lauantai 7. tammikuuta 2023

Baba Vanga ja muita ennustuksia vuodelle 2023

Iltalehden toimittaja Pekka Numminen on jaksanut kirjoittaa Baba Vangasta jo monena vuonna ja muisti jälleen kirjoittaa.

MITEN VUOSI 2022 MENI
Baba Vanga oli ennustanut vuodelle 2022.

  1. Uusi virus nousee - Siperiasta nousee uusi virus
  2. Tulvia ja tsunameita - Aasiaan ja Australiaan
  3. Kaupungeissa vesipula
  4. Intiassa kuumaa
  5. Alienit tulevat
  6. Virtuaalinen todellisuus tulee

Miten nämä toteutuivat?

Siperian ikiroudan uinuvista viruksista on kyllä puhuttu, mutta ei kai vielä ole todettu niiden aiheuttaneen ongelmia.

Suurempia tsunameita en muista, mutta Pakistanin tulvakatastrofia on verrattu Raamatun vedenpaisumukseen. Kolmasosa Pakistanista oli peittynyt veteen. Australiassakin oli tulvia.

Pakistanissa oli tulvakatastrofi, mutta myös hellekatastrofi. Yli miljardi ihmistä kärvisteli pitkään jatkuneen helleaallon kourissa Intiassa, Pakistanissa ja Bangladeshissa. Paikoin lämpötila on nousi lähelle 50 astetta.

Kesä 2022 jatkoi Euroopan kuumenevien hellekesien sarjaa. Monin paikoin kesällä kärsittiin lisäksi ankarasta kuivuudesta. Myös Suomessa kesä oli selvästi tavanomaista lämpimämpi.

Alieneita ei kai olla vielä nähty - heitä odotellessa. Jos ovatkin tulleet, niin ehkä sitten presidentti Sauli Niinistö ja pääministeri Sanna Marin voivat jotain tietää. Mutta suurelle yleisölle alienit eivät ole vielä esittäytyneet.

Facebookin eli Metan Metaversumia on hehkutettu vuonna 2022, mutta samalla myös jo hautaamassa ennen kuin se on edes kunnolla syntynytkään - floppaa? Ihmiset kyllä roikkuvat somessa entistä enemmän ja tuijottavat vain ruutuihin.

Mikä olikaan Baba Vangan tarkkuus vuodelle 2022, riippuu miten tulkitsee. Ainakin jollakin tasolla ennustuksista 4/6 toteutuivat. Siperian virusta ja alieneita emme ole ainakaan kohdanneet. Eikä (ainakaan Iltalehti) mainittu maailmaa sekoittavaa sotaa. Venäjän hyökkäys Ukrainaan luulisi olleen niin iso asia, että ennustajakin olisi senkin maininnut.

BABA VANGAN ENNUSTUKSIA VUODELLE 2023
Baba Vanga on ennustanut vuodelle 2023.

  1. Iso valtio käyttää biologisia aseita
  2. Maan kiertorata muuttuu
  3. Tuhoisa aurinkomyrsky

Vuonna 2023 Baba Vanga nosti vaikeusastetta. Vuoden 2022 ennustukset oli ympäripyöreämpiä ja niillä oli enemmän mahdollisuutta toteutua. Itse veikkaisin, että vuonna 2023 biologiset aseet voi olla mahdollinen sekä aurinkomyrskykään ei ole 100 % poissuljettu juttu. Maan kiertoradan muuttuminen huomattavasti vaatii sitten jo enemmän uskoa - epätodennäköisin ennustus. Jos Maan kiertorata muuttuu huomattavasti, niin se taitaa olla sama asia kuin maailmanloppu.

Baba Vanga muutti monena vuonna mainitut tsunamit aurinkomyrskyyn. Aiempina vuosina Donald Trumpin fyysinen terveys piti romahtaa, mutta ehkä on romahtanut vain mielenterveyden puolella. Sen sijaan Yhdysvaltojen nykyisen presidentin Joe Bidenin (sleepy Joe) fyysinen kunto saattaa olla vähän mitä sattuu.

Venäjän presidentti Vladimir Putin saattaakin uskoa Baba Vangan juttuihin niin paljon, että hänestä on tullut erakoitunut vainoharhainen nurkkaanajettu rotta. Putin ei enää luota kehenkään, jokainen voi olla mahdollinen hänen murhaaja. Venäjän presidentti Vladimir Putinin varalle on laadittu salainen pakosuunnitelma, mikäli Venäjä häviää sodan Ukrainassa.

MUITA ENNUSTUKSIA VUODELLE 2023
Venäjän entinen presidentti ja nykyinen turvallisuusneuvoston puheenjohtaja Dmitri Medvedev hämmensi tulevaisuus hypoteeseillaan.

  1. Öljyn hinta nousee 150 dollariin barrelilta ja kaasun hinta 5 000 dollariin per tuhat kuutiota.
  2. Britannia liittyy takaisin Euroopan unioniin.
  3. EU romahtaa Britannian paluun jälkeen. Euro poistuu käytöstä EU:n valuuttana.
  4. Puola ja Unkari miehittävät ”aiemmin olemassa olleen” Ukrainan länsiosat.
  5. Eurooppaan perustetaan Neljäs valtakunta, joka kattaa Saksan sekä sen ”satelliittivaltioiden” kuten Puolan, Baltian maiden, Tshekin ja Slovakian alueet. Mukana ovat myös ”Kiovan hallinto ja muut hylkiöt”.
  6. Ranskan ja Neljännen valtakunnan välille syttyy sota, joka jakaa Euroopan. Prosessin myötä Puolan alueet jaetaan uudelleen.
  7. Pohjois-Irlanti eroaa Britanniasta ja liittyy Irlantiin.
  8. Yhdysvalloissa syttyy sisällissota, jonka seurauksena Kalifornian ja Texasin osavaltiot itsenäistyvät. Texas muodostaa valtioliiton Meksikon kanssa. Elon Musk voittaa presidentinvaalit useissa osavaltioissa, jotka ”annetaan” sisällissodan päättymisen jälkeen republikaanipuolueelle.
  9. Kaikki suurimmat osakemarkkinat sekä taloudellinen aktiivisuus siirtyvät Yhdysvalloista ja Euroopasta Aasiaan.
  10. Rahatalouden hallintaan tähtäävä Bretton Woods -järjestelmä romahtaa. Tämän seurauksena romahtavat myös kansainvälinen valuuttarahasto IMF sekä Maailmanpankki. Euro ja dollari poistuvat kierrosta varantovaluuttana. Niiden tilalle aktiiviseen käyttöön nousevat digitaaliset fiat-valuutat.

Venäläisen Wagner-palkka-armeijan perustaja Jevgeni Prigozhin ("Putinin kokki") nimitti näitä "ennustuksia" Dmitri Medvedevin eroottisiksi fantasioiksi. Kieltämättä, aikamoisia fantasioita ja kaikki nuo pitäisi tapahtua yhden vuoden aikana. Taisi Dmitri Medvedev verhota vitsiin päiväunensa.

Dmitri Medvedevin "ennustuksien" toteutumiseen tarvittaisiin jokin äkillinen nollaus maailmassa. Tässä meitä "auttaisi" Baba Vangan ennustama tuhoisa aurinkomyrsky, joka tuhoaisi kaikki sähkölaitteet sähkömagneettisella pulssillaan (EMP).

Eräissä sorretuissa piireissä on odotettu noin kolme vuotta ns. kolmen päivän pimennystä. On laskettu ja ennusteltu, että milloin se tulee, mutta vielä sitä ei ole tullut - päivämääriä tulee ja menee. Kolmen päivän pimennys on enemmän tai vähemmän maaginen aika. Maailmaan laskeutuu universaalinen pimeys eli koko maapallo on yhtä aikaa täysin pimeä. Sähköstä ei ole apua, koska sähkölaitteet eivät toimi. Kannattaa pysyä sisätiloissa, koska ulkona on tappavaa tautia (itse varmaan sanoisin, että säteilyä). Demonitkin on valloillan ja kannattaa rukoilla Jumalaa. Joillekin valoa voi antaa siunatut kynttilät. Kolmen päivän pimeyden aikana kuolee pääasiassa heitä, jotka eivät usko Jumalaan. Heillä, jotka eivät kuole, DNA koodautuu uudestaan ja ihmiset saavat laajennetun ymmärryksen (valaistuminen?). Näin väitetään Anna Maria Taigin kertoneen.

YouTubessa Juha Ahola (heikko äänenlaatu) kertoilee kolmen päivän pimennyksestä ja Raamatun tuomiopäivästä. Hänellä on aukoton (tai "aukoton") teoria, että milloin tapahtuu ihmeitä. Juha Aholan mukaan suuri päivä on Pertin nimipäivänä eli 24.4.2023.

Ilm. 13:5:
Pedolle annettiin suu, joka herjaa ja puhuu suuria sanoja, ja se sai tämän vallan neljänkymmenenkahden kuukauden ajaksi.

Teoria lähtee tuosta yhdestä Raamatun lauseesta. Sitten täytyy tietää, että yksi kuukausi on noin 29.53 päivää (synodinen kuukausi).

42 x 29,53 = 1240,26 päivää

Nyt pitäisi vielä tietää, että milloin Pedolle annettiin suu, jolla se voi herjata? Juha Ahola päätyi teoriassaan, että sen täytyy olla 1.12.2019, jolloin Kiinan Wuhanin terveysviranomaiset tekivät ensimmäisen havainnon uudesta virustyypistä - koronapandemian alku.

Kun 1.12.2019 lisätään 1240 päivää, päädytään 24.4.2023. Näiden kahden päivämäärän välisen ajan voi tarkistaa Päivälaskurilla. 1.12.2019 ja 24.4.2023 välissä on 1240 päivää.

Mistä voimme olla varmoja, että 1.12.2019 on oikein valittu ajankohta? Tämän todistaa Kummelin Tuomiopäivä -biisi.

Kummeli - Tuomiopäivä (pätkä)

Voimaa... nopeutta...
Galaksit räjähtää ja...
Keinonen laskeutuu rankaisemaan kaikkia...

Luurangot nousee haudoistaan.
Keinonen vapautuu raudoistaan.
On tuomiopäivä.
On tuomiopäivä.
On Keinosen nimipäivä.

Pääkallot halkeaa keskeltä.
Kansakunnat ylistää Perttiä.
On tuomiopäivä.
On tuomiopäviä.
On Pertin nimipäivä.

Kummeli teki Tuomiopäivä -biisin 1990-luvulla ja silloin jo tiesi, että Pertin nimipäivä on Tuomiopäivä. Tämän parempaa vahvistusta ei voi ollakaan. Näin sen täytyy olla, koska Kummeli sen tietää. Aurinkomyrsky iskee ja Tuomiopäivä tulee 24.4.2023.

Huom. 24.4.2023 on maanantai. Marie Julie Jahennyn kerrotaan sanoneen, että kolmen päivän pimeys olisi torstai, perjantai ja lauantai. Mutta mitä pienistä.

Huom. viranomaisetkin ohjeistavat omalla tavallaan varautumaan kolmen päivän pimennykseen: 72 tuntia -sivusto.

Näin ollen, vain suomalaiset voivat olla varmoja tästä, koska sketsiohjelmasarja kertoi sen suomalaisille. Tieto suuresta päivästä tulee Suomesta.

Helena Petrovna Blavatsky:
Valo tulee pohjolasta.

Tuon teosofisen lauseen H.P. Blavatskyn kerrotaan lausuneen. Onko näin, että valaistuminen alkaa Suomesta?

OMIA ENNUSTUKSIA
Heitänpä omiakin ennustuksia.

  1. Sota Ukrainassa päättyy vuoden 2023 aikana - haluan olla optimisti.
  2. Putin ei lopeta sotaa, mutta Putinin terveys romahtaa, joka johtaa vallan vaihtumiseen Venäjällä ja sotakin päättyy siinä myllerryksessä.
  3. Venäläisillä "avautuvat silmät" sodan järjettömyyteen.
  4. Suomen eduskuntavaaleissa Vapauden liitto -puolue on vaalien suurin yllättäjä, saa yhden edustajan.
  5. Suomen ylikuolleisuus liitetään koronarokotteisiin.
  6. Suomi (ja Ruotsi) pääsee Natoon.
  7. Energian (sähkö ja bensa) hinnat järkevöityvät
  8. Olkiluoto 3 -ydinvoimala ei tuota sähköä kunnolla 2023 vuonnakaan.
  9. Koetaan myönteinen Suuri nollaus (The great reset).
  10. Alienit tulevat - pakkohan niiden on joskus tulla!
  11. ChatGPT-tekoäly horjuttaa Googlen ylivaltaa.
  12. Uutenavuotena ei enää kovinkaan moni ilotulitusraketti pauku. Siirrytään valoshowhun.

Suomen eduskuntavaalit 2023 on 2. huhtikuuta, joten ne ehtii olla ennen suurta Pertin nimipäivää 24.4.2023. Silloin koetaan vähintään (myönteinen) Suuri nollaus, jolloin nykyinen pankki- ja rahajärjestelmä kaatuu ja nollataan. Velkoja ei ole, kaikilla on yhtä paljon varallisuutta, jos edes uusi systeemi perustuu mihinkään rahaan jne.

55 kommenttia:

  1. Sitten vain odottamaan Pertinpäivää!
    Ihmettelen mistä sain korotsun joulukuun alussa 2019...kun asiasta ei puhuttu missään mitään, olinko ensimmäinen vai sainko sen ensimmäiseltä.

    ”Tällä hetkellä ilmasto on lämpimämpi kuin sataantuhanteen vuoteen”.
    Nykyisen ilmastonmuutoksen seuraukset, kuten merten happamoituminen ja pohjien happikato, ovat samankaltaisia kuin permikaudella.
    Todisteet permikautisen ympäristön muuttumisesta löytyvät nykyisen Siperian alueelta. Permikauden alku on ajoitettu noin 300 miljoonan vuoden päähän.
    Vulkaanista aktiivisuutta pidetään joukkosukupuuttojen yleisimpänä syynä.

    Ikiroudan sulaminen herättää uusia ja uusia viruksia, terveysuhkia maalattu seinille.

    Ilmakehän hiilidioksidipitoisuus on noussut tuntuvasti noin 200 vuotta sitten käynnistyneen teollisen vallankumouksen jälkeen.
    Lämpötila on nousut 1,07°C ja nykypäästöin seuraavaan 1,5 asteen lämpeämiseen kuluu aikaa klassinen seitsemän vuoden sykli.

    Jos maapallon ja auringon etäisyys muuttuu, ja kaikenlisänä maapallo alkaakin pyöriä pitkulaisesti, eli tämä tietää uutta jääkautta, ja sukupuuttoa..

    Toivon tosiaan että Britannia palaisi EU:n helpottuisi ostot sieltä ilman postin tullauksia.

    Omia ennustuksia

    1. Sleepy Joe dementoituu ja pressaksi tulee neverheard musta hevonen.
    2. Putinin aivotoiminta: Error, sen johdosta sota Ukrainaan loppuu.
    4. THL ei tiedä edelleenkään mistään mitään.
    5. Ikiroudasta lähtee uuden viruksen siemen joka sekoittuu aina vain muuntuneeseen korotsuun, joka niittaa ihmiskuntaa.
    6. Sähkökatkokset ovat arkea
    7. Alienit tulevat, niitä on jo joukossamme(maybe me)
    8. Suurta nollausta odottaen ja valaistuen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suomessa ensimmäinen tartuntatapaus oli 28.1.2020 ja sekin oli Kiinan Wuhanista tullut henkilö. Vuoden 2020 helmi-maaliskuun taitteessa alkoi Suomessa varsinaisesti korona levitä. Näin ollen et ole ollut koronassa 2019 joulukuussa, varsinkaan, jos et ole silloin käynyt Kiinan Wuhanissa. Joku muu pöpö on voinut olla =)

      Hyvin mahdollista, että Joe Biden hapertuu lopullisesti Kamala Harris pääsee hoitamaan pressan töitä hetkeksi.

      THL ja Krista Kiuru kinastelevat, kumman sana painaa enemmän.

      Poista
    2. Helsingin yliopiston zoonoosivirologian professori Olli Vapalahti hämmästelee ministeri Krista Kiurun korona­lausuntoja.

      Poista
  2. Nämä ennustukset ovat kyllä huvittava tarve (minäkinhän näitä olen tehnyt mielessäni ja välillä blogissa). Viime vuoden ennustuksista toinen toteutui eli hyökkäyssota Ukrainaan. Silti sen ajankohta tuli täydellisenä yllätyksenä. Toinen ei onneksi toteutunut, se oli erään ruotsalaisen näyttelijän traaginen kuolema. Mistä lie nämä visiot ovat päähäni vuosi sitten tulleet. Tänä vuonna en tietoisesti halua ennustaa tai aavistaa mitään. En edes kertaakaan viime vuonna katsonut tarot-kortteja, se on ollut minulla tapana teinivuosista lähtien. Sinulla on varsin realistiset ennustukset. Mutta koskas se Jeesus sitten tulee? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koskas se Jeesus sitten tulee? Erittäin hyvin kysytty siellä perällä =)

      Mikäli oikein muistan, niin Jeesus taisi tulla 1000 vuotta ennen lopullista tuomiota. Mutta ehkä nyt on parasta unohtaa se 1000 vuotta. Jos pysymme Kummeli-tematiikassa (olipas hieno sivistyssana), niin nykypäivän Jeesus voi hyvinkin näyttää Speedylta eli Pertti Keinoselta.

      Jeesus oli oman aikansa anarkisti. Nykypäivän Jeesus syntyy johonkin lähiöön, vaikkapa aina niin ihanaan Korsoon. Pertti tulee julkisuuteen ehkäpä silloin 24.4.2023 =)

      Jehovan todistajat ovat nykyään luopuneet sanomasta tarkkoja aikoja, että milloin Jeesus tulee, niin monta kertaa on mennyt jo pieleen =)

      Raamattu neuvoo näin - Matt. 24:42-44:
      42. Valvokaa siis, sillä te ette tiedä, minä päivänä teidän Herranne tulee.
      43. Ymmärrättehän, että jos talon isäntä tietäisi, mihin aikaan yöstä varas tulee, hän valvoisi eikä antaisi murtautua taloonsa.
      44. Olkaa siis tekin valmiit, sillä Ihmisen Poika tulee hetkellä, jota ette aavista.


      Kyllä niitä visioita voi tulla, kun napostelee juustoja tikun nokasta ja huuhtoo niitä alas viinin kera sekä lätkii tarot-kortteja pöytään. Loppuillasta jokaisesta kortista tulee arkkienkeli Mikael =D

      (toivottavasti Esmeraldan huumori venyy) =)

      Poista
  3. Noh THL totesi sen korotsuksi, kestokin 2kk missäs sitä on oltu ketä tavattu.
    Kaikki oireet paitsi nuha, nuha tuli sitten omikronissa.
    Joulukuu 2019 sairastuin, enkä tiennyt mihin luulin kuolevani.
    Kun paranin alettiin puhumaan epidemiasta. Kun THL totesi sen, niin olin aivan 100% että se olikin korotsu enkä toivo sellaista kenellekkään.

    Joe Biden has spent 40% of his presidency on vacation.
    Mitäs 60% sitten? Potkinut persseeseen.

    Mä sain viiden kortin tulokset, mielenkiintoiset kun avainsana oli lyhyt.
    Kiinnosti tulevaisuus, jos kortit sen ties.

    Vähänkuin kiivetään katolle odottamaan uffojen sieppauksia tässä tapauksessa Pertin tuloa! Suuri päivä koittaa, muillekkin kuin vain kurpitsoille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi oli kyllä aika shokeeraava kohtaus Independence Day:ssa.. Harmi ettei noita ID:itä oo enempää kun 2 osaa.

      Poista
  4. Voimakkaita avaruusmyrskyjä voi syntyä periaatteessa milloin vain, eikä asiantuntijan mielestä niiden ennustaminen ole tarpeeksi hyvällä tasolla.

    VastaaPoista
  5. "Auringon aktiivisuus kulkee 11 vuoden sykleissä. Nyt aletaan lähestyä syklin loppupuolta, eli seuraavaa Auringon aktiivisuuden maksimia. Aktiivisuuden maksimin oletetaan tapahtuvan vuoden 2025 aikana. Näin ollen seuraavien vuosien aikana keskisuuria aurinkomyrskyjä tulee tapahtumaan tavallista useammin."

    Kas kun ei klassisen 7 vuoden välein, kuten ihmisen tärkeimmät vaiheet.
    Kül kül vapaasti odottaen 2025 kaatuu sähköt.
    Kaivetaan kynttilät esiin ja säilykelihaa jota voi syödä kylmänä tahi lämmittää liekin päällä, muisteaan kirjat mutta vaistolla painaa pöytälampun päälle, turhaan.

    Ennustaminen on iisiä, ja kivaa, olen käynyt yhden kerran ennustajalla joka povasi kädestä kaikenlaista jännää, joita on toteutunutkin.
    Enneunet ovat kammottavia, joskus näkee niin weird unta jonka herätessä luulee olevan totta.

    VastaaPoista
  6. Noh piankos sitä taas siirretään tuomiopäivää kuten 20 kertaa aiemminkin
    Sitähän masentuu jos ajattelee 10 sekunnin päästä maailmanloppu tulee tahi kolmas maailmansota ydinasein.Leopardit olivat jänniä elikkä tankit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ydintuhon tai muun katastrofin läheisyyttä arvioiva kello on nyt 90 sekuntia vaille keskiyön, joka kuvaa maailmanloppua.

      90 sekuntia tai 1,5 minuuttia, kumpi kuulostaa pahemmalta?

      Poista
  7. 90 sekuntia on pahempi. Mutta sekin meni jo ja vielä ei ahdista.
    Jos lasissa on puoleväliin juotavaa, kumpaan uskot lasi on puolitäynnä vai puolityhjä?
    Itse kallsitun puolitäyteen.

    Voihan olla että Putler kuolee silloin helvetti pääsee valloilleen.
    Voi siis olla että tosiaan syttyy maailmansota numero kolme ihan oikeasti.
    Maapallo saattaa räjähtää se on sit hei hei,

    Mykistyin kerran kun näin poikkileikkauksen maapallosta kaikki tulivuorethan valuttaa ydinmagmaa, ja tsunamit räjhtää ja kuolleita tulee kuin kasa karkkia kaupasta.
    Siinä ei auta vaikka kuin on maapallossa rautaympyrä äkkii sen kaivaa esiin eli se lapio kiltisti kätösiin aletaan kaivaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmm... lasi on puolillaan. Diplomaattinen vastaus =)

      Putler voi suuttua leopardeista ja viskaa pommin Saksaan. Se olisi sitten menoa. Kohta voisi olla ilma täynnä pommeja joka suuntaan. Siinä tuhoutuisi myös Venäjä - kukaan ei voita sitä sotaa/tilannetta. Saa nähdä, ottaako Putler tuota riskiä. Ei ole oikein järkeä yrittää voittaa sotaa, jos tuhoaa itsensäkin samalla.

      Maapallo pyörii noin 1600 km/h. Jos maapallo pysähtyisi yhtä äkkiä, niin kaikki irrallinen tai irtirepeytyvä jatkaisi matkaa 1600 km/h vauhdilla. Tämän lisäksi maapallon ympärillä oleva ilmamassa ei pysähtyisi, joka tarkoittaa, että maanpintaa pyyhkisi megamyrskyt - kaikki talot lähtisi lentoon.

      Jos maapallo pyörisi, mutta se halkeaisi (en ole mikään tiedemies, mutta...), niin silloin ainakin kai painovoima puolittuisi ja suojaava magneettikenttä romahtaisi. En tiedä miten kaksi puoliskoa kieppuisi, tuhoaisiko ne toisensa vai lähtisikö ne erilleen. Kuullekin tapahtuisi jotain, osuisi maan palasiin tai lähtisi omille poluilleen Se on varmaa ettei maan puoliskoilla olisi elämää montakaan hetkeä.

      Poista
  8. Luulisin silloin painovoima iskee lopulta kunnolla ja leijumme kaikki avaruuteen.
    Ollaan siellä venäjällä sitä mieltä että länsi on hyökännyt heitä vastaan kun auttaa Ukrainaa.

    Tuli mieleeni vielä WW 1 niin 17 miljoonaa delas. Mutta kun Suomi osallistui WW 2 ja hyökkäsi Saksaan Hitleriä vastaan, ilmankos sakemanneja tuli piskuiseen Suomeen mutta ei kaikki olleet sotaisia vaan antoi lempeä Suomineidoille.

    Katsoin juuri leffan Länsirintamalta ei mitään uutta.
    Oscarit tulevat taas. Tuo leffa on äänisuunnittelu, musiikki, sovitettu käsikirjoitus, lavastus, kuvaus, erikoisefektit, kansainvälinen elokuva(Saksa) maskeeraus- ja hiussuunnittelu ja Oscarehdokkaana myös elokuvana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Venäjän suosituin TV-juontaja vaati jo iskuja Saksaan.

      Suomella on hieman hämmentävä Saksa-menneisyys. Jatkosodassa Suomeen tuli saksalaisia sotilaita - Suomi ja Saksa teki yhteistyötä.

      (Suomalaisessa Vesku Loirin tähdittämässä Pojat-elokuvassa näkyy hyvin, kuinka saksalaiset olivat Suomessa.)

      Jatkosodan rauhanehtoihin kuului, että saksalaisten piti poistua Suomesta. Eivät poistuneet vapaaehtoisesti ja syttyi Lapin sota, jossa Pohjois-Suomi poltettiin.

      (Sisu-elokuvassa nähdään viitteitä Lapin sotaan.)

      Suomi meinasi saada myös saksalaisen kuninkaan - olisimme olleet kai sitten saksalaisia?

      Poista
    2. Yle Areena: Natsi-Saksa ja Suomi (4 jaksoa)

      Ihmeellinen on Suomenkin historia.

      Poista
  9. Kyllä olisimme saksalaisia meidät aivopestäisiin.
    Ainahan jotkut hurahataa ja tulee mixejä, tai jopa au-lapsi.
    Mulla kesti varmaan 15v kun tiesin mikä on au-lapsi.
    The Lost Island siellä asui perhe jolla oli äitin hairahdus poikalapsi, pojalla oli perheessä koiranpaikka kylpyhuoneessa olen ihan varma että häntä hakattiin.
    Joutui niin mulle sanottiin koulukotiin ja että karkasi sieltä usein ja kerran toi mulle suklaarusinoita, en mä tajunnut asioita edes 8-vuotiaana.
    Varmaan kyseessä oli lastenkoti, niin surullista olen monta kertaa miettinyt miltä siitä äidistä tuntui ja pojalle oli annettu sama nimi kun tämän äidin veljellä oli.
    Olen miettinyt paljon asuivat maaseudulla okei yksi tuli raskaaksi lapsi pidettiin mutta kun tuo äiti muutti miehensä kanssa The Lost Island alkoi pojan syrjintä, en tiedä ikää arvioisin kun muistelen, kun sain niitä suklaarusinoita että olisi 15v.

    Sisu leffa on katselulistalla koska olenhan hurahtanut sotaleffoihin.
    Vuonna 2015 ohjaaja Jalmari Helander myönsi HS:n haastattelussa, että tarkka-ampuja Simo Häyhästä saisi hyvän elokuvan.
    Näin syntyi elokuva Sisu.
    Aina mykistävää nämä sota-aikaiset tapahtumat voivat olla meidän tulevaisuus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jalmari Helanderin äärimmäisen väkivaltainen natsien­lahtaus­elokuva aiheutti Hollywoodissa poikkeuksellisen reaktion.

      Poista
  10. Genesaretinjärvi on Israelille tärkeä vesilähde, jota uhkaa kuivuus. Jeesus käveli kyseisen järven pinnalla, tuokohan kuivuus esiin Jeesuksen korokepolun, joka oli pinnan alla. No joo, ei noin saa ajatella =)

    VastaaPoista
  11. Kaikki järvet kuolee Aralin tapaan, ja kuivuu vetää henkeä ja täyttyy järvet meret joet ojat ja purot, joka paikka myös maa-alat.
    Veteen tukehtuu kaikki, sen perään vesi jäätyy ja maapallo pärisee huitsin avaruuteen jossa palaset jää kiertämään avaruuteen romun sekaan, tsägällä oot vielä mukana ja pelastus tulee vieraalta planeetalta, ennekuin ehtii sanoa kissa.

    Kyllä Jeesus käveli vetten päällä ihan oikeesti.

    VastaaPoista
  12. Palkkasotilasyhtiö Wagnerin johtaja Jevgeni Prigožin väittää, että Venäjän armeijan päälliköt kieltäytyvät toimittamasta ryhmälle ammuksia ja tarvikkeita, joita se tarvitsee taisteluissa Ukrainan joukkoja vastaan. Samalla Prigožin syyttää Venäjän sotilasjohtoa maanpettureiksi.

    VastaaPoista
  13. Kunhan lämmitteli, ei taida ehtiä sisäpiiri tappamaan, kun Putler sanonut että lännen haluavan hajottaa Venäjän, "jotta kansamme kärsii"- viittasi televisiohaastiksessa myös ydinaseuhkaan.
    Kreml kumisee ja Putlerin päänuppi rutisee, ja housut tutisee, siis jotenkin naurettavaa miten venäläisiä viedään kuin pässiä narussa, pakotetaan kuuntelemaan sairaan äijän juttuja ja vielä taputtamaan sotarikoksille.
    Naurettavaa mutta tässä tapauksessa säälittävää ja Putler Suuren aivosumua, ukko taitaa myös nauttia votkulia olan takaa, Alkokin kaatoi 11 000 pulloa venäläistä viunaa viemäriin, siellä viemärissä Putler taisi olla suu ammollaan.

    VastaaPoista
  14. Ano Turtiainen (VKK) ennustaa kolmatta maailmansotaa.

    VastaaPoista
  15. Ei Suomi "pääse" natoon, Suomi viedään natoon korruptoituneen porukan ansiosta. Kysykää itseltänen milloin edes Suomessa on enään vuosi kymmeniin parannettu kansalaisten oloja. :D

    Muutamien palvelijoitahan tässä suuurinosa porukasta on.

    VastaaPoista
  16. Putlerilla on syöpä ja avustaja: Aleksei Navalnyi on ehkä myrkytetty.
    Surettaa ukrainalaiset siviilit ja sotilaatkin vain voitonmerkki Putlerille on irrotettu pää.
    Hätäiset joukkohaudat joista nousee käsi kuin zombie tulossa.
    Putler saisi kuolla, harvoin toivon kenellekkään kuolemaa, vain Putlerille sotarikosten ruhtinaalle!

    VastaaPoista
  17. 1700-luvun Suomessa eli ennustaja, joka väitetysti näki ennalta puhelimen, auton ja jopa Woltin tapaiset kuljetuspalvelut.

    VastaaPoista
  18. Mielenkiintoinen ennustaja, mutta ne sodat ovat käyneitä, paitsi että ydinsota on olemassa. Ja joidenkin maiden väliset sodat, kertoo että sotia aina idiotit käy always.
    Lämpötilat nousevat ennätyskorkeiksi Etelä-Euroopassa lähipäivinä, meteorologit varoittavat. Espanjassa, Italiassa ja Kreikassa on kärvistelty polttavissa lämpöasteissa jo useiden päivien ajan, kertoo uutistoimisto Reuters.

    Uusi korkeapaine, joka nimettiin Kharoniksi, saapui alueelle Pohjois-Afrikasta.
    Eli kuoleman lautturi.

    Kharon voi nostaa lämpötilan yli 45 celsiusasteen osissa Italiaa tämän viikon alussa.
    ”Meidän on varauduttava ankaraan lämpömyrskyyn, joka päivästä toiseen peittää koko maan”, italialainen sääuutispalvelu varoitti sunnuntaina.

    ”Joissakin paikoissa rikotaan muinaisia ​​lämpöennätyksiä”, varoitus jatkui.

    Kharon-helleaalto voi ennusteiden mukaan rikkoa Euroopan mittaushistorian lämpöennätyksen lähipäivinä. Edellinen ennätys on vain parin vuoden takaa. Vuonna 2021 sisilialaisessa Floridian kylässä mitattiin 48,8 asteen lämpötilat, kertoo Euroopan avaruusjärjestö.

    Etelä-Euroopassa ja osissa Pohjois-Afrikkaa viime viikolla vaikuttanut Kerberos-helleaalto nosti lämpötiloja monin paikoin yli 40 asteen.
    Löylyä
    Ilmastojärjestelmä voi aiheuttaa tämän, ilmaston lämmettyä vain 1,2 astetta. Nykyisin maailmanlaajuisesti harjoitettu politiikka saa maailman lämpenemään 2,7 astetta vuoteen 2100 mennessä. Se on todella kauhistuttavaa.

    Kiinassa mitattiin uutistoimisto Reutersin mukaan sunnuntaina kaikkien aikojen korkein lämpötila, kun Sanbaon kylässä elohopea nousi 52,2 asteeseen. Aiempi, 50,3 asteen ennätys oli vuodelta 2015. Osissa Kiinaa koetut korkeat lämpötilat ovat aiheuttaneet haasteita muun muassa sähköverkoille. Pelkona on lisäksi, että viime vuoden kaltainen ennätyskuivuus tullaan näkemään myös tänä kesänä.

    Irakissa helteet ovat puolestaan kiusanneet mehiläisiä ja hunajan tuotantoa. Uutistoimisto AFP:n mukaan maan hellelukemat ovat useina heinäkuun päivinä nousseet noin 50 asteeseen.

    Gazan kaistalla lämpöaalto on puolestaan nostanut helteet Reutersin mukaan noin 38 asteeseen ja pahentanut sähköpulaa.
    Japanin hallitus antoi lämpöhalvausvaroituksen 32:een Japanin prefektuuriin, mukaan lukien Tokio, sen jälkeen kun lämpötila nousi joillakin alueilla 39 asteesee
    Kuivat ja lämpimät sääolosuhteet ovat aikaistaneet Kanadan metsäpalokautta. Ilmakuva Tatkin -järveltä, Brittiläisen Kolumbian provinssista.

    Myös planeettamme kylmemmät kolkat lämpenevät. Etelämantereella mitattiin ennätyslämpö vuonna 2020, kun Base Esperanzalla asteita oli Maailman ilmatieteen järjestön (WMO) mukaan 18,3. WMO kertoi lisäksi, että merijääalue on 17 prosenttia vuodenajan keskivertoa pienempi. Lisäksi ilmalämpötila on mantereella huolestuttavan korkea. Vox-median mukaan lämpötila on hieman yli kaksi astetta lämpimämpi verrattuna vuodenajan keskiarvoon.

    Mihin me joudutaan? Kuumuus rajottaa sähköä, näin kerran yhden luontosarjan viidakosta, jakso jossa toinen kuoli lämpöhalvaukseen, oli aika traaginen jakso.
    Voisin ennustaa vaikka mitä tulevaisuudesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mikäli uskomme "suureen suunnitelmaan", niin kaikella on tarkoituksensa ja näin kuuluu tapahtua. Pitäisi vain pystyä olla "pää kylmänä" (helppoa se ei ole näillä helteillä), emme ehkä vielä ymmärrä, että miksi asiat menevät näin, mutta asioita tapahtuu, joille emme voi mitään. Jokainen päivä on uusi haaste ja sen mukaan mennään, ilman turhaa paniikkia. Elämä jatkuu.

      Poista
  19. Saamme olle onnellisia ettei täällä ole tuollaisia säitä, vaan sataa vettä ja jyrähtääkin, on kyllä kokemusta +50 asteen kuumuudesta, jolloin eläimetkin kärsi, kiva olla ilmastointitalossa.Tappohelle on järkyttävää, ei vain eläimille vaan myös vanhuksille miksei jokaiselle, viitaten lämoöhalvaukseen kuolleen.
    Suureen suunnitelmaan, kyllä allekirjoitan tuon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pohjois-Atlantin valtameren pintalämpötila on kohonnut ennätyskorkeaksi.

      Poista
  20. Uuu kiehuva vesimassa enää puuttuisi idiotit kärventyy mustiksi makkaroiksi.
    En ymmärrä Ruokolahden leijonaa jonka aiheen näin erään mökin hyyskässä koska luulin se on totta. En kuullut karjuntaa vaan erään kerran mörinää olihan ympärillä Suomen kaunis luonto karhuineen ainakin.
    Noh nyt Saksassa on Ruokolahden leijona Jonka uskotaan olevan villisika joka söi villisian.
    Minusta kuva ei näytä villisialta ollenkaan.

    VastaaPoista
  21. Kun pyörimme ympyrää, ja kaikki mitä ihmiskunta on kokenut toistuu, tulee suuri tulva joka peittää kaiken, maapallo halkeaa, ja sitten taas kaikki alkaa alusta, meristä nousee uusi ihminen etc tuota voisi jatkaa loputtomasti, ei tää pallo kestä loputtomiin Tuomiopäivän kellokin näyttää aikaa maapallon tuhoutumiseen idiottien toiminnan seurauksena, it is 90 second to midnight.

    VastaaPoista
  22. Luonnon katastrofia ennustava Airokala on yksi maailman pisimmäksi kasvavista kalalajeista. Airokala on aikuisena tavallisesti 6–8 metrin pituinen ja ruumiltaan litteän nauhamainen syvänmeren kala. Huono homma.

    Eiköhän eläintaso aavista tarkemmin kuin yksikään mittari, huono homma.
    Jos katsoo mitä maailmalla nyt juuri tapahtuu on se huono homma.

    VastaaPoista
  23. Ja näin..Japanissa Fukushiman ydinvoimalan viemäriaukkojen lähistöllä eläneestä kalasta mitattiin yli 180 kertaa suositukset ylittävä määrä radioaktiivista cesiumia.
    Eikä ollut ainoa radioaktiivinen fisu.
    Toukokuun puolivälissä pyydetyssä kalassa mitattiin radioaktiivista cesium-137:ää 18 000 becquereliä kilogrammassa, kun Japanissa lain sallima raja on 100 becquereliä kilogrammassa.

    Mittaustulokset herättävät alueella huolta, sillä Japani on aikeissa alkaa laskea mereen radioaktiivista jätevettä ydinvoimalasta. YK:n alainen Kansainvälinen atomi­energia­järjestö IAEA antoi maalle heinäkuun alussa luvan alkaa laskea jätevettä. Halloo!

    Jätevettä on varastossa 1,3 miljoonaa tonnia, joka vastaa noin 500 olympiakokoista uima-allasta. Jätevettä on käytetty voimalan polttoainesauvojen jäähdyttämiseen.

    Lähialueet ovat vastustaneet jätevesien laskua. Esimerkiksi Hongkong on uhannut kieltää elintarvikkeiden tuonnin kymmenestä Japanin prefektuurista, jos veden laskeminen etenee suunnitellusti.

    Japanin energiayhtiö Tepco on kuitenkin vakuuttanut, että vesien päästön vaikutus ympäristöön on minimaalinen.
    Uskoo ken tahtoo, ennustan tuhoa.

    Jos Saimaalla jossa puksutti jonkun vuoden vedenpuhdistamo, ja vesi oli kirkasta, niin joku idiottienkuningas kippasi jätteensä järveen, aika kalabaliikki siitä syntyikin, en tiedä joutuiko vastaamaan luulen niin.
    Miten ihminen on niin tyhmä kipataan rankkitynnyreitä. Rankkitynnyrin haju vie sulta tajun ja järjen, kuvitellen mitä ei näe sitä ei tiedä..Järvi kyllä kostaa.

    VastaaPoista
  24. Tai Codzillan perässä cityihin rynnistää Rampage taisi olla peli serkkujen perintöä eli C65 masinan peli siinä hajotettiin kerrostaloja ja kipattiin suuhun ihmisiä busseista.

    Kohti tuhoa siis ennekuin ehtii sanoa kissa.
    Välimerellä rikkoutui pintavesien lämpöennätys, ja ennustetaan että Suomeenkin voi tulla metsäpaloja, en ihan jaksa uskoa että vastavia kuin muualla, vaikka ilmastonmuutos on täällä. Turha nyt enää on uskoa Trumppaan joka on sokea, eikä ainakaan että teet just niin kuin on hyvä, jos naapuri ei piittaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Serkkujen perintö taisi olla Commodore 64, koska C65 ei ehtinyt markkinoille =)

      Poista
  25. Aaa mun moka tarkoitin kyllä C64 olisi pitänyt tarkemmin muistella siitähän pelimaailma aukesi, ja errorit tuli tutuksi.

    Galleria Kämpissä on valokuvanäyttely, Tiina Itkonen: Anori – Jäätikön hiljaisuus.
    Kiinnostaa, jos paikassa jossa on vain lunta ja jäätä, jääkarhuja, ei tietä eikä autoja, eikä puita, mutta miten kauan.. jäätikkö murtuu ja ukkoja jää seilaaman sillä, jääkarhut kun loppuu kalastajien jättämät valaanraadot, ne liikkuu ihmisten ilmoille, jossa ei pidetä ovia kiinni ja pippurisumute ei aina tehoa.

    Ilmastonmuutos etenee arktisella alueella neljä kertaa muuta maailmaa nopeammin. Se sulattaa meri- ja mannerjäätä kiihtyvää vauhtia ja supistaa samalla saaliseläinten elinpiiriä. Tämä on huomattava uhka inughuittien metsästykseen ja kalastukseen perustuvalle taloudelle ja heidän perinteiselle elämänmuodolleen.

    Ilmaston lämpeneminen vaikuttaa myös toisella tasolla. Toimeentulon mahdollisuuksien kaventuessa pohjoisten kylien ja kaupunkien nuoret hylkäävät vanhempiensa ammatit ja muuttavat kasvukeskuksiin.

    On täysin mahdollista, että valot Lounais-Grönlannin yksinäisissä taloissa pikkuhiljaa sammuvat ja ikivanha elämänmuoto häviää lopullisesti.
    Kun grönlantilainen tulee Suomeen hän ihmettelee puitamme ja että ne on näkökentän tiellä.

    Ilmastonmuutos on täällä ja tuhoaa pian kaiken vesistöt metaanikuplii ja kiehuttaa kalat, kilpikonnat ja muut. Ihmiskunnan loppu.
    Ai että pandemiasta olisi pitänyt ottaa oppia ja lopettaa oman navan ympäri meneminen, on eläimiä joista pitäisi kantaa huolta, hitsin idiootit.

    Jääkarhu on jääkauden lapsi. Se kehittyi muutama satatuhatta vuotta sitten, kun yksi ruskeakarhujen populaatio levisi kylmän meren rannikolle jääkautiseen Länsi-Eurooppaan. Evoluutio otti harppauksen, eikä kestänyt kauan, ennen kuin karhut oppivat tehokkaasti hyödyntämään meren tarjoamaa ruokaa.

    Nykyisin jääkarhu elää kahden maailman välissä. Se luokitellaan virallisesti merinisäkkääksi, mutta samaan hengenvetoon sitä kutsutaan maailman suurimmaksi maapedoksi. Jääkarhu on täysin riippuvainen merestä saamastaan ravinnosta. Ainoana merinisäkkäänä se pystyy kuitenkin liikkumaan nopeasti ja pitkiä matkoja myös kuivalla maalla.

    Rajoja rikkova elämäntapa on yhtä aikaa lajin vahvuus ja heikkous. Se hallitsee suvereenisti omaa ekologista lokeroaan, mutta samalla se on elinympäristönsä suhteen pitkälle erikoistunut. Siinä missä suurin osa maailman karhulajeista on kaikkiruokaisia, jääkarhu ei voi elää ilman yhtä tiettyä ravinnonlähdettä, hylkeitä. Siksi se on muuttuvassa maailmassa haavoittuvainen.

    Uudenlaiseen elinympäristöön sopeutuneet populaatiot ovat kuitenkin herättäneet kysymyksen siitä, voisiko laji sittenkin selvitä ilmastonmuutoksesta.
    Arvostetussa Nature-tiedelehdessä vuonna 2020 julkaistu tutkimus arvioi, että jääkarhut kuolevat ilmaston lämpenemisen vuoksi lähes kokonaan sukupuuttoon jo vuosisadan loppuun mennessä. Epätavalliseen elinympäristöön sopeutunut pikkupopulaatio herätti kuitenkin toiveikkaan kysymyksen: voisiko jääkarhu sittenkin selvitä ilmastonmuutoksesta?

    VastaaPoista
  26. Muistatko tämän Sydäntäsärkevä video.
    Ilmastonmuutoksen kasvot.
    Voisi ahdistua jos luonne olisi sellainen. Jätetään pois ne että oliko jääkarhu vanhuudenhapertama tai sairas, se kuitenkin taisi kuolla kupsahtaa. Kuvaaja sanoi kuvanneen ja itkevän samalla.

    Täysin ihmisen vaikutuksilta jääkarhukaan ei ole tosin välttynyt. 1800–1900-luvuilla jääkarhuja ammuttiin tuhatmäärin, mutta viime vuosisadan puolivälissä niiden metsästystä alettiin rajoittaa. Sen jälkeen jääkarhujen kanta on noussut pahimmasta aallonpohjastaan.
    Yhä ainakin Grönlandissa on kiintiö.

    Kuumenevan Arktiksen monimutkaiset vaikutukset luontoon ovat sen sijaan pääosin vasta edessäpäin. Jääkarhu on lajina sen verran nuori, ettei se ole ehtinyt aikaisemmin kokea montaa lämmintä ilmastovaihetta. Menneiden muutosten perusteella ei voi myöskään tehdä pitkälle meneviä johtopäätöksiä jääkarhujen tulevaisuudesta, sillä maltillisissakin ilmastomalleissa olemme lähestymässä lämpötiloja, joita ei ole nähty maapallolla miljooniin vuosiin.

    Siis miljooniin vuosiin, se on täällä nyt ja heti.
    Huomenna voi olla jo myöhästä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaikuttaa siltä, että jokin pysyvä/etenevä muutos on jo täällä.

      Poista
  27. Elokuun alussa Havaijilla syttyneissä maasto­paloissa on kuollut tähän mennessä ainakin 100 ihmistä. Maastopalo on Yhdysvaltain tuhoisin yli sataan vuoteen.

    Erikoiset väitteet ja salaliittoteoriat sopivat kaavaan, joka toistuu usein äärimmäisten sääilmiöiden ja luonnonkatastrofien jälkeen. Tämä voi näkyä muun muassa poliittisesti motivoituneina aktivisteina, jotka pyrkivät vähättelemään esimerkiksi ilmaston­muutoksen vaikutuksia, kirjoittaa BBC.

    Salaliittoteoria lasersäteistä maastopalojen sytyttäjänä ei ole uusi.
    Lasersäteet.. mieleen putkahti muuan peli.

    Esimerkiksi Forbesin mukaan ajatuksen on esittänyt ensi kertaa republikaani­edustaja Marjorie Taylor Greene, joka väitti vuonna 2018 lärvilässä, että maastopaloja sytyttävät avaruudesta peräisin olevat lasersäteet.(Elikkä uffot)

    Greene on aiemminkin levittänyt salaliittoteorioita muun muassa Qanoniin ja Yhdysvaltain koulu­ampumisiin liittyen.

    Vaikka lasersäteiden osuudesta Havaijin maastopalojen syttymiseen ei ole minkään­laisia todisteita, väitteet niistä ovat levinneet tehokkaasti muun muassa X:ssä
    TaraBull näyttää kuvia jotka ovat vuodelta 2018 kun meteori välähti Michiganin yllä, kuin ne olisivat Havaijin 2023 palosta..Nasa ja Yhdysvaltain kansallinen ilmatieteen laitos ovat vahvistaneet kuvassa olevan meteori.

    Myös esimerkiksi kuvaa avaruusyhtiö SpaceX:n raketin laukaisusta vuodelta 2019 on väitetty todisteeksi Havaijin maastopalot ”sytyttäneistä” lasersäteistä.

    Erään väitteen mukaan Mauin saaren rikkaat asukkaat olisivat sytyttäneet palot tarkoituksella saadakseen saaren maa-alueita hallintaansa, kertoo BBC.
    Paloista on kärsinyt erityisesti kuitenkin Mauin saari, jossa tuli tuhosi Lahainan rannikko­kaupungin lähes kokonaan.

    Sen sijaan Forbesin mukaan muun muassa X:ssä on vihjattu, että katastrofi tapahtui juuri Havaijilla, koska osavaltiossa on useita sotilas­tukikohtia.

    Muistetaas että Havaiji oli alkujaan karu vulkaaninen saaristo laavakanavien ilmareiät vain pahentavat kaaosta.

    Havaijilla on myös ihmeellinen kala (hyppelee ihmismitalla kuusi metriä)joka on jäänne ajalta, jolloin elämä nousi merestä yli 400 miljoonaa vuotta sitten.

    VastaaPoista
  28. Putinin väitetään saaneen sydänkohtauksen. Väitteiden mukaan presidentti elvytettiin ja kiidätettiin tehohoitoon.

    VastaaPoista
  29. Asiantuntija:
    Putinin hallinto voi romahtaa hetkenä minä hyvänsä.

    VastaaPoista
  30. Ruotsista tuli sotilasliitto Naton 32. jäsenvaltio 7.3.2024.

    VastaaPoista
  31. Ilman Putleria Suomi, tai Ruåtsi ei olisi mennyt Natoon, vaikka eräs sanoikin Suomen olisi pitänyt siirtyä Natoon jo vuonna 1990.
    Swedut onnekkaita koska polttivat koraaneja miksi poliisit antoi luvan edes.
    Putler on siirtynyt hologrammailemaan ja puheen tuottaa tekoäly.

    VastaaPoista