torstai 14. kesäkuuta 2018

Sympaattinen Remonttipiiskuri

Kevään ajan (ja vieläkin) blogini ylivoimaisesti suosituin kirjoitus oli Kotoisa huvila ja huussi - tämä yllätti hiukan. Ihmiset hakivat aihetta hakusanoilla "Paljonko maksaa", "Kuka maksaa" jne. Sitähän minäkin kyselin kirjoituksessani, mutta en tiedä vastausta siihen. Monia näemmä pohdituttaa remonttiohjelmien remonttihinnat, mutta niitä ei ikinä sanota ääneen missään.

Tuli kesä ja Kotoisa päättyi, mutta Remonttipiiskuri aloitti työnsä. Remonttipiiskurina toimii Perttu Sirviö, joka oli Suomen ensimmäinen BB-voittaja. Perttu Sirviö nähtiin jo joitakin vuosia sitten Tervetuloa kotiin -remonttiohjelmassa, siinä remontoitiin salaa. Remonttipiiskuri ei remontoi salaa, vaan asukkaatkin laitetaan työhön.

Remonttipiiskuri-ohjelma perustuu ruotsalaiseen Arga snickaren -ohjelmaan (Remonttipainajainen) ja Remonttipiiskuria tuottaa Solar Republic Oy.

Formaatin alkuperäinen nimi on Arga snickaren ja englanniksi se on muotoiltu Angry carpenter eli Vihainen remonttimies. Remonttipiiskurin pitäisi olla vihainen piiskaaja, mutta suomalaisessa versiossa piiskaaminen ja viha on pysyneet kaukana. Perttu Sirviö ei vain taivu vihaisuuteen, vaikka ohjelman promokuvissa Perttu on laitettu näyttämään Hulkilta, mutta itse ohjelmassa Perttu on lähinnä lutuinen koiranpentu, joka yrittää ehkä joskus haukahtaa, mutta siitä mitään tule. Jyrki Sukulakin olisi parempi piiskuri kuin Perttu Sirviö.

Itse en ole katsellut Arga snickarenia, mutta mitä nyt vähän tein taustatyötä, niin siinä meno on vähän eri tasolla kuin Remonttipiiskurissa. Voisi verrata telttaretkeen, suomiversiossa mennään telttaretkelle parvekkeelle, mutta ruotsiversiossa mennään retkelle metsään. Ruotsalaisessa versiossa lentää veri ja hiki, kun suomalaisessa versiossa pahin kriisi on kivi kengässä. Ruotsalainen piiskuri oikein huutaa (ei kumminkaan saavuta Gordon Ramsay -tasoa) ja piiskaa. Pertun tiukimmat nuhtelut taitaa olla luokkaa "Noh, noh... kuis se nyt silleen...". Ruotsalaisessa versiossa tunnelma on apea ja kyyneliä virtaa, oikeasti ollaan vaikeuksissa. Remonttipiiskurissa taitaa ainoat kyyneleet olla ilonkyyneleet ja hymysuin tehdään hommia - piiskaamista ei näy missään. Ohjelman nimi täytyisi melkein olla Ihmissuhderemontti, koska Perttu näyttää olevan välillä ihmissuhdeterapeutti, enemmän kuin piiskuri.

Verrattuna Huvila ja huussiin sekä Kotoisa -ohjelmiin, niin Remonttipiiskuri on selkeästi viihteellisempi tai kevyempi, siinä ei niin hifistellä. Tehdään vain perusremontti, ilman hehtaariterassia ja paljuja. Eihän siinä olisikaan ollut järkeä tehdä kolmatta samanlaista ohjelmaa. Jälleen voimme kysyä, että paljonko remontit maksavat? Netrauta.fi on Remonttipiiskurin sponsori, jonka sivuilta löytyy tietoa jaksojen tuotteista, mutta ei sitä hintaa. Hinnat ovat tietenkin liikesalaisuuksia, eikä varmaan remonttiperheetkään saa kertoa hintoja jne. Mutta olisi kiva tietää edes joku logiikka tai prosenttiosuudet, miten näiden ohjelmien kustannukset muodostuu.

Seiska-lehti on kuulemma osannut kertoa, että jo Remonttipiiskurissa nähty talo olisi ollut myynnissä. Talo remontoidaan TV-ohjelmassa ja laitetaan heti myyntiin... hetkinen, tämähän kuulostaa Pieneltä pintaremontilta.

Remonttipiiskurin aloitusjakso sai 327 000 katsojaa, toinen jakso 240 000 katsojaa ja kolmas jakso keräsi 262 000 katsojaa.

Lue myös:
Kotoisa huvila ja huussi
Epookki blogin tilastoja - kevät 2019

3 kommenttia:

  1. ..Ei kai feel goodia ole koskaan liikaa? Kyllä on! YÖK!
    Miten luinkin _pornokuvissa_ Perttu on laitettu näyttämään Hulkilta.
    Hulk on muriseva tiikeri, Perttu on kissimirri joka korkeintaan kehrää ja naukuu.

    "Mutta jos kiinnostaa tirauttaa sisustusohjelmankin lopussa muutama kyynel, tämä on juttusi." Ei ole mun juttuni. Pidän vain Gordon Ramsaysta.

    Netraudan sivua katsellessa tuli mieleen, arvannet sen..Sofian enkelit, nyt se on siis meillä ja nimenä on Pertun enkelit.

    Aloin miettimään onko tuo Remonttipiiskurissa nähty (autio)talo ollut sama talo kuin eräässä koti-aiheisessa lehdessä, (ja näemmä kiinnostavin juttu) jossa paluu juurille kävi, ja talo oli ränsistynyt pahemman kerran, no en tiedä koska en ole nähnyt jaksoa, enkä seiskaa, enkä tule näkemäänkään.

    Koska saamme sarjan: Remppa vai muutto.

    -C feel good

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sofian enkeleitä en ole katsellut, mutta nyt otin selvää. Aikas samanlainen idea on juu Sofian enkelit -ohjelmassa, tarjotaan remonttiapua.

      Poista
  2. Remonttiohjelmissa muhii homeen lisäksi myös hämäryyksiä.

    VastaaPoista