sunnuntai 7. helmikuuta 2021

Sielun tietotoimisto

"Nauroi yksin pimeässä ja eli unelmissa", nuo sanat Perttu Häkkinen toivoi kuolinilmoitukseensa. Kaksi vuotta myöhemmin, vuonna 2018 näimme nuo sanat lehdessä - Perttu Häkkinen oli kuollut.

Perttu Häkkinen oli toimittaja sekä muusikko. Itse en tuntenut Häkkisen musiikkipuolta, mutta radion puolelta tuli tutuksi Häkkisen esoteerinen puoli. Perttu Häkkisen "marginaalipaskaa" (kuten Perttu Häkkisen säätiö muotoilee) tuli kuunneltua. Häkkisen vaihdettua olemisen tasoa, radioon jäi esoteerinen aukko.

Vuoden 2021 puolella ilmestyi Sielun tietotoimisto -podcast, jota juontaa rennolla otteella toimittaja Nadja Mikkonen. Hänen podcastissa valtavirrasta poikkeavien katsomusten ja vakaumusten edustajat saavat itse kertoa maailmankuvastaan. Lopputulos saattaa yllättää. Mikkonen kurkistaa vapaamuurarikillan tiloihin, keskustelee ufohavainnoista ja tapaa noidan. Tutuksi tulevat viikinkijumalat, shamanismi ja antroposofia.

Nadja Mikkonen peittää hiukan Perttu Häkkisen jättämää esoteerista kuoppaa.

P.S.
Omassa kuolinilmoituksessani voisi lukea vain "Elämä jatkuu!" sekä perinteisen ristin paikalla olisi gnostilaisuuden joutsen symboli. Ei olisi ainakaan perinteinen kuolinilmoitus.

Lue myös:
Perttu Häkkinen ja gnostilaisuus
Merkkien salat -sarja

5 kommenttia:

  1. Minusta olisi mielenkiintoista kuulla eri ihmisten toiveet omaan hautakiveen tai kuolinilmoitukseen. Olen miettinyt asiaa muinoin paljonkin rapsuttaessani jäkälää hautakivistä. Harvalta voi kuitenkaan kysyä asiaa ilman kauhistumista. Kiitos, kun jaoit oman rivisi! "On lottovoitto kuolla Suomessa" voisi olla omani :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Lepää rauhassa, jälleennäkemisen toivossa toisella puolella, jos on tilaa." by Reinikainen (jakso 12. kohdassa 11:30 min).

      Sisko ja sen veli -sarja (jakso 1. kohdassa 2 min), näin suru-uutinen ilmoitetaan puhelimessa.

      Voithan kysellä toiveita blogissasi ja viitata taas, että sait idean Epookista, kuten ennustuksiin =)

      Poista
  2. Pertulle rauhaa, onneksi jälki jää-
    Mielenkiintoinen tuo Sielun tietotoimisto, olen kuunnellut kaksi ekaa ja homma jatkuu!
    Luen päivittäin kuolinilmoituksia ja huokaan en ole vielä kuollut kun en löytänyt nimeäni.
    Enkä ole edes varma haluanko kuolla siis kuolinilmoitustakaan, gnostilainen merkki on hieno, totuus on että me eletään ja kuollaan, uskon kyllä sielunvaellukseen joten ihminen ei kuole! Keho lahoaa siinä se.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuli mieleen Rauni-Leena Luukanen-Kilden kuolinilmoitus, jossa oli vain hänen kirjansa nimi "Kuolemaa ei ole".

      Poista