lauantai 28. marraskuuta 2020

Joulu 2020 tulee

Olen kirjoitellut joulutarinoita vuodesta 2008 lähtien, tarinoita on tullut moneen lähtöön, lapsille ja aikuisille.

Tänä vuonna ei taida tulla joulutarinaa, vaikka kuinka kaavin tarinalaarin pohjaa, yksi idean jyvänen on ehkä, mutta en tahdo saada siitä otetta. Jos en saa tänä jouluna tarinaa kasaan, niin ehkä sitten ensi jouluksi.

Pyrin kumminkin saamaan aikaiseksi jouluevankeliumin, joka sijoittuu kuin nykyaikaan. Vuosina 2005, 2006 ja 2007 olen kirjoittanut jouluevankeliumin, mutta niitä ei ole täällä blogissa nähtävillä. Vuonna 2008 aloin kirjoittaa joulutarinoita. Käytännössä siis olen kirjoittanut joulutarinoita vuodesta 2005 lähtien.

Yle näyttää tänä jouluna uusintana vuoden 2014 joulukalenterin Porokuiskaajan arvoitus. Yle areenassa näkyy kolmekin Tonttu Toljanterin joulukalenteria - voi mavon silmä!

Älä unohda jouluradiota.

6 kommenttia:

  1. Tosi hieno, että olet pitänyt yllä noin aktiivisesti joulutarina- ja jouluevankeliumiperinnettä. Uskon, ettät tarinasi syntyy kuin itsestään lähempänä joulua. Joulun taikaa? :)

    VastaaPoista
  2. Olen lukenut kaikki joulutarinasi ja niissä on aina ollut mystistä joulutaikaa!
    Jos ei nyt niin toiste sitten, ellei tarinalaaria kopsauttamalla tule lisää aiheita.
    Jouluevankeliumia odotellessa!

    Tonttu Toljanteria en ole oikein katsonutkaan, kun The Joulukalenteri on sitä jotain. Mutta jos, niin saatanpa tutustua.
    Olin unohtanut joulurätinän, mutta ehtinyt kuunnella netissä.

    C- Jos kaadut maahan, nouse ylös (kuka jää maahan makaamaan?!)
    - Kiinalainen sananlasku

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toljanteri on lapsille, mutta saattaa joskus rivien välissä heittää läppää myös aikuisillekin, mutta ei kyllä The joulukalenterin tyyliin.

      Möröt piiloon, täältä tullaan.

      Poista
  3. Mulla on Toljanterifani frendi, ehkä hän itse muistuttaa Toljanteria.

    Tuleeko liikaa joulukalentereita joka tuutista?
    NF on lisätty joululeffoja kuten cmoreen, pari saatan katsoa kun jouluähky tulee!
    En vaan muista millaisia joulukalenterita tuli kun olin lapsi, ehkä se oli Tohelo ja Torvelo ja Duppaduulix, Mieleen jäänyt kovin Urpo ja Turpo, tuskin oli joulukalenteri mutta olen muistellut tubessa kovin, tais olla VHS naruina, mutta nekin on myyty pois.

    C- If it does not snow on christmas, alkaa olla vakio ilmastonmuutos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kolme eri Toljanteri-kalenteria voi olla jo hiukan liikaa. Jos aikoo katsoa jakson per päivä, niin siinähän sekoaa, että mikä liittyy mihinkin tarinaan.

      Lapsuuteeni kuului ainakin Histamiinin joulukalenteri. 1980-luvulla se oli hyvä, mutta jos sitä katsoo 2020-luvun silmin, niin aikas pliisua kamaa.

      Poista