lauantai 7. tammikuuta 2023

Baba Vanga ja muita ennustuksia vuodelle 2023

Iltalehden toimittaja Pekka Numminen on jaksanut kirjoittaa Baba Vangasta jo monena vuonna ja muisti jälleen kirjoittaa.

MITEN VUOSI 2022 MENI
Baba Vanga oli ennustanut vuodelle 2022.

 1. Uusi virus nousee - Siperiasta nousee uusi virus
 2. Tulvia ja tsunameita - Aasiaan ja Australiaan
 3. Kaupungeissa vesipula
 4. Intiassa kuumaa
 5. Alienit tulevat
 6. Virtuaalinen todellisuus tulee

Miten nämä toteutuivat?

Siperian ikiroudan uinuvista viruksista on kyllä puhuttu, mutta ei kai vielä ole todettu niiden aiheuttaneen ongelmia.

Suurempia tsunameita en muista, mutta Pakistanin tulvakatastrofia on verrattu Raamatun vedenpaisumukseen. Kolmasosa Pakistanista oli peittynyt veteen. Australiassakin oli tulvia.

Pakistanissa oli tulvakatastrofi, mutta myös hellekatastrofi. Yli miljardi ihmistä kärvisteli pitkään jatkuneen helleaallon kourissa Intiassa, Pakistanissa ja Bangladeshissa. Paikoin lämpötila on nousi lähelle 50 astetta.

Kesä 2022 jatkoi Euroopan kuumenevien hellekesien sarjaa. Monin paikoin kesällä kärsittiin lisäksi ankarasta kuivuudesta. Myös Suomessa kesä oli selvästi tavanomaista lämpimämpi.

Alieneita ei kai olla vielä nähty - heitä odotellessa. Jos ovatkin tulleet, niin ehkä sitten presidentti Sauli Niinistö ja pääministeri Sanna Marin voivat jotain tietää. Mutta suurelle yleisölle alienit eivät ole vielä esittäytyneet.

Facebookin eli Metan Metaversumia on hehkutettu vuonna 2022, mutta samalla myös jo hautaamassa ennen kuin se on edes kunnolla syntynytkään - floppaa? Ihmiset kyllä roikkuvat somessa entistä enemmän ja tuijottavat vain ruutuihin.

Mikä olikaan Baba Vangan tarkkuus vuodelle 2022, riippuu miten tulkitsee. Ainakin jollakin tasolla ennustuksista 4/6 toteutuivat. Siperian virusta ja alieneita emme ole ainakaan kohdanneet. Eikä (ainakaan Iltalehti) mainittu maailmaa sekoittavaa sotaa. Venäjän hyökkäys Ukrainaan luulisi olleen niin iso asia, että ennustajakin olisi senkin maininnut.

BABA VANGAN ENNUSTUKSIA VUODELLE 2023
Baba Vanga on ennustanut vuodelle 2023.

 1. Iso valtio käyttää biologisia aseita
 2. Maan kiertorata muuttuu
 3. Tuhoisa aurinkomyrsky

Vuonna 2023 Baba Vanga nosti vaikeusastetta. Vuoden 2022 ennustukset oli ympäripyöreämpiä ja niillä oli enemmän mahdollisuutta toteutua. Itse veikkaisin, että vuonna 2023 biologiset aseet voi olla mahdollinen sekä aurinkomyrskykään ei ole 100 % poissuljettu juttu. Maan kiertoradan muuttuminen huomattavasti vaatii sitten jo enemmän uskoa - epätodennäköisin ennustus. Jos Maan kiertorata muuttuu huomattavasti, niin se taitaa olla sama asia kuin maailmanloppu.

Baba Vanga muutti monena vuonna mainitut tsunamit aurinkomyrskyyn. Aiempina vuosina Donald Trumpin fyysinen terveys piti romahtaa, mutta ehkä on romahtanut vain mielenterveyden puolella. Sen sijaan Yhdysvaltojen nykyisen presidentin Joe Bidenin (sleepy Joe) fyysinen kunto saattaa olla vähän mitä sattuu.

Venäjän presidentti Vladimir Putin saattaakin uskoa Baba Vangan juttuihin niin paljon, että hänestä on tullut erakoitunut vainoharhainen nurkkaanajettu rotta. Putin ei enää luota kehenkään, jokainen voi olla mahdollinen hänen murhaaja. Venäjän presidentti Vladimir Putinin varalle on laadittu salainen pakosuunnitelma, mikäli Venäjä häviää sodan Ukrainassa.

MUITA ENNUSTUKSIA VUODELLE 2023
Venäjän entinen presidentti ja nykyinen turvallisuusneuvoston puheenjohtaja Dmitri Medvedev hämmensi tulevaisuus hypoteeseillaan.

 1. Öljyn hinta nousee 150 dollariin barrelilta ja kaasun hinta 5 000 dollariin per tuhat kuutiota.
 2. Britannia liittyy takaisin Euroopan unioniin.
 3. EU romahtaa Britannian paluun jälkeen. Euro poistuu käytöstä EU:n valuuttana.
 4. Puola ja Unkari miehittävät ”aiemmin olemassa olleen” Ukrainan länsiosat.
 5. Eurooppaan perustetaan Neljäs valtakunta, joka kattaa Saksan sekä sen ”satelliittivaltioiden” kuten Puolan, Baltian maiden, Tshekin ja Slovakian alueet. Mukana ovat myös ”Kiovan hallinto ja muut hylkiöt”.
 6. Ranskan ja Neljännen valtakunnan välille syttyy sota, joka jakaa Euroopan. Prosessin myötä Puolan alueet jaetaan uudelleen.
 7. Pohjois-Irlanti eroaa Britanniasta ja liittyy Irlantiin.
 8. Yhdysvalloissa syttyy sisällissota, jonka seurauksena Kalifornian ja Texasin osavaltiot itsenäistyvät. Texas muodostaa valtioliiton Meksikon kanssa. Elon Musk voittaa presidentinvaalit useissa osavaltioissa, jotka ”annetaan” sisällissodan päättymisen jälkeen republikaanipuolueelle.
 9. Kaikki suurimmat osakemarkkinat sekä taloudellinen aktiivisuus siirtyvät Yhdysvalloista ja Euroopasta Aasiaan.
 10. Rahatalouden hallintaan tähtäävä Bretton Woods -järjestelmä romahtaa. Tämän seurauksena romahtavat myös kansainvälinen valuuttarahasto IMF sekä Maailmanpankki. Euro ja dollari poistuvat kierrosta varantovaluuttana. Niiden tilalle aktiiviseen käyttöön nousevat digitaaliset fiat-valuutat.

Venäläisen Wagner-palkka-armeijan perustaja Jevgeni Prigozhin ("Putinin kokki") nimitti näitä "ennustuksia" Dmitri Medvedevin eroottisiksi fantasioiksi. Kieltämättä, aikamoisia fantasioita ja kaikki nuo pitäisi tapahtua yhden vuoden aikana. Taisi Dmitri Medvedev verhota vitsiin päiväunensa.

Dmitri Medvedevin "ennustuksien" toteutumiseen tarvittaisiin jokin äkillinen nollaus maailmassa. Tässä meitä "auttaisi" Baba Vangan ennustama tuhoisa aurinkomyrsky, joka tuhoaisi kaikki sähkölaitteet sähkömagneettisella pulssillaan (EMP).

Eräissä sorretuissa piireissä on odotettu noin kolme vuotta ns. kolmen päivän pimennystä. On laskettu ja ennusteltu, että milloin se tulee, mutta vielä sitä ei ole tullut - päivämääriä tulee ja menee. Kolmen päivän pimennys on enemmän tai vähemmän maaginen aika. Maailmaan laskeutuu universaalinen pimeys eli koko maapallo on yhtä aikaa täysin pimeä. Sähköstä ei ole apua, koska sähkölaitteet eivät toimi. Kannattaa pysyä sisätiloissa, koska ulkona on tappavaa tautia (itse varmaan sanoisin, että säteilyä). Demonitkin on valloillan ja kannattaa rukoilla Jumalaa. Joillekin valoa voi antaa siunatut kynttilät. Kolmen päivän pimeyden aikana kuolee pääasiassa heitä, jotka eivät usko Jumalaan. Heillä, jotka eivät kuole, DNA koodautuu uudestaan ja ihmiset saavat laajennetun ymmärryksen (valaistuminen?). Näin väitetään Anna Maria Taigin kertoneen.

YouTubessa Juha Ahola (heikko äänenlaatu) kertoilee kolmen päivän pimennyksestä ja Raamatun tuomiopäivästä. Hänellä on aukoton (tai "aukoton") teoria, että milloin tapahtuu ihmeitä. Juha Aholan mukaan suuri päivä on Pertin nimipäivänä eli 24.4.2023.

Ilm. 13:5:
Pedolle annettiin suu, joka herjaa ja puhuu suuria sanoja, ja se sai tämän vallan neljänkymmenenkahden kuukauden ajaksi.

Teoria lähtee tuosta yhdestä Raamatun lauseesta. Sitten täytyy tietää, että yksi kuukausi on noin 29.53 päivää (synodinen kuukausi).

42 x 29,53 = 1240,26 päivää

Nyt pitäisi vielä tietää, että milloin Pedolle annettiin suu, jolla se voi herjata? Juha Ahola päätyi teoriassaan, että sen täytyy olla 1.12.2019, jolloin Kiinan Wuhanin terveysviranomaiset tekivät ensimmäisen havainnon uudesta virustyypistä - koronapandemian alku.

Kun 1.12.2019 lisätään 1240 päivää, päädytään 24.4.2023. Näiden kahden päivämäärän välisen ajan voi tarkistaa Päivälaskurilla. 1.12.2019 ja 24.4.2023 välissä on 1240 päivää.

Mistä voimme olla varmoja, että 1.12.2019 on oikein valittu ajankohta? Tämän todistaa Kummelin Tuomiopäivä -biisi.

Kummeli - Tuomiopäivä (pätkä)

Voimaa... nopeutta...
Galaksit räjähtää ja...
Keinonen laskeutuu rankaisemaan kaikkia...

Luurangot nousee haudoistaan.
Keinonen vapautuu raudoistaan.
On tuomiopäivä.
On tuomiopäivä.
On Keinosen nimipäivä.

Pääkallot halkeaa keskeltä.
Kansakunnat ylistää Perttiä.
On tuomiopäivä.
On tuomiopäviä.
On Pertin nimipäivä.

Kummeli teki Tuomiopäivä -biisin 1990-luvulla ja silloin jo tiesi, että Pertin nimipäivä on Tuomiopäivä. Tämän parempaa vahvistusta ei voi ollakaan. Näin sen täytyy olla, koska Kummeli sen tietää. Aurinkomyrsky iskee ja Tuomiopäivä tulee 24.4.2023.

Huom. 24.4.2023 on maanantai. Marie Julie Jahennyn kerrotaan sanoneen, että kolmen päivän pimeys olisi torstai, perjantai ja lauantai. Mutta mitä pienistä.

Huom. viranomaisetkin ohjeistavat omalla tavallaan varautumaan kolmen päivän pimennykseen: 72 tuntia -sivusto.

Näin ollen, vain suomalaiset voivat olla varmoja tästä, koska sketsiohjelmasarja kertoi sen suomalaisille. Tieto suuresta päivästä tulee Suomesta.

Helena Petrovna Blavatsky:
Valo tulee pohjolasta.

Tuon teosofisen lauseen H.P. Blavatskyn kerrotaan lausuneen. Onko näin, että valaistuminen alkaa Suomesta?

OMIA ENNUSTUKSIA
Heitänpä omiakin ennustuksia.

 1. Sota Ukrainassa päättyy vuoden 2023 aikana - haluan olla optimisti.
 2. Putin ei lopeta sotaa, mutta Putinin terveys romahtaa, joka johtaa vallan vaihtumiseen Venäjällä ja sotakin päättyy siinä myllerryksessä.
 3. Venäläisillä "avautuvat silmät" sodan järjettömyyteen.
 4. Suomen eduskuntavaaleissa Vapauden liitto -puolue on vaalien suurin yllättäjä, saa yhden edustajan.
 5. Suomen ylikuolleisuus liitetään koronarokotteisiin.
 6. Suomi (ja Ruotsi) pääsee Natoon.
 7. Energian (sähkö ja bensa) hinnat järkevöityvät
 8. Olkiluoto 3 -ydinvoimala ei tuota sähköä kunnolla 2023 vuonnakaan.
 9. Koetaan myönteinen Suuri nollaus (The great reset).
 10. Alienit tulevat - pakkohan niiden on joskus tulla!
 11. ChatGPT-tekoäly horjuttaa Googlen ylivaltaa.
 12. Uutenavuotena ei enää kovinkaan moni ilotulitusraketti pauku. Siirrytään valoshowhun.

Suomen eduskuntavaalit 2023 on 2. huhtikuuta, joten ne ehtii olla ennen suurta Pertin nimipäivää 24.4.2023. Silloin koetaan vähintään (myönteinen) Suuri nollaus, jolloin nykyinen pankki- ja rahajärjestelmä kaatuu ja nollataan. Velkoja ei ole, kaikilla on yhtä paljon varallisuutta, jos edes uusi systeemi perustuu mihinkään rahaan jne.

33 kommenttia:

 1. Sitten vain odottamaan Pertinpäivää!
  Ihmettelen mistä sain korotsun joulukuun alussa 2019...kun asiasta ei puhuttu missään mitään, olinko ensimmäinen vai sainko sen ensimmäiseltä.

  ”Tällä hetkellä ilmasto on lämpimämpi kuin sataantuhanteen vuoteen”.
  Nykyisen ilmastonmuutoksen seuraukset, kuten merten happamoituminen ja pohjien happikato, ovat samankaltaisia kuin permikaudella.
  Todisteet permikautisen ympäristön muuttumisesta löytyvät nykyisen Siperian alueelta. Permikauden alku on ajoitettu noin 300 miljoonan vuoden päähän.
  Vulkaanista aktiivisuutta pidetään joukkosukupuuttojen yleisimpänä syynä.

  Ikiroudan sulaminen herättää uusia ja uusia viruksia, terveysuhkia maalattu seinille.

  Ilmakehän hiilidioksidipitoisuus on noussut tuntuvasti noin 200 vuotta sitten käynnistyneen teollisen vallankumouksen jälkeen.
  Lämpötila on nousut 1,07°C ja nykypäästöin seuraavaan 1,5 asteen lämpeämiseen kuluu aikaa klassinen seitsemän vuoden sykli.

  Jos maapallon ja auringon etäisyys muuttuu, ja kaikenlisänä maapallo alkaakin pyöriä pitkulaisesti, eli tämä tietää uutta jääkautta, ja sukupuuttoa..

  Toivon tosiaan että Britannia palaisi EU:n helpottuisi ostot sieltä ilman postin tullauksia.

  Omia ennustuksia

  1. Sleepy Joe dementoituu ja pressaksi tulee neverheard musta hevonen.
  2. Putinin aivotoiminta: Error, sen johdosta sota Ukrainaan loppuu.
  4. THL ei tiedä edelleenkään mistään mitään.
  5. Ikiroudasta lähtee uuden viruksen siemen joka sekoittuu aina vain muuntuneeseen korotsuun, joka niittaa ihmiskuntaa.
  6. Sähkökatkokset ovat arkea
  7. Alienit tulevat, niitä on jo joukossamme(maybe me)
  8. Suurta nollausta odottaen ja valaistuen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomessa ensimmäinen tartuntatapaus oli 28.1.2020 ja sekin oli Kiinan Wuhanista tullut henkilö. Vuoden 2020 helmi-maaliskuun taitteessa alkoi Suomessa varsinaisesti korona levitä. Näin ollen et ole ollut koronassa 2019 joulukuussa, varsinkaan, jos et ole silloin käynyt Kiinan Wuhanissa. Joku muu pöpö on voinut olla =)

   Hyvin mahdollista, että Joe Biden hapertuu lopullisesti Kamala Harris pääsee hoitamaan pressan töitä hetkeksi.

   THL ja Krista Kiuru kinastelevat, kumman sana painaa enemmän.

   Poista
  2. Helsingin yliopiston zoonoosivirologian professori Olli Vapalahti hämmästelee ministeri Krista Kiurun korona­lausuntoja.

   Poista
 2. Nämä ennustukset ovat kyllä huvittava tarve (minäkinhän näitä olen tehnyt mielessäni ja välillä blogissa). Viime vuoden ennustuksista toinen toteutui eli hyökkäyssota Ukrainaan. Silti sen ajankohta tuli täydellisenä yllätyksenä. Toinen ei onneksi toteutunut, se oli erään ruotsalaisen näyttelijän traaginen kuolema. Mistä lie nämä visiot ovat päähäni vuosi sitten tulleet. Tänä vuonna en tietoisesti halua ennustaa tai aavistaa mitään. En edes kertaakaan viime vuonna katsonut tarot-kortteja, se on ollut minulla tapana teinivuosista lähtien. Sinulla on varsin realistiset ennustukset. Mutta koskas se Jeesus sitten tulee? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koskas se Jeesus sitten tulee? Erittäin hyvin kysytty siellä perällä =)

   Mikäli oikein muistan, niin Jeesus taisi tulla 1000 vuotta ennen lopullista tuomiota. Mutta ehkä nyt on parasta unohtaa se 1000 vuotta. Jos pysymme Kummeli-tematiikassa (olipas hieno sivistyssana), niin nykypäivän Jeesus voi hyvinkin näyttää Speedylta eli Pertti Keinoselta.

   Jeesus oli oman aikansa anarkisti. Nykypäivän Jeesus syntyy johonkin lähiöön, vaikkapa aina niin ihanaan Korsoon. Pertti tulee julkisuuteen ehkäpä silloin 24.4.2023 =)

   Jehovan todistajat ovat nykyään luopuneet sanomasta tarkkoja aikoja, että milloin Jeesus tulee, niin monta kertaa on mennyt jo pieleen =)

   Raamattu neuvoo näin - Matt. 24:42-44:
   42. Valvokaa siis, sillä te ette tiedä, minä päivänä teidän Herranne tulee.
   43. Ymmärrättehän, että jos talon isäntä tietäisi, mihin aikaan yöstä varas tulee, hän valvoisi eikä antaisi murtautua taloonsa.
   44. Olkaa siis tekin valmiit, sillä Ihmisen Poika tulee hetkellä, jota ette aavista.


   Kyllä niitä visioita voi tulla, kun napostelee juustoja tikun nokasta ja huuhtoo niitä alas viinin kera sekä lätkii tarot-kortteja pöytään. Loppuillasta jokaisesta kortista tulee arkkienkeli Mikael =D

   (toivottavasti Esmeraldan huumori venyy) =)

   Poista
 3. Noh THL totesi sen korotsuksi, kestokin 2kk missäs sitä on oltu ketä tavattu.
  Kaikki oireet paitsi nuha, nuha tuli sitten omikronissa.
  Joulukuu 2019 sairastuin, enkä tiennyt mihin luulin kuolevani.
  Kun paranin alettiin puhumaan epidemiasta. Kun THL totesi sen, niin olin aivan 100% että se olikin korotsu enkä toivo sellaista kenellekkään.

  Joe Biden has spent 40% of his presidency on vacation.
  Mitäs 60% sitten? Potkinut persseeseen.

  Mä sain viiden kortin tulokset, mielenkiintoiset kun avainsana oli lyhyt.
  Kiinnosti tulevaisuus, jos kortit sen ties.

  Vähänkuin kiivetään katolle odottamaan uffojen sieppauksia tässä tapauksessa Pertin tuloa! Suuri päivä koittaa, muillekkin kuin vain kurpitsoille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi oli kyllä aika shokeeraava kohtaus Independence Day:ssa.. Harmi ettei noita ID:itä oo enempää kun 2 osaa.

   Poista
 4. Voimakkaita avaruusmyrskyjä voi syntyä periaatteessa milloin vain, eikä asiantuntijan mielestä niiden ennustaminen ole tarpeeksi hyvällä tasolla.

  VastaaPoista
 5. "Auringon aktiivisuus kulkee 11 vuoden sykleissä. Nyt aletaan lähestyä syklin loppupuolta, eli seuraavaa Auringon aktiivisuuden maksimia. Aktiivisuuden maksimin oletetaan tapahtuvan vuoden 2025 aikana. Näin ollen seuraavien vuosien aikana keskisuuria aurinkomyrskyjä tulee tapahtumaan tavallista useammin."

  Kas kun ei klassisen 7 vuoden välein, kuten ihmisen tärkeimmät vaiheet.
  Kül kül vapaasti odottaen 2025 kaatuu sähköt.
  Kaivetaan kynttilät esiin ja säilykelihaa jota voi syödä kylmänä tahi lämmittää liekin päällä, muisteaan kirjat mutta vaistolla painaa pöytälampun päälle, turhaan.

  Ennustaminen on iisiä, ja kivaa, olen käynyt yhden kerran ennustajalla joka povasi kädestä kaikenlaista jännää, joita on toteutunutkin.
  Enneunet ovat kammottavia, joskus näkee niin weird unta jonka herätessä luulee olevan totta.

  VastaaPoista
 6. Noh piankos sitä taas siirretään tuomiopäivää kuten 20 kertaa aiemminkin
  Sitähän masentuu jos ajattelee 10 sekunnin päästä maailmanloppu tulee tahi kolmas maailmansota ydinasein.Leopardit olivat jänniä elikkä tankit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ydintuhon tai muun katastrofin läheisyyttä arvioiva kello on nyt 90 sekuntia vaille keskiyön, joka kuvaa maailmanloppua.

   90 sekuntia tai 1,5 minuuttia, kumpi kuulostaa pahemmalta?

   Poista
 7. 90 sekuntia on pahempi. Mutta sekin meni jo ja vielä ei ahdista.
  Jos lasissa on puoleväliin juotavaa, kumpaan uskot lasi on puolitäynnä vai puolityhjä?
  Itse kallsitun puolitäyteen.

  Voihan olla että Putler kuolee silloin helvetti pääsee valloilleen.
  Voi siis olla että tosiaan syttyy maailmansota numero kolme ihan oikeasti.
  Maapallo saattaa räjähtää se on sit hei hei,

  Mykistyin kerran kun näin poikkileikkauksen maapallosta kaikki tulivuorethan valuttaa ydinmagmaa, ja tsunamit räjhtää ja kuolleita tulee kuin kasa karkkia kaupasta.
  Siinä ei auta vaikka kuin on maapallossa rautaympyrä äkkii sen kaivaa esiin eli se lapio kiltisti kätösiin aletaan kaivaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm... lasi on puolillaan. Diplomaattinen vastaus =)

   Putler voi suuttua leopardeista ja viskaa pommin Saksaan. Se olisi sitten menoa. Kohta voisi olla ilma täynnä pommeja joka suuntaan. Siinä tuhoutuisi myös Venäjä - kukaan ei voita sitä sotaa/tilannetta. Saa nähdä, ottaako Putler tuota riskiä. Ei ole oikein järkeä yrittää voittaa sotaa, jos tuhoaa itsensäkin samalla.

   Maapallo pyörii noin 1600 km/h. Jos maapallo pysähtyisi yhtä äkkiä, niin kaikki irrallinen tai irtirepeytyvä jatkaisi matkaa 1600 km/h vauhdilla. Tämän lisäksi maapallon ympärillä oleva ilmamassa ei pysähtyisi, joka tarkoittaa, että maanpintaa pyyhkisi megamyrskyt - kaikki talot lähtisi lentoon.

   Jos maapallo pyörisi, mutta se halkeaisi (en ole mikään tiedemies, mutta...), niin silloin ainakin kai painovoima puolittuisi ja suojaava magneettikenttä romahtaisi. En tiedä miten kaksi puoliskoa kieppuisi, tuhoaisiko ne toisensa vai lähtisikö ne erilleen. Kuullekin tapahtuisi jotain, osuisi maan palasiin tai lähtisi omille poluilleen Se on varmaa ettei maan puoliskoilla olisi elämää montakaan hetkeä.

   Poista
 8. Luulisin silloin painovoima iskee lopulta kunnolla ja leijumme kaikki avaruuteen.
  Ollaan siellä venäjällä sitä mieltä että länsi on hyökännyt heitä vastaan kun auttaa Ukrainaa.

  Tuli mieleeni vielä WW 1 niin 17 miljoonaa delas. Mutta kun Suomi osallistui WW 2 ja hyökkäsi Saksaan Hitleriä vastaan, ilmankos sakemanneja tuli piskuiseen Suomeen mutta ei kaikki olleet sotaisia vaan antoi lempeä Suomineidoille.

  Katsoin juuri leffan Länsirintamalta ei mitään uutta.
  Oscarit tulevat taas. Tuo leffa on äänisuunnittelu, musiikki, sovitettu käsikirjoitus, lavastus, kuvaus, erikoisefektit, kansainvälinen elokuva(Saksa) maskeeraus- ja hiussuunnittelu ja Oscarehdokkaana myös elokuvana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Venäjän suosituin TV-juontaja vaati jo iskuja Saksaan.

   Suomella on hieman hämmentävä Saksa-menneisyys. Jatkosodassa Suomeen tuli saksalaisia sotilaita - Suomi ja Saksa teki yhteistyötä.

   (Suomalaisessa Vesku Loirin tähdittämässä Pojat-elokuvassa näkyy hyvin, kuinka saksalaiset olivat Suomessa.)

   Jatkosodan rauhanehtoihin kuului, että saksalaisten piti poistua Suomesta. Eivät poistuneet vapaaehtoisesti ja syttyi Lapin sota, jossa Pohjois-Suomi poltettiin.

   (Sisu-elokuvassa nähdään viitteitä Lapin sotaan.)

   Suomi meinasi saada myös saksalaisen kuninkaan - olisimme olleet kai sitten saksalaisia?

   Poista
  2. Yle Areena: Natsi-Saksa ja Suomi (4 jaksoa)

   Ihmeellinen on Suomenkin historia.

   Poista
 9. Kyllä olisimme saksalaisia meidät aivopestäisiin.
  Ainahan jotkut hurahataa ja tulee mixejä, tai jopa au-lapsi.
  Mulla kesti varmaan 15v kun tiesin mikä on au-lapsi.
  The Lost Island siellä asui perhe jolla oli äitin hairahdus poikalapsi, pojalla oli perheessä koiranpaikka kylpyhuoneessa olen ihan varma että häntä hakattiin.
  Joutui niin mulle sanottiin koulukotiin ja että karkasi sieltä usein ja kerran toi mulle suklaarusinoita, en mä tajunnut asioita edes 8-vuotiaana.
  Varmaan kyseessä oli lastenkoti, niin surullista olen monta kertaa miettinyt miltä siitä äidistä tuntui ja pojalle oli annettu sama nimi kun tämän äidin veljellä oli.
  Olen miettinyt paljon asuivat maaseudulla okei yksi tuli raskaaksi lapsi pidettiin mutta kun tuo äiti muutti miehensä kanssa The Lost Island alkoi pojan syrjintä, en tiedä ikää arvioisin kun muistelen, kun sain niitä suklaarusinoita että olisi 15v.

  Sisu leffa on katselulistalla koska olenhan hurahtanut sotaleffoihin.
  Vuonna 2015 ohjaaja Jalmari Helander myönsi HS:n haastattelussa, että tarkka-ampuja Simo Häyhästä saisi hyvän elokuvan.
  Näin syntyi elokuva Sisu.
  Aina mykistävää nämä sota-aikaiset tapahtumat voivat olla meidän tulevaisuus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jalmari Helanderin äärimmäisen väkivaltainen natsien­lahtaus­elokuva aiheutti Hollywoodissa poikkeuksellisen reaktion.

   Poista
 10. Genesaretinjärvi on Israelille tärkeä vesilähde, jota uhkaa kuivuus. Jeesus käveli kyseisen järven pinnalla, tuokohan kuivuus esiin Jeesuksen korokepolun, joka oli pinnan alla. No joo, ei noin saa ajatella =)

  VastaaPoista
 11. Kaikki järvet kuolee Aralin tapaan, ja kuivuu vetää henkeä ja täyttyy järvet meret joet ojat ja purot, joka paikka myös maa-alat.
  Veteen tukehtuu kaikki, sen perään vesi jäätyy ja maapallo pärisee huitsin avaruuteen jossa palaset jää kiertämään avaruuteen romun sekaan, tsägällä oot vielä mukana ja pelastus tulee vieraalta planeetalta, ennekuin ehtii sanoa kissa.

  Kyllä Jeesus käveli vetten päällä ihan oikeesti.

  VastaaPoista
 12. Palkkasotilasyhtiö Wagnerin johtaja Jevgeni Prigožin väittää, että Venäjän armeijan päälliköt kieltäytyvät toimittamasta ryhmälle ammuksia ja tarvikkeita, joita se tarvitsee taisteluissa Ukrainan joukkoja vastaan. Samalla Prigožin syyttää Venäjän sotilasjohtoa maanpettureiksi.

  VastaaPoista
 13. Kunhan lämmitteli, ei taida ehtiä sisäpiiri tappamaan, kun Putler sanonut että lännen haluavan hajottaa Venäjän, "jotta kansamme kärsii"- viittasi televisiohaastiksessa myös ydinaseuhkaan.
  Kreml kumisee ja Putlerin päänuppi rutisee, ja housut tutisee, siis jotenkin naurettavaa miten venäläisiä viedään kuin pässiä narussa, pakotetaan kuuntelemaan sairaan äijän juttuja ja vielä taputtamaan sotarikoksille.
  Naurettavaa mutta tässä tapauksessa säälittävää ja Putler Suuren aivosumua, ukko taitaa myös nauttia votkulia olan takaa, Alkokin kaatoi 11 000 pulloa venäläistä viunaa viemäriin, siellä viemärissä Putler taisi olla suu ammollaan.

  VastaaPoista
 14. Ano Turtiainen (VKK) ennustaa kolmatta maailmansotaa.

  VastaaPoista
 15. Ei Suomi "pääse" natoon, Suomi viedään natoon korruptoituneen porukan ansiosta. Kysykää itseltänen milloin edes Suomessa on enään vuosi kymmeniin parannettu kansalaisten oloja. :D

  Muutamien palvelijoitahan tässä suuurinosa porukasta on.

  VastaaPoista
 16. Putlerilla on syöpä ja avustaja: Aleksei Navalnyi on ehkä myrkytetty.
  Surettaa ukrainalaiset siviilit ja sotilaatkin vain voitonmerkki Putlerille on irrotettu pää.
  Hätäiset joukkohaudat joista nousee käsi kuin zombie tulossa.
  Putler saisi kuolla, harvoin toivon kenellekkään kuolemaa, vain Putlerille sotarikosten ruhtinaalle!

  VastaaPoista
 17. 1700-luvun Suomessa eli ennustaja, joka väitetysti näki ennalta puhelimen, auton ja jopa Woltin tapaiset kuljetuspalvelut.

  VastaaPoista