perjantai 24. marraskuuta 2023

Joulutarina 2023 tulee!

Joulutarina alkaa 1.12.2023 ja joka päivä, jouluaattoon (24.12) asti siihen ilmestyy jatkoa - saa jännittää, kuinka tarina etenee.

Viime vuonna Joulutarina 2022 oli suunnattu lähinnä aikuisille, ei ainakaan sopinut ihan perheen pienemmille. Viime vuonna joulutarinan keskiössä oli tekoäly. Tekoäly valikoitui silloin teemaksi, koska siitä oli jonkun verran puhuttu vuonna 2022. Mutta, kuten tiedämme, niin vuoden 2023 aikana tekoäly rynnisti kaikkien tietoisuuteen mm. ChatGPT:n muodossa. Joulutarinani ennusti tekoälyn nousun.

Tänä vuonna päätin suunnata joulurarinan enemmän lapsille, mutta on siinä paljon aikuisillekin juttuja, ainakin rivien välissä. Ensin en millään meinannut päästä alkuun, idea oli hukassa. Lopulta keksin sen (ja mopo lähti käsistä), teemana on jokin asia, josta on puhuttu vuonna 2023 - mutta se ei ole tekoäly. Saa nähdä tuleeko siitäkin valtavirtaa vuonna 2024.

Kuten joulutarinoideni tyyliin kuuluu, niin niissä on fiktiota ja faktaa sekaisin, mutta tänä vuonna en ole ihan varma, että onko fiktiokin faktaa - sulautuvat yhteen. Joulutarinassa voit kerätä tiedon murusia läpi tarinan.

Luuletko tietäväsi kaiken joulusta...

Jarkko Ahola - Mielenrauhaa

2 kommenttia:

  1. Tämäpä oli mukava uutinen kuin kasa julqarkkia.
    Sen kiintoisempaa kun sekameteli sekoittuu, eli mopo saakin lähteä käsistä!
    Sitä odotellessa pörinää ja piparia

    VastaaPoista