lauantai 9. kesäkuuta 2018

Pori jazzin homokohu ja Timo Soinin abortit

Suomen Kristillisdemokraattisen puolueen (KD) puoluevaltuuston puheenjohtaja Aki Ruotsala valittiin Pori jazzin toimitusjohtajaksi, mutta erotettiin ennen elokuuta, jolloin virka olisi virallisesti alkanut. Kaikki alkoi, kun Satakunnan kansa teki jutun Ruotsalasta otsikolla Pori Jazzin uuden toimitusjohtajan mukaan homoseksuaalisuudesta voi eheytyä siinä missä huumeistakin voi päästä irti – "En minä voi sitä kyseenalaistaa". Joidenkin mukaan aikaa kului noin 6 tuntia kohun alkamisesta, kun Pori jazzin oli purettava sopimus Aki Ruotsalan kanssa. Koomista on, että valinnan tehneet sanoivat Aki Ruotsalaa uudistajaksi.

Sehän on selvää, että somekohumyrskyhän nousee, jos rinnastaa huumeriippuvuuden ja homouden. Tai sanoo ettei ole olemassa homoja, on vain homoutta sekä mainitsee vielä eheytymisen. Kun asiaa tutkii tarkemmin, niin vyyhti on sekavahko. Satakunnan kansan toimittaja Sakari Muurinen kirjoitti haastattelun ja keksi vetävän otsikon sille, mutta mitä Aki Ruotsala on tarkalleen sanonut jutun mukaan? Alla pari pätkää:
Uskotko, että kristinuskon avulla homoseksuaali voi muuttua heteroseksuaaliksi?
Minulla on muutamia ystäviä, joilla on vahva huumetausta. Heille on sitten ollut tällainen vahva uskoontulon kokemus. Heidän elämänsä on saanut ison käännöksen. Olen seurannut heidän elämäänsä ja huomannut tällaisen positiivisen vaikutuksen. En minä voi sitä kyseenalaistaa, jos ihminen näin kokee.
Huumeiden käyttö on kuitenkin eri asia kuin homoseksuaalisuus?
No niin varmasti on, mutta ajattelin rinnastaa elämänmuutokseen. Jos ihminen itse näin kertoo, niin ihminen pystyy itse määrittelemään identiteettinsä. En minä voi sitä kyseenalaistaa. Mielipiteenvapaus on tärkeää niille, jotka kokevat olevansa homoseksuaaleja sekä heille, jotka kokevat muuttuneensa siitä.
Onko homous mielestäsi synti?
Tuo on hyvä kysymys. En halua erotella ihmisiä. Minulla on ollut sellainen ajatus, että homoja ei ole olemassa, on vain homoutta. En halua ottaa kysymykseen kantaa, kun en ole teologi.
Noiden kolmen kysymyksen kohdalla Aki Ruotsala näyttäisi puhuneen kuin mitä haastattelun otsikko antaa ymmärtää. Ruotsala rinnastaa huumeet ja homouden sekä sanoo, että ei ole homoja, on vain homoutta. Ruotsalan mukaan kyse on väärästä tulkinnasta. Mielestäni itse tekstin mukaan tuota ei voi tulkita muulla tavalla... mutta totuuden tietää vain Sakari Muurinen. Emme voi tietää mitä Aki Ruotsala on sanonut haastattelussa, kuinka paljon Ruotsalan sanoma on muuttunut, kun toimittaja on kirjoittanut tekstiä. Julkisuudessa Aki Ruotsala on yhdistetty myös vahvasti kuuluisaan Älä alistu! -kampanjaan, johon silloinen arkkipiispa Kari Mäkinen antoi mielipiteensä. Kun Nuotta julkaisi Älä alistu! -kampanjansa, oli Aki Ruotsala kristillisdemokraattisten nuorten puheenjohtaja ja kirjoitti mielipiteensä aiheesta seurakuntalehti Rauhan Tervehdyksen mielipidepalstalla (PDF, sivulla 4). Mielipiteessään Ruotsala kirjoittaa "KD Nuoret nostavat hattua kampanjan nuorille tekijöille.", näin ollen en oikein usko hänen olleen vastuussa kampanjasta. Sen sijaan Nuotta-lehden päätoimittaja Mika Falk on ollut kampanjan takana. Merikarvian peitonheilutuspäivän takaa kyllä löytyy Aki Ruotsala, sillä onhan/olihan hän Merikarvian kehittämispäällikkönä.

Ei tämä kumminkaan ole näinkään selvää. 8.6.2018 Aki Ruotsala oli MTV3:n Huomenta Suomi -ohjelmassa, jossa häneltä kysyttiin kaksi kertaa peräkkäin (katso linkin video) "Homoja ei ole olemassa, on vain homoutta" lausunnosta. Hän ei kummallakaan kertaa vastannut oikein itse kysymykseen suoraan, ympäripyöreää höttöä. Niinpä niin, mitä tästä voimme sitten päätellä? On tainnut Sakari Muurinen kirjoittaa, kuten Aki Ruotsala on kommentoinut, vaikka Ruotsala yrittää väittää toisin.

Kukas muukaan kuin Päivi Räsänen (KD) juoksi Aki Ruotsalaa puolustamaaan:
Päivi Räsänen:
Jos on ihminen, jolla on perinteiset kristilliset arvot. Ajattelee, että avioliitto on miehen ja naisen välinen. Onko hän epäkelpo silloin tällaisiin tehtäviin? Mielestäni näin ei saisi olla. Tämä on aivan laillinen ajattelutapa ja vakaumus.
Päivi Räsänen veti asian sivuraitelle, puhuu aivan muusta kuin mistä on edes kyse. Ei nyt puhuta mistään avioliitoista, vaan homoseksuaallisten olemassa olosta ja homoseksuaalisuuden rinnastamisesta huumeriippuvuuteen. Homoseksuaalisuus olisi kuin sairaus, josta voisi parantua eheytymällä.

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah (KD) otti myös kantaa:
Sari Essayah:
Onpa kumma, jos jonkun henkilön subjektiivisesti kokemaan elämänmuutokseen ja siitä kertomiseen ei voi ottaa kantaa. Aki Ruotsala toteaa viisaasti: "En minä voi sitä kyseenalaistaa, jos ihminen näin kokee."
Eheytyminen se vasta jännä juttu onkin, johon Essayahjakin nyt viittaa Ruotsala-viittauksillaan. Maailman terveysjärjestö WHO:n mukaan eheytystoiminta on haitallista mielenterveydelle, sillä tiedetään, ettei seksuaalista suuntautumista ja sukupuoli-identiteettiä voi ulkopuolelta muuttaa. Myös Euroopan parlamentti on ottanut kantaa eheytystoiminnan kieltämisen puolesta. Valvira on kieltänyt eheyttämistoiminnan terveysalan ammattilaisilta osana ammatinharjoitusta, mutta vapaa-ajalla harjoitettua eheytystoimintaa ei ole kielletty.

Päivi Räsänen on ammatiltaan myös lääkäri. Luulisi hänen tietävän, että Suomessa homoseksuaalisuus poistettiin sairausluokituksesta Suomen Lääkintöhallituksen päätöksellä vuonna 1981. Homoseksuaalisuus ei ole siis sairaus, jota voisi/pitäisi parantaa/eheyttää.

Pori jazzin homokohun taustalla kummittelee vuoden 2011 Älä alistu! -kampanja (Annin tarina). Kyseisellä videolla Anni sanoo olevansa biseksuaali, joka voi siis ihastua naiseen tai mieheen. Nyt onkin ulkopuolisen vaikea arvioida Annin tilanne. Onko hän vain päättänyt ihastua miehiin, videolla Anni sanookin "Mä haluan olla hetero", onko se vain tietoinen päätös vai suurempi muutos? Anni ei ollut siis lesbo, joka olisi ollut kiinnostunut vain naisista, hän kykeni kiinnostumaan myös miehistä.

Entäpä tapaus Saara Aalto, hän oli heterosuhteessa 9 vuotta, kunnes tajusikin olevansa lesbo ja vaihtoi miehen naiseen. 9 vuotta on pitkä aika, joten mitä kummaa Saaralle tapahtui. Kokiko hän eheytymisen toisinpäin heterosta lesboksi, tajusikin olevansa lesbo eikä hetero. Saara Aalto ei sano missään olevansa biseksuaali, vaan aina käyttää lesbo-termiä. Onko Saara Aalto elävä todiste, että eheytyminen on täyttä puppua?

Päivi Räsänen otti esille myös Timo Soinin (sin) viime aikaiset tempaukset. Ulkoministeri yhdisti virallisella työmatkallaan Arktisen neuvoston puheenjohtajuuden ja abortin vastustamisen. Tästäkin nousi kohu, jota kommentoi jopa presidenttimme Sauli Niinistö.

Timo Soininkin kohdalla Päivi Räsänen puhuu uskonnon- ja vakaumuksenvapauden tilasta yhteiskunnassamme. Jälleen Räsänen on ihan metsässä, Soininkaan kohdalla ei ole nyt kyse mistään vapauksista. Soini oli virkamatkalla ja edusti Suomea, matkan maksoimme me veronmaksajat jne. Tällaisella virkamatkalla ei voi olla täysin pelkkä Timppa edes vapaa-aikana, virkamatkalla ollaan koko ajan Timo Soini, joka ei voi laukoa ihan mitä tahansa. Kaikki suomalaiset eivät jaa Soinin näkemyksiä, näin ollen Timo Soini ei saisi mennä omien näkemyksien mukaan edes vapaa-ajalla. Eri juttu on, jos Timo Soini menee lomallle omalla rahalla, täysin yksityishenkilönä lentokoneen hikisessä turistiluokassa Rodokselle kolmen tähden hotelliin jne. Tällöin Timo Soini on se pelkkä Timppa, joka voi ilmaista vähän enemmän mielipiteitään - This is awesome!

Mutta niin, voisimme päätyä nyt siihen, että mikäli Aki Ruotsala on tuomittu täysin väärin perustein, johtuen Satakunnan kansan Sakari Muurisesta. Voi silloin Ruotsala vaatia oikeutta ja toimittajan erottamista, mutta miksi minusta tuntuu ettei Ruotsala tee näin... Sakari Muurinen taisi sittenkin kirjoittaa, kuten Ruotsala on sanonut.

...ja Päivi Räsänen, yritä edes joskus pysyä aiheessa.


Lue myös:
Kirkko ristivedossa

7 kommenttia:

  1. Näin tuosta otsikoita, en lukenut juttuja.
    Mutta sanoisin mitähän wattua, huttua,siis homoja ei ole olemassakaan, mutta homoutta on, nehän kumoo toisensa.

    Missä pilvilinnassa Aki Ruotsala elää?
    Aika hurjaa kun homoutta on pidetty noin vähän aikaa sitten sairautena, kasikytluvulla, ei voi kuin kuvitella mitä on ollut tuota ennen, KKK vastustaa negr ja homoja etc.
    Ja niitä jäseniä kaapuineen on yhä TÄNÄ päivänä olemassa.
    Eräs blackmansai joiltain kaapuja, kun he olivat tutustuneet häneen, yksikin sanoi ettei ole ikinä juonut kahvia blackihoisen kanssa, ja luovutti kaavun huppuineen hänelle, eikä ollut ainoa joka luopui. (vakaumukisistaan)

    Eheyttämin kuulostaakin lobotomialta tai ainakin aivopesulta.
    Todella törkeää.
    Ihmetyttää hiukan jarin pötsin tyyli, paikkaa ei haettu, vaan headhunterin kautta Ruotsala sai jobin.
    Se joka antaa ja ottaa se papin pskaa kantaa.
    "Muusikot ja kansanedustajat boikotoivat Pori Jazzia, Iiro Rantala ”ei tule soittamaan tapahtumassa koskaan” – Kristillisten Essayah pitää Ruotsalan haastattelusta noussutta kohua kummallisena."

    Pakko sanoa niin minäkin pidän kummallisena, kyllä jokaisella saa olla mielipiteitä, mutta Ruotsalalta on päässyt sammakoita suusta..ja hätäpskan päästäminen pahentaa asioita.
    Ymmärrän muusikoiden boikotoivan, ja jarin pötsin liekkien sammuttamisen.
    No jotain yhteistä on homoilla ja huumeilla, molemmat alkaa hoolla..mitään muuta ei sitten olekaan.

    ”This is awesome!” miinuspojoja Soinille!
    Ei voi antaa vapaa-ajalle ihanmitävain vapauksia, tuollaisessa asemassa olevalle.

    Jotenkin niin kuvottavaa! Olen täysin pressamme kanssa samaa mieltä että ministerismiehen tempaus on "perustavaa laatua oleva omituisuus" omituista on!

    -C pinkit rillit päässä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eheytystä on arvosteltu monelta isoltakin taholta, mutta kumminkin siitä puhutaan (kehittyneessä) Suomessa - sitä saa ihmetellä.

      Poista
  2. Homoseksuaaleja yritetään eheyttää Suomessa edelleen, vaikka se voi johtaa jopa psykoosiin.

    Eheytysjärjestö katosi julkisuudesta, mutta jatkaa edelleen toimintaansa.

    VastaaPoista
  3. Ulkoministeri Timo Soini (sin) sai monelta taholta lunta tupaan blogikirjoituksestaan, jossa hän iloitsi Argentiinan senaatin hylkäämää aborttilakia.

    Pääministeri Sipilä otti kantaa Soinin kohuttuun aborttilausuntoon - Muistutti ulkoministeriä, ettei Suomen aborttilinja ole muuttunut.

    VastaaPoista
  4. Kansanedustaja Päivi Räsänen (kd) puolustaa aborttilausunnoillaan kohauttanutta ulkoministeri Timo Soinia (sin).

    VastaaPoista
  5. Just tommosta uskonnon väärinkäyttöä!

    Iso-Britannian kuninkaallisen suvun jäsen lordi Ivar Mountbatten avioituu/avioitui tänä kesänä elämänkumppaninsa James Coylen kanssa. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Britannian kuninkaallisen suvun jäsen avioituu samaa sukupuolta olevan kumppaninsa kanssa.
    Muutoin monarkia on auttamattoman ylikonservatiivisyyden huipentuma.
    Ei saa pierasta ruokapöydässä ennen Ellua.

    Suosikkikommaaja iski :P
    PS. Nuo aborttiasiat niille olisi yksinkertainen ratkaisu.
    Just luin juttua miten nainen jolle oli tehty sterilisaatio, poistettu munanjohdinta ja torvia anyway, tulikin raskaaksi ja kun näkyi sydän hakkaa, on se sitten baby ei alkio. Tässä tapauksessa voisi sanoa että on tapahtunut ihme!

    VastaaPoista