sunnuntai 28. joulukuuta 2014

Kvanttinen Joulupukki

Joulukuun alusta lähtien oli porokuiskaaja hukassa, mutta Joulupukki oli tavoitettavissa. Lähempänä joulua joulupukkikin jo katosi. Porokuiskaaja ja Joulupukki taisivat löytyä, koska 23. päivä joulukuuta Joulupukki lähti matkaan tai ainakin niin uutisoitiin. Vuonna 2012 mainittiin, että Joulupukki taivaltaa jouluna huimat 466 000 000 kilometriä. Maapallon ympärysmitta on 40 075 kilometriä. Joulupukki liitää maapallon ympäri noin 11 628 kertaa, kun jakaa lahjoja.

Kuten videolta näkyi, lähti Joulupukki Korvatunturilta. Rekeä veti vain yksi poro ja toinen jolkotteli perässä - aneemista. Santaparkin sivuilla mainitaan, että reen vetämiseen tarvitaan useampi poro. Englanniksi tunnetaan ainakin 9 poron nimeä ja suomeksi jopa 14 Joulupukin poroa. Kun nykyään riittää vain yksi poro, niin onko syynä lama ja työttömyys? Lahjoja on vähemmän, koska tonttuja on irtisanottu?

(Santaparkin sivuilla mainitaan tällä hetkellä jouluun olevan 368 päivää. En tiedä kuinka tämäkään on mahdollista, koska tietääkseni vuodessa on 365 päivää.)

Joulupukki lähti siis matkaan 23. päivä, mutta jostain ihmeen syystä Joulupukki olikin tuvassaan vielä 24. päivän aamuna (aattoaamu). Tästä saamme, joka joulu todisteen Joulupukin kuumalinja ohjelman kautta. Aattona joulupukki lähti matkaan noin klo 11:30. Googlen Joulupukin jäljitin muistaakseni kertoi lähdön olleen noin klo 12:00. NORADin Joulupukin jäljitin (se aidompi) kertoi lähdön olleen jo muutamaa tuntia aiemmin.

Kummallista on se, että YLE sekä Suomen Google kertoivat Joulupukin lähteneen Korvatunturilta, kun taas NORAD kertoi lähdön olleen pohjoisnavalla. Tanskalaiset lapset tietävät Joulupukin asuvan Grönlannissa, jopa Turkkia, Kirgisiaa sekä Pohjois-Venäjää on arveltu Joulupukin kotiseuduksi. Kvanttitiede saattaa selittää, miten Joulupukki voi olla monessa paikkaa ja lähteä matkaan monesta paikkaa. Kvanttitieteen mukaan hiukkanen ehkä voi olla samaan aikaan monessa paikkaa.

Kvanttitiedekään ei selitä sitä, miksi monet Joulupukit ovat erilaisia...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti