keskiviikko 28. heinäkuuta 2021

Epookki blogin tilastoja - kesällä 2021

Alkuvuonna 2021 ihmettelin blogini tilastoja, kun valtaosa liikenteestä näytti tulevan Venäjältä.

Maaliskuuhun tultaessa tilanne oli normalisoitunut, tai niin aluksi näytti. Keväällä blogini putosi kuin kuoppaan, tilastojen mukaan liikennemäärät romahtivat äkkiä. Yhdysvaltalaisia kävi jonkun aikaa enemmän kuin suomalaisia, mutta luvut oli pieniä. Kukaan ei edes tuntunut löytävän blogiani hakukoneiden kautta. Hakusanatilasto ammotti tyhjyyttään pitkään, eikä se ole vieläkään normaali. Tämän oudon ilmiön vuoksi mietin, että onko blogini laitettu ns. varjobanniin - jos edes bloggerissa se on mahdollista.

Varjobannit bloggerissa voisi tarkoittaa, että blogia ei suljeta, mutta hakukoneet hylkii sitä - vaikeampi löytää.

Miksi blogiani pitäisi sitten hylkiä jotenkin? Ainoa syy, jonka olen keksinyt on, että vuonna 2021 olen kirjoitellut koronasta - se voi olla tulehduttava aihe. Mutta mistä muusta voi kirjoittaa, kun siitä vain puhutaan.

Kesällä hakusanatilasto heräsi hiukan eloon. Jostain kumman syystä minun kirjoittamani Satumainen sadan vuoden Latela -kirjoitus kerää lukijoita vieläkin, vaikka se on kirjoitettu jo vuonna 2018. Autoihmisiä kiinnostaa Latela ja muistaakseni keväällä jollakin kanavalla/suoratoistossa julkaistiin uusi kausi Latelasta - se näkyi heti tilastoissakin. Huvittavaa on myös, että Latelaan liittyen näemmä kiinnostaa, että onko Jarona Steinberg sinkku.

Kesällä eräänä päivänä huomasin, että Turhien julkkisten elämää - kirjoitus on saanut ihmeen paljon huomiota. Tutkin paremmin tilastoja, niin huomasin, että Ylilauta-foorumilta tulee lukijoita. Lähdin tutkimaan Ylilautaan, että mitä siellä keskustellaan liittyen minun blogiini. Syyksi paljastui Maisa Torpan jännä elämä, josta olen kirjoittanut.

Viime aikoina koronaan liittyvät kirjoitukseni on saanut lukijoita. Yhden syyn moiseen jäljitin kuuluisaan Vauva.fi -foorumiin, siellä oli linkattu blogiini, mutta aika äkkiä se viestiketju oli poistettu - korona on joillekin vaikea aihe. Pitäisi kai hankkia seinälle diplomi, kun kirjoitukseni linkattiin Vauva.fi:ssä.

Heinäkuussa blogin tilastoissa on näkynyt ihan kummallista toimintaa. 52 % liikenteestä tulisi kuin Ruotsista. Suomen osuus on 27 % ja Yhdysvalloista tulee 12 %. Alkuvuonna hallinnut Venäjä on pudonnut alle prosenttiin.

Hämmentävien tilastojen mukaan ruotsalaiset näyttäisivät käyttävän Macintosh-laitteita, koska sen osuus on jopa 65 %. Erikoista on sekin, että vaikka käyttävät Macintosheja, niin selaimena on Firefox 55 %:lla. Chrome-selain on 25 %:lla ja Safari-selainta käyttää 16 %.

Tilastopiikkejä jäljittäessä huomasin, myös, että kirjoituksiani on käytetty lähteenä melkein kai kuin oppimateriaaleissa ja, joissakin kouluun liittyvissä tehtävissä.

4 kommenttia:

 1. On kyllä jännä ilmiö tämä ns. varjobanni! Minäkin olen huomannut, että välillä blogissa käy todella paljon ihmisiä, välillä taas piikki laskee selvästi. Ylilaudassa on ilmeisesti linkattu myös minun joku juttuni, kun sieltä on tullut lukijoita. En edes googlettanut kyseistä paikkaa, sillä pelkäsin sen olevan joku roskasivusto :D Hmm, mitäköhän siellä on kirjoitettu, en uskalla mennä katsomaan. Olen nimittäin saanut monia aikuisviihdesivustoja blogini piikkilukijoiksi, ja yhden vahinkoklikkauksen takia viruksen puhelimeen.

  Korona on aiheena varmasti sellainen, että lukijoita tulee paljon tai sitten juuri joutuu johonkin boikottiin. Vauva.fi on oikea keidas, hyvänen aika :D Aina, jos hakee jotain Googlesta, tulee tyyliin ensin joku hakuosuma kyseiselle sivustolle.

  Turhien julkkisten elämä on varmasti kiinnostava, sillä minäkin klikkasin tuon heti toiselle välilehdelle auki. Vaikken myönnä tilanneeni koskaan Seiskaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei Ylilauta ole ihan roska, mutta "pimeä kuja", johon ei kannata eksyä, jos ei tiedä mitä tekee =)

   Juu, minullakin näkyi yhteen aikaan jotain ihmeen aikuisviihdelukijoita, mutta en tiedä miten pääsin niistä eroon. Sitten jotkut bottivastaajat löytää jonkun määrätyn kirjoituksen ja alkaa pommittaa sinne roskaa. Niistä olen päässyt eroon, kun olen ottanut muutamista kirjoituksista kommentoinnin pois päältä.

   Niin, eihän kukaan lue Seiskaa, kaikki vaan tietää sen jutut =)

   Poista
  2. Tällä hetkellä ei toimi blogini Uusimmat viestit -listaus. Voi olla yleinenkin vika, tai sitten ei.

   Poista
 2. Onpas minutkin levitelty revittäväksi silakkalaudalle!
  Myös siellä olevat jutut ja aiheet ovat minusta kyseenalaisia, en käy silakkalaudalla enää koskaan.

  Mutta vauva.fi sivustolla pyörin usein vain siksi kun laitan jonkun hakusanan on ensimmäisenä vauva.fi ja saatan vilkaista aiheita ja olen kommentoinut sinne mutta hyvin vähän.

  Muistuttaa sillä Akkarin entistä kulta-aikaa, siellä oli vauva.fi mäinen forkka, jossa olin aktiivi, myös Akupediassa pädin, mutta kun pidin pitkän paussin sinne ja päätin että minäpä kirjaudun katsomaan onko siellä tuttuja kavereita, mites kävi näinniinkuin suoraan sanottuna. En päässyt kirjautumaan joten päätin kysellä WHY? vastaus tuli että MINUT oli bannittu koska Akupedia sotkettiin..

  Olin waat en ollut puoleen vuoteen käynyt edes, mutta kun selvittelivät niin Akupedian perseilijät bannattiin niin oli vähän roiskunut (ainakin minuun)
  Hyvittelivät hiukan tais olla ilmainen aku ankka, en enää muista kun ärsytti.

  Akkarissa pyörin silti ja huomasin että tuttuja kavereita siellä olikin yhä, osa oli myöskin aapossa jännää.. akkarinimellään!
  En usko että akkarilla on _enää_ niin mahtavaa forkkaa kuin oli silloin.

  Kuten sanoin vakkari hääräys akkarilla jonka forkka muistuttaa vauva.fi yleistä keskustelua mutta sillä erotuksella että vauva- aiheet ei liity akkariin.
  Mutta vauva.fi on kyllä värikäs palsta, eikä kaikki edes liity vauvoihin, jopa lähden yksin telttailemaan pk seudulle onko ehdotuksia N31
  Ehdotukseni Bodomjärvelle.

  Jännää jos näkee blogissa tuollaisia, näin kyllä yhden blogissa että voi vaihtaa blogin kielen, vaikka kääntäjä onkin google.
  Huvikseni vaihdoin siellä kielen kymriksi.

  Kyllähän tenori Petrus joka laulaa komeasti suomeksi niin venäläiset kommaajat riemuitsee niin että Petrus menee työväenopistoon opiskelemaan venäjää.'

  VastaaPoista