torstai 17. syyskuuta 2020

Venus ja Mars - elämää etsimässä

Vuosi sitten uutisoitiin, että Mars-planeetalla tapahtuu kummia ja vuonna 2017 kirjoitin Marsin "morseviestistä". Vuonna 2016 kirjoittelin Mars-planeetan Phobos-kuun monoliitista.

Vuonna 2018 uutisoitiin, että Venuksella voi olla mikrobitason elämää. Nyt vuonna 2020 on varmistumassa, että kyseessä on toistaiseksi vakuuttavin todiste elämästä muualla kuin maapallolla. Venuksen ilmakehästä on löytynyt fosfiinia, joka voi olla merkki Venuksen ilmakehässä olevasta mikrobitason elämästä.

Esko Valtaojan kommentti:
Jos Venuksesta todella löytyisi elämän merkkejä, se olisi vuosikymmeniin tai vuosisatoihin merkittävin uutinen.

Fosfiini-löytöä kai voisi verrata pimeään huoneeseen, jossa on ihmeellinen haju ja et tiedä, että mikä sen hajun aiheuttaa. Olet saattanut unohtaa sukkasi sängyn alle, koirasi vetänyt tortut huoneen nurkkaan tai kissasi merkannut reviirinsä keskelle lattiaa - näitä yllätyksiä on kiva etsiä pimeässä. Jokin aiheuttaa Venuksen fosfiinin, mutta mikä?

Viime aikoina on uutisoitu myös "läpinäkyvistä" bosonitähdistä.

Emme ole yksin.

10 kommenttia:

  1. Turun yliopiston Luonnontieteiden ja tekniikan tiedekunnan dosentti Kirsi Lehto: ”Mutta se, että meillä on yksi hevosenkenkä, ei tee vielä kokonaista hevosta.” ”Ei tällaiset Venuksesta löytyneet kemikaalihavainnot ole vielä elämää.”
    Lehto puolestaan pitää todennäköisempänä, että tuntemamme elämän merkit löytyvät Marsista tai Jupiterin kuista, jos ovat löytyäkseen.

    No mikäs ettei, olosuhteet ovat toki karmaisevat mutta kaikki mahdollista.
    Esim jo 50km korkeudessa about 30°, jos maapallon pilvissä on elämää on sitä taatusti muuallakin, ja yllättävissä paikoissa!


    C- Pysyn terveenä kun annan mun sairaan mielikuvituksen hoitaa sairaat asiat

    VastaaPoista
  2. Marsista löytyi kolme järveä, joissa on nestemäistä vettä.

    VastaaPoista
  3. Mars will be closer to earth on tuesday night than at any point in the past 17 years, and will be the second brightest object in the night sky after the moon.
    The red planet is at its point of opposition with the earth passing directly between it and the sun and will "appear effectively as a full Mars" according to NASA!

    C- eiköhä mennä simmaamaan kolmeen järveen!

    VastaaPoista
  4. Tutkijat löysivät Venuksen kaasukehästä aminohappo glysiiniä.

    VastaaPoista
  5. Marsista löytyi yllättäen laavakiveä ja hurja määrä vettä.

    VastaaPoista
  6. Nasan Curiosity-mönkijä on tehnyt Marsin pinnalta "yllättävän kummallisen" löydön, joka vahvistaa käsitystä naapuriplaneettamme muinaisesta mikrobisesta elämästä.

    VastaaPoista
  7. Marsista voisi löytyä muutakin sen voin sanoa, kun tarpeeksi etsii.
    Tuo vesimäärähän on mun paljustani.

    Tuomitun Titan-sukellusveneen takana olevan yrityksen perustaja johtaa nyt projektia 1 000 ihmisen kelluvan siirtokunnan luomiseksi Venukselle - vain viikkoja viisi ihmistä tappaneen katastrofin jälkeen.

    Eiköhän kosauteta ja osteta liput ja kellumaan Venukseen...

    Guillermo Söhnlein, perusti Oceangate Expeditionsin vuonna 2009 yhdessä sen toimitusjohtajan Stockton Rushin kanssa.Rush kuoli Titanilla 18. kesäkuuta, kun alus räjähti matkalla alas tuonelaan.

    Totta puhuen mikä nuita idiootteja vetää ja ketä idiootteja lähtee mukaan, ei emme me ole idiootteja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Avaruusturismi-kirjoituksen kommentteihin laitoin aiemmin tuosta, 1000 ihmistä Venukseen.

      Poista
  8. Onko Marsissa ollut elämää? Sitä kysymystä on moni pohtinut ja nyt tutkijat ovat siitä vakuuttuneita. Elämän etsiminen Marsista on saanut hyvin rohkaisevan käänteen ja johtolanka on löydetty pinnan alta.

    VastaaPoista