tiistai 14. toukokuuta 2019

Nooan arkki ja vedenpaisumus

Raamatun kirjaimelliseen tulkintaan uskova Answers in Genesis -järjestö (AIG) avasi vuonna 2016 Yhdysvaltojen Kentuckyyn Nooan arkkinsa (Ark Encounter) ja heillä on myös aihetta käsittelevä museokin (Creation museum). Nooan arkki on AIG:n ylpeydenaihe, onhan se suurin puurunkoinen rakennus maailmassa.

Kentuckyn Nooan arkki on tehty Raamatun mittojen mukaan, joten se on 157 metriä pitkä, 26 metriä leveä ja 16 metriä korkea (riippuen mitä kyynärämittaa käyttää). Kentuckyn Nooan arkkia varten käytettyjen asiantuntijoiden mukaan eläimiä saattoi olla noin 1500 erilaista, yhteensä noin 6000-7000 eläintä.

Vuonna 2010 kirjoitin Nooa ja hänen paradoksaalinen arkkinsa -kirjoituksen, jossa itse päädyin 10750 lajiin ja yli 21500 eläimeen.

AIG ja Saulus-lähetys ry, joka on samoilla linjoilla AIG:n kanssa, puhuvat noin 1500 eri lajista ja enintään 7000 eläimestä, joita arkin 8 henkilöä hoiti.

SaulusMedian materiaalia:
- Nooan arkki ja evankeliumi
- Nooan arkin sisätilojen esittelykierros

Videoilla on kuvaa Kentuckyn arkista sekä kuvaaja kertoo näkemyksiään Raamatusta - samaa linjaa AIG:n kanssa. Huom. Saulus on Raamatun Paavalin juutalainen nimi.

AIG ja SaulusMedia puhuvat noin 1500 lajista ja minä päädyin 10750 lajiin, miten tämä on selitettävissä? Vaikka AIG ja SaulusMedia kieltävät evoluutioteorian, mutta kumminkin he puhuvat luonnonvalinnoista (joka on sama kuin evoluutio). AIG puhuu luoduista lajityypeistä, joka ymmärtääkseni tarkoittaa lajien kantaeläimiä. Jumala siis loi vain esimerkiksi koiraeläimien kantaeläimen eli lajityypin. Tässä kohtaa vastaan tulee jännä seikka. Luonnonvalintojen kautta kantaeläimistä haarautui eri eläimiä. Nooan arkkiin otettiin siis vain Jumalan luomia lajityyppejä, ei kaikkia lajeja, koska kantaeläimistä "syntyi" muitakin lajihaaroja. Jos minulta kysytään, niin kyse on evoluutiosta!

AIG uskoo kirjaimellisesti Raamattuun, joten maailma luotiin 6000 vuotta sitten (lue: Kalenterin historiaa -kirjoitukseni). AIG:n arkista löytyy myös dinosauruksia - jopa T-Rex. Tosin Raamatussa puhutaan niukkasanaisesti dinosauruksista. Raamatun käännös 1933/38 tuntee ainakin Behemotin ja Leviatanin, jotka voisivat olla kuin dinosauruksia. Raamatun käännös 1992 kumminkin vesittää tuon näkemyksen, sillä siinä behemot on muutettu virtahepoksi ja leviatan on muutettu krokotiiliksi.

Pekka Reinikainen puoltaa Raamatun dinosauruksia. Alla on Pekka Reinikaisen luentovideoita aiheesta:

- Pekka Reinikainen - Dinosaurukset ja vedenpaisumus, osa 1
- Pekka Reinikainen - Dinosaurukset ja vedenpaisumus, osa 2
- Pekka Reinikainen - Dinosaurukset ja vedenpaisumus, osa 3

Pekka Reinikaisen luentovideot on One way mission materiaalia. Monen muunkin ns. uskovaisen tapaan Pekka Reinikainen nojaa enemmän vuoden 1933/38 Raamattuun ja vähättelee vuoden 1992 Raamatun käännöstä. Tämä on kyllä erikoista. He eivät pidä sitä oikeana.

Siinä minä voin olla Pekan kanssa samaa mieltä, että Raamatun kuvaus behemotista ei aivan osu yhteen virtahepon kanssa. Muusta en voikaan sitten olla täysin samaa mieltä. Pekka puhuu hieman ristiin, mainitsee Jumalan luoneen ainakin 1000 dinosauruslajia. Myöhemmin Pekka puhuu AIG:n tapaan lajiutumisesta - joka ei kumminkaan ole sama kuin evoluutio. Pekankin mukaan Nooan arkissa oli dinosauruksia.

Pekka Reinikaisen mielestä fossiilit ovat syntyneet vedenpaisumuksessa 4500 vuotta sitten - ei ainakaan 65 000 000 vuotta sitten. Pekka pitää lujasti kiinni 6000 vuodesta, mikään ei voi ylittää sitä. Ateisti tiedemiehet puhuvat Pekan mielestä hölynpölyä, jos arviot ylittää 6000 vuotta - ja nehän ylittää. Pekan mielestä tiedemiehet sepittävät omia tarinoitaan, joissa on pahoja aukkoja. Tieteessä on minunkin mielestä monia aukkoja, mutta vähintään yhtä monta aukkoa on kyllä Pekankin jutuista. Hän vetää usein mutkat melko suoriksi jutuissaan, kun haluaa unohtaa evoluution.

Jumala pettyi ihmiseen ja joidenkin mukaan langenneet enkelit yhtyivät ihmisnaisiin, jolloin syntyi ihmisiä, joilla oli jumalallisia kykyjä. Jumala ei sallinut tällaista menoa ja aiheutti vedenpaisumuksen - voidaankin kysyä, että onko Jumala erehtyväinen, kun joutui "nollaamaan" luomistyönsä ihmisen kohdalla.

Vedenpaisumus oli Pekka Reinikaisen mukaan 4500 vuotta sitten. Ihmiselämä oli kiinni 8 ihmisestä, joista syntyi nykyiset kansat. Tiedekin tuntee tällaisen pullonkaulan, mutta se tapahtui noin 50 000-150 000 vuotta (Otava opiston materiaalin mukaan) sitten ja jäljelle jäi 2000 ihmistä. Wikipediassa tämän pullonkaulan syyksi epäillään äkillistä ilmastonmuutosta, jonka aiheutti Toba-tulivuori 74 000 vuotta sitten. 2000 ihmistäkin kuulostaa vähältä - pieni suomalainen kylä - josta polveutuu nykyiset ihmiset. Mutta kuten tiedämme, niin tämä tieteellinen selitys on Pekka Reinikaisen mukaan hölynpölyä.

AIG:n ja Pekka Reinikaisenkin mukaan ennen vedenpaisumusta ihminen ja dinosaurukset elivät samaan aikaan, kun heidän Nooan arkissaan oli myös dinosauruksia. Ennen vedenpaisumusta ilmasto oli kosteampi ja happirikkaampi jne. - tämä mahdollisti suurten eläimien olemassa olon. Vedenpaisumus tuhosi myös paratiisimaisen ilmaston, kasvillisuutta tuhoutui (fossiiliksi) ja happitaso laski. Vedenpaisumuksen jälkeinen ilmastonmuutos hävitti lajeja tai pienensi niiden kokoa. Pekka Reinikaisen mukaan dinosauruksia nähtiin vielä 1500-luvulla (lohikäärmetarinat jne.).

Raamatun mukaan Aatami oli ensimmäinen Jumalan luoma ihminen (ihmisen kantaisä) ja Aatamin kylkiluusta tehtiin puoliso Aatamille eli Eeva (ihmisen kantaäiti). Eeva ei kumminkaan ollut ensimmäinen nainen maailmassa, aluksi Aatamin seurassa oli Lilith. Lilith otti ja lähti, tilalle luotiin Eeva (Kaikkien elävien äiti). Juutalaisen tiedon mukaan Aatami ja Eeva luotiin kuin 20-40 vuoden ikäisiksi ja joidenkin mielestä heidät luotiin lapsiksi. Ottaen huomioon senkin seikan, että Raamatun mukaan alussa ihmiset elivät lähemmäksi 1000 vuotta - näin ollen 40-vuotias olisi ollut melko lapsi.

Raamattu on varsin miehinen teos, asioita ilmoitetaan miesten kautta - naisten asioita ei niin tarkasti mainita - lähinnä vain negatiivisessä valossa. Aatami oli ensimmäinen ihminen ja Eevan roolia syntiinlankeemuksessa korostetaan - nainen houkutteli miehen syntiin. En ole löytänyt tietoa, että montako vuotta ihmiset elivät Paratiisissa ennen kuuluisaa hedelmäepisodia. Aatami oli 130-vuotias, kun Eeva synnytti heille Set pojan. Ennen Setiä heille oli syntyneet ainakin Kain ja Abel pojat. Kain teki veljesmurhan, tappaen Abelin. Eeva uskoi Jumalan suoneen Setin korvaukseksi Abelin sijaan. Kain, Abel ja Set on ainoita Aatamin ja Eevan lapsista (nekin poikia), jotka mainitaan nimeltä. Aatamille ja Eevalle syntyi muitakin lapsia (tyttöjä ja poikia), mutta heistä ei ole tarkempia tietoja.

Aatami luotiin ensiksi, mutta milloin Eeva luotiin, joskus Aatamin jälkeen? Joten Aatami oli näin ollen Eevaa vanhempi, mutta kuinka paljon? Aatami oli 130-vuotias, kun Set syntyi, mutta sitä aiemmin olivat syntyneet Kain ja Abel. Kainin mainitaan olleen maanviljelijä ja Abelin lammaspainen. Abelin sanotaan olleen syntiinlankeemuksen jälkeen ensimmäinen ihminen, jota Jumala katsoi suopein mielin.

Koska tarkkaa tietoa (minulla) ei ole, niin täytyy olettaa, että syntiinlankeemus tapahtui Aatamin ollessa noin 100-vuotias eli vuonna 100 (Eevahan saattoi olla nuorempikin - ensinhän oli Lilith). Näillä oletusarvoilla Aatami ja Eeva vietti elämästään melko pienen ajan kuolemattomina Paratiisissa. Vasta syntiinlankeemuksen jälkeen ihminen alkoi jatkaa sukuaan - nainen ja mies yhtyi. Noin 100 vuotta ihminen vietti täydellistä elämää Paratiisissa. Joidenkin lähteiden mukaan seksuaalisten halujen herääminen olisi johtanut syntiin (Eeva ehdotteli?)

Aatami ja Eeva sai lapsia, heidän lapsensa yhtyivät keskenään - muuta mahdollisuutta ei ollut. Tämä tapa kiellettiin vasta Mooseksen aikana. Ortodoksisen tietosivuston mukaan Mooses syntyi suunnilleen vuonna 1689 eaa. ja kuoli 1569 eaa. Toisin sanoen Mooses syntyi Aatamin jälkeen vuonna 2311 ja eli 120 vuotta. Kielletyt sukupuolisuhteet -käskyt (3. Moos. 18:6) Jumala lausui Moosekselle siis ennen vuotta 2431. On laskettu, että vedenpaisumus tapahtui vuonna 1656 (kun oletetaan, että maailma on ollut olemassa 6000 vuotta). Vedenpaisumuksen jälkeen sukulaisiin sai yhtyä vielä noin 750 vuotta, jos oletetaan, että Mooses sai Kielletyt sukupuolisuhteet -käskyt joskus vuoden 2400 tietämillä.

Huom. Jeesus syntyi vuoden 4000 tuntumassa ja nyt elämme noin vuotta 6000.

Jumala salli yhtymisen sukulaisiin noin 2400 vuotta, vaikka välissä pyyhkäisi turmeltuneet ihmiset pois. Jumala ehkä katsoi Mooseksen aikoihin, että ihmisiä on niin paljon ettei lähisukulaisiin tarvitse enää turvautua. 2400 vuodessa geeniperimäkin oli jo saattanut rappeutua sen verran, että oli parempi pyrkiä etsiä puolisoa kauempaa kuin aivan lähisukulaisista. Aatamin ja Eevan aikoihin geeniperimä oli virheetöntä, joten niihin aikoihin pystyi yhtyä lähisukulaisten kanssa. Alun virheetön geeniperimä mahdollisti Raamatun noin 900 vuoden iät. Vedenpaisumus tuli 1600-luvulla, joka tarkoittaa noin kahta ihmisikää niihin aikoihin. Pekka Reinikainen on myös kirjoittanut aiheesta.

Vedenpaisumuksen aikoihin Jumala määräsi, että ihminen elää enintään 120 vuotta. Nooan jälkeen ihmisten iät romahtivat. Ihmisen historiassa on ollut aikoja, jolloin 40 vuotta oli jo hyvä saavutus, nykyään lääketiede on mahdollistanut, että yhä useampi saavuttaa 100 vuoden iän - mutta onko 120 vuotta se viimeinen raja?

Kirjaimellisesti Raamattuun uskovat siis uskovat Jumalan napauttaneen sormia ja luoneen aikuisen ihmisen. Luulisi, että olisi helpompi uskoa vaikkapa johonkin älykkääseen suunnittelijaan, joka rakensi ensimmäisen solun. Onkin sanottu, että evoluution alkumetreillä on ollut jokin sen mahdollistaja. Esimerkiksi bakteerien "moottorien" olisi ollut mahdotonta muodostua sattumalta - joku suunnitteli ne. Joku suunnitteli ensimmäinen solun ja määritteli luonnonlait, tämän jälkeen evoluutio lähti käyntiin ja sen luoja jäi katsomaan, että mihin evoluutio kehittyy - yksi evoluution saavutus oli ihminen. Ihminen, olento, joka on ainakin jollakin tasolla älykäs ja tiedostaa itsensä.

Suvullinen lisääntyminen on helppo järkeillä Raamatun mukaan, Jumala loi miehen ja naisen, jotka pystyvät yhtyä keskenään ja lisääntymään. Evoluutiossa tämä onkin jo vaikeampi juttu. Alussa solut kloonasi itseään ja perimä oli kaikilla sama. Miten ja missä vaiheessa päästiin siihen, että eliöillä oli kaksi sukupuolta - miten kloonaamisesta päästiin yhtymiseen? Väliasteena on täytynyt olla jokin itsesiitos. Kun jotenkin päästiin suvulliseen lisääntymiseen, niin silloin evoluutio sai uutta vauhtia, kun perimä sai monimuotoisuutta. Ehkä jokin älykäs suunnittelija on auttanut evoluutiota ja keksi rakentaaa kaksi sukupuolta (tieteen yksi aukko).

Raamattuun uskovat ajattelevat, että ihmisen perimä köyhtyy koko ajan ja sukupuutto koittaa kohta. Onhan toki Suomessa ja muissa länsimaissakin syntyvyys laskenut, mutta ehkä syynä on vielä jokin muu kuin geeniperimä. Onko Jumala epäonnistunut, jos heti tiesi, että ihmisen perimä vain rappeutuu? Tämäkö olikin Jumalan suunnitelma, katsoo kuinka pitkälle pääsemme, kunnes perimästämme ei ole enää mihinkään? Ihminen on koodattu tuhoutumaan ja Jumala on osannut laskea milloin perimä on tuhoutunut - tietää etukäteen miten käy. Toisaalta, Jumalahan lupaa toisella tasolla ikuisen elämän. Ihminen tulee tuhoutumaan, mutta elämä ei.

Ps.
Kentuckyn Nooan arkki ei ole merikelpoinen, koska se on vain arkin näköinen rakennus, jolla on perustukset maassa - se ei nouse vesille, jos tulee vedenpaisumus.

Lue myös:
Ikuinen ja turha väittely

8 kommenttia:

  1. Sperman laatu heikkenee jatkuvasti Euroopassa ja kaikkialla teollistuneessa maailmassa. Kehityksen syy on osin yhä arvoitus.

    VastaaPoista
  2. Uusi tutkimus: Räjähtävät tähdet johtivat siihen, että ihmiset kävelevät kahdella jalalla.

    VastaaPoista
  3. Nooan arkissa vesivahinko – omistajat vaativat korvauksia oikeudessa.

    VastaaPoista
  4. Tutkijat löysivät yllättävän yhteyden seksin ja syövän välillä.

    VastaaPoista
  5. Tutkijat pääsivät solukalvojen muodostumisen arvoituksen jäljille.

    VastaaPoista
  6. Ajattelin arkkia, mutta mahdollisimman iso arkki, mukaan joitain eläimiä, ja ihmisiä, mutta millaisia ihmisiä?
    Kun pallomme sisällä tapahtuisi maanjäristyksiä jotka tekee isoja railoja maankuoreen, maankuori liikkuisi, navat vaihtaisivat paikkaa.
    Tuosta syntyisi valtavia tsunameita jotka peittäisivät lopulta maat.
    Vain arkki selviytyisi kunnes maapallon pintaa jälleen tulisi esiin.
    Arvatenkin isoin mantere, mutta kauanko kestäisi että noin kävisi?

    C- varpaat kastuu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuossa tapauksessa taitaisi maapallo jo haljeta.

      Poista
  7. Tutkimus:
    Muinaiset merihirviöt olivatkin valaita suut ammollaan.

    VastaaPoista