleet sumerit kirjoittavat myöskin heistä. Hinduteksteissä on mainittu vimanat (avaruusalus). Hopi-intiaaneilta löytyy hyvin Raamatullinenkin teksti, Sininen tähti -ennustus (Blue star Kachina). Puhdistaja saapuu tähdistä maapallolle lopunaikoina, he jotka muistavat vanhat elämänopetukset, säästyvät. Lopulta jokainen atomikin muuttuu ja luodaan uusi maailma taivasveljien kanssa. Puma Punku (Puuman ovi) on myös jännä paikka. Perimätiedon mukaan maan ulkopuolinen äly rakensi sen yhdessä yössä ja tuhosi myös sen lähtiessään pois.

Maan ulkopuolinen äly loi ihmisen ja on auttanut ja ohjaillut ihmistä kautta historian. Lukuisat uskovat Jumalaan, mutta pitääkö ihminen jumalinaan näitä, jotka loivat ihmisen ja olivat myös heidän keskuudessaan jonkin aikaa? Kertooko Raamattu ufoista mitään? Raamatusta löytyy kohtia, jotka selvästi viittaavat maan ulkopuoliseen älyyn.

1. Moos. 6:1-2:
1. Kun ihmiset alkoivat lisääntyä maan päällä ja heille syntyi tyttäriä,
2. jumalien pojat huomasivat, että ihmisten tyttäret olivat kauniita, ja he ottivat näistä vaimoikseen keitä halusivat.

Yllä oleva pätkä on vuoden 1992 Raamatusta ja siinä on jumaluus monikossa. Kumma juttu, koska Raamattuhan opettaa vain yhdestä Jumalasta. Vuoden 1933/38 käännöksessä tuo kohta on "Jumalan pojat..." Näin se Raamatun teksti muuttuu, kun tehdään uusia versioita.

Tuo kohdan pääpointti olivat nuo "jumalien pojat", ne ovat selvästi jotain maan ulkopuolisia olentoja, jotka olivat ihmisten keskuudessa.

2. Moos. 19:16-21:
16. Kolmantena päivänä aamun tultua alkoi jyristä ja salamoida. Vuoren yllä lepäsi raskas pilvi ja kuului voimakasta torventoitotusta, ja kansa vapisi pelosta leirissään.
17. Mooses vei israelilaiset ulos leiristä Jumalaa vastaan, ja he jäivät vuoren juurelle.
18. Siinainvuori oli kauttaaltaan savun peitossa, koska Herra laskeutui vuorelle tulessa. Vuori savusi kuin tulinen uuni ja vavahteli ankarasti.
19. Torven ääni kasvoi kasvamistaan, Mooses puhui, ja Jumala vastasi hänelle jylisten.
20. Kun Herra oli astunut Siinainvuoren huipulle, hän kutsui Mooseksen luokseen, ja Mooses nousi sinne.
21. Herra sanoi Moosekselle: "Mene alas ja varoita ihmisiä, etteivät he paremmin nähdäkseen tunkeudu rajan yli lähemmäksi Herraa, sillä silloin monet kuolisivat.

2. Moos. 20:21:
21. Niin kansa pysytteli loitolla, mutta Mooses lähestyi tummaa pilveä, jossa Jumala oli.

Jumala laskeutui vuorelle, sakean savun sisällä. Tämähän kuvastaa selvästi suuren aluksen laskeutumista vuoren huipulle. On jyrinää, salamoita ja sun muuta pauketta sekä pauhua. Alus myöskin säteili vaarallisesti, koska sen lähelle ei saanut mennä - ehkä Moosesta suojattiin jotenkin. Ei ole sitten ihmekään, jos Mooseksen aikoina tällaisia avaruusaluksia pidettiin jotenkin Jumalaan liittyvinä. Heillä ei vain ollut käsitystä sellaisesta teknologiasta mitä se alus oli, se ylitti heidän ymmärryksensä.

Ap. t. 1:9-11:
9. Kun hän oli sanonut tämän, he näkivät, kuinka hänet otettiin ylös, ja pilvi vei hänet heidän näkyvistään.
10. Ja kun he Jeesuksen etääntyessä vielä tähysivät taivaalle, heidän vieressään seisoi yhtäkkiä kaksi valkopukuista miestä.
11. Nämä sanoivat: "Galilean miehet, mitä te siinä seisotte katselemassa taivaalle? Tämä Jeesus, joka otettiin teidän luotanne taivaaseen, tulee kerran takaisin, samalla tavoin kuin näitte hänen taivaaseen menevän."

Jälleen tämä pilvi-metafora tulee vastaan. Jeesus nousi pilvessä, joka kaikkosi korkeuksiin ja maassa tähyileville ilmestyi kaksi maan ulkopuolisen älyn edustajaa. Jeesus tulee takaisin, samoin kuin lähtikin. Ufollako Jeesus tulee takaisin?

Ef. 2:1-3:
1. Jumala on tehnyt eläviksi teidät, jotka olitte kuolleita rikkomustenne ja syntienne tähden.
2. Ennen te elitte niiden vallassa tämän maailman menon mukaan, totellen avaruuden henkivaltojen hallitsijaa, sitä henkeä, joka yhä vaikuttaa tottelemattomissa ihmisissä.
3. Heidän joukossaan mekin kaikki ennen elimme noudattaen oman luontomme haluja ja tehden niin kuin ruumiimme ja mielemme tahtoivat, ja näin olimme luonnostamme vihan alaisia niin kuin kaikki muutkin.

Ef. 3:8-10:
8. Minulle, kaikista pyhistä vähäisimmälle, on annettu se armo, että saan julistaa kansoille sanomaa Kristuksen tutkimattomasta rikkaudesta.
9. ja ilmoittaa sen pyhän suunnitelman, jonka Jumala, kaiken luoja, on ikiajoista asti pitänyt salaisuutenaan.
10. Näin myös avaruuden henkivallat ja voimat tulevat seurakunnan välityksellä tuntemaan Jumalan viisauden kaikessa moninaisuudessaan.

Ef. 6:11-12:
11. Pukekaa yllenne Jumalan taisteluvarustus, jotta voisitte pitää puolianne Paholaisen juonia vastaan.
12. Emmehän me taistele ihmisiä vastaan vaan henkivaltoja ja voimia vastaan, tämän pimeyden maailman hallitsijoita ja avaruuden pahoja henkiä vastaan.

Raamattu tuntee myös avaruuden ja sen henkivallat, joka olisi kuin Pahuus ja sitä vastaan tulisi taistella Jumalan sanalla. Ei avaruudessa voi majailla pelkkä Pahuus, on siellä oltava hyvääkin.

Koraani tuntee ns. dzinnit, ne luotiin ennen ihmistä savuamattomasta tulesta ja ovat henkiolentoja, mutta eivät enkeleitä. Ihminen muovattiin maasta ja enkelit ovat luotu valosta. Dzinnit ovat ihmisen ja enkelin välimaastossa. Samalla tavalla kuin ihmisen kuuluu olla kuuliainen Jumalalle, niin kuuluu olla myös dzinninkin.

Raamatussa valonkantaja (Lucifer) enkeli ylpistyy, josta tulee Paholainen. Tämä sama kaava toistuu Koraanissa, yksi dzinni on niin ylpeä ettei suostu kumartamaan Jumalan luomaa ihmistä, joka luotiin haisevasta mudasta. Tästä ylpeästä dzinnistä tuli Paholainen (Iblis).

2000-luvun alun scifi-TV -sarjassa, Stargatessa oli myös mukana tällainen juoni, hyvästä syntyi myös paha. Alteranilaiset olivat alkujaan yhtä ryhmää, mutta jakautuivat kahteen ryhmään Muinaiset (hyvyys) ja Orit (pahuus). Kummatkin ryhmittymät olivat ylösnousseet korkeammalle olemassaolon asteelle, mutta Orit (pahuus) halusivat kaikkien palvovan heitä jumalina ja "epäuskovat" eliminoitiin. Muinaiset puolestaan eivät juurikaan puuttuneet muiden rotujen toimintaan, jos ei ollut aivan pakko auttaa.

Nyt voidaan todeta, että mikäli haluaa, niin Raamattu on todiste Jumalasta sekä maan ulkopuolisesta älystä. Onko muita todisteita? Moni on nähnyt enkeleitä, yhtä moni humanoideja. Jotkut kertovat käyneensä Taivaanporteilla, toiset kertovat kokeneensa abduktion eli heidät on kaapattu ufoon joksikin aikaa. Ufoista saattaa olla enemmän havaintoja, kuten kuvia, videoita, näköhavaintoja taivaalla. Jumalaan liittyvät todisteet ovat sitten varmaan erilaisia. Muistaakseni Koraanissa sanotaan ettei Jumala esitä selkeää todistetta itsestään. Oikea uskovainen löytää Jumalan ilman näkyvää todisteitakin, hän uskoo Jumalaan.

Ufoista voi olla enemmän kuvallista todisteaineistoa, eri juttu on, että miten iso osa siitä on aitoa. Ei Jumalastakaan ole muuta kuin suuri kirja, jota sanotaan todeksi. Ufoista ei ole edes kirjaa, jota voisi pitää totena. Ufoja voi vain lähinnä spekuloida ja arvailla. Raamattu on fyysinen kirja, jonka tekstejä usein sanotaan virheettömiksi. Näin ollen ehkä Raamattua on helpompi kyseenalaistaa ja laittaa puntariin.

Emme voi olla yksin maailmankaikkeudessa, se on melkein tilastollinen mahdottomuus. On oltava maan ulkopuolistakin älyä, emme vain näe heitä. Ihminen voi pitää vielä virheellisesti jotain muuta älyä jumalanaan, koska ei käsittänyt asioita oikein tuhansia vuosia sitten oikein - tuskin vieläkään. Jos ja kun on olemassa maan ulkopuolista älyä, niin jokin nekin on luonut joskus, ei mikään ilmesty tyhjästä, muuta kuin ehkä Jumala. Näin ollen edellä mainittu muinaisastronauttiteoria ei selitä miten elämä on syntynyt, se selittää vain miten ihminen on mahdollisesti luotu.

Mikäli löydetään maan ulkopuolinen äly, on silloin ainakin kristinusko kovilla. Olisi muitakin luotuja kuin vain maapallolla olevat, emme olisi niin ainutlaatuisia kuin ehkä nyt oletamme. Voimme olla eristettynä muista omassa karkeassa ulottuvuudessamme, siksi emme havaitse vielä muita, ennen kuin se sallitaan meille.

Vuosikymmeniä olemme etsineet elämää ja jälleen tässä kuussa ilmaantui yksi mahdollisuus. Nasan Kepler-avaruusteleskooppi löysi tähden, jonka ympärillä on selittämätön rakennelma - aiheesta kertoivat myös Ilta-Sanomat ja Digitoday. Onko uskonnot nyt vaarassa luhistua?

Usko Jumalaan VS. ufot. Itse en taida tähän löytää selkeää vastausta, mikä on hömppää ja mikä ei. Jumalasta ja ufoista ei taida vielä olla täysin tieteellisesti hyväksyttävää todistetta. Täytyy päätyä siihen, että kummatkin ovat uskon asia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti