maanantai 22. huhtikuuta 2019

Epookki blogin tilastoja - kevät 2019

Olen huomannut, että Epookki blogin kävijämääriä säätelee se mitä ohjelmia TV:stä tulee. Kevään aikana TV:ssä on tullut Kotoisa- ja Huvila ja Huussi -ohjelmat (serkkuja toisilleen). Näin ollen blogin selkeästi suosituin kirjoitus on ollut Kotoisa huvila ja huussi - kuten vuosi sitten. Remonttipiiskuriakin on näytetty uusintoina, sekin on näkynyt blogin tilastoissa.

Latela ja Unelmahäätkin on kevään aikana näkynyt TV:ssä, joten Satumainen sadan vuoden Latela -kirjoitus on ollut toiseksi suosituin tilastojen mukaan.

Yksi kirjoitus poikkeaa muista ja se on Kreikkalaisen mytologian lyhyt oppimäärä, jostain ihmeen syystä kreikkalainen mytologia saa tasaisen varmasti tilastomerkintöjä vuodesta toiseen - ollen 3. luetuin kirjoitus koko blogin historian ajalta, vain Kotoisa huvila ja huussi- sekä Sympaattinen remonttipiiskuri -kirjoitukset on sen edellä.

Kuten huomaamme, niin remonttiohjelmat kiinnostavat ihmisiä. Tilastoista huomaa, että mikä niissä erityisesti kiinnostaa. Kevään ajan hakusanatilastot on olleet vain "Kotoisa kuka ja paljonko maksaa?" -tyyliin ja samaan tyyliin on haettu tietoa Huvilasta ja huussista. Juontaja Anni Hautalan kesämökki-projektin yhteydessä tuota asiaa valotettiin. Remonttiohjelmien remonteista saa maksaa itsensä kipeäksi, sillä työn osuudesta maksetaan kaikki ja materiaaleista saa X verran alennusta. Yleensäkin remonteissa työ on se, joka haukkaa eniten rahaa. Kotitalousvähennykseen voi laittaa työn osuutta, mutta ei sekään paljon auta.

Tilastojen kevään suurin mysteeri on, että Venäjä ja Ukraina, ovat nousseet maatilastoissa Suomen perään. Loogisesti Epookki blogia hakevat suomalaiset, mutta kohta Venäjä kiilaa ohi. Kesällä 2018 Yhdysvalloista tuli joku samanlainen tsunami - ihan epäloogista. Kesällä 2018 blogini valtasi yhdysvaltalaiset. Nyt näyttää, että tsunami tulee idästä päin. Onkohan tämä kovin yleistäkin ollut näin eduskunta- ja EU-vaalien aikaan, että jotkin venäläiset botit pörräävät Suomen alueella - muuta selitystä en nyt keksi.

Myös selaintilastot ovat menneet sekaisin. Chrome-selain on ollut pitkään selain, jolla valtaosa on käyneet blogissani. Chromen osuus on ollut noin 50-60 %, joka on yleistenkin tilastojen suunnilla. Firefox-selain on ollut noin 20 % tietämillä. Kevään aikana Firefox painui jopa 10 % tuntumaan, joka sekin mukaili yleisiä tilastoja.

Viime aikoina selaintilastot ovat olleet hyvin outoja. Firefox-selain alkoi nousta blogini tilastoissa, jolloin katsoin maatilastoja ja huomasin, että Venäjä ja Ukraina nousee myös. Aluksi luulin, että niillä olisi jokin yhteys - idässä Firefox olisi Chromea suositumpi, mutta yleiset tilastot eivät tue tätä teoriaani. Tänään Firefoxin osuus oli jopa 50 % ja Chromen osuus 36 % - jotain outoa on pinnan alla.

Bottien olemassa oloon viittaa sekin ilmiö, että blogin tilastojen mukaan joltain puolalaiselta aikuisviihdesivustolta ohjautuu (URL-osoite/sivusto, jolta on viittaus blogiini) blogiini kuukaudessa joitakin kymmeniä "lukijoita". Aika erikoinen sivusto linkannut blogini - on ollut jo pitkään.

1 kommentti:

  1. EU-vaalien jälkeen tilastot näyttää kummasti normalisoituneen. Venäläisten määrä romahti ja Chrome-selain otti jälleen paikkansa.

    VastaaPoista