tiistai 21. marraskuuta 2017

Vuoden 2017 joulukalenterit

Yle areenaan voi äänestää joulukalenteria, äänestysaikaa on 26.11. saakka. Ylellä vaihtoehtoina on:

 • Histamiinin joulukalenteri vuodelta 1980
 • Olga P. Postisen joulukalenteri vuodelta 1987
 • Tonttu Tomafoin joulukalenteri vuodelta 1991
 • Gommin ja Pommin joulukalenteri vuodelta 1995
 • Tonttu Toljanterin joulukalenteri: Muorin töissä vuodelta 2007

Tonttu Toljanteri on kyllä paras, mutta itse äänestin Histamiinia. Toljanteria on nähty paljon kymmenen vuoden aikana, joten on hyvin muistissa. Histamiinia en ole nähnyt sitten 1980-luvun, eihän Histamiini vedä vertoja toiminnallisuudellaan nykyajan menolle - ehkä hidastempoisempi. Histamiinissa oli muistaakseni kumminkin hyvää huumoria, mutta voi olla, että aika kultaa muistot. Tomafoi-tonttukin voi olla ihan jännä katsottava, varsinkin kun hänet tunnetaan nykyään Seppo Taalasmaana.

On synkkä ja myrskyinen yö... It's hard to be a tonttumies! Legendaarinen The Joulukalenteri nähdään Subilla joulukuussa.

Epookki blogissakin julkaistaan Joulutarina 2017 joulukalenterimuodossa. Aiemmin olen julkaissut täällä joulutarinan kokonaisuudessaan 24.12. Mutta tänä vuonna testaan, kuinka täällä toimii joulukalenterimalli. Jaan joulutarinan 24:än osaan ja tarina jatkuu päivittäin 1.-24.12.

Lue Joulutarina 2017.

2 kommenttia:

 1. Joulukalenterit ovat aina mukavia, oli ne sitten tv tai seinällä tai raaputeltavana.
  Vai äänestys, en ole huomannut, Histamiinia en muista yhtään, se voisi olla kohteeni the äänestyksessä. Tonttu Tomafoin myös weird. Tutuin on tuo the Toljanterin tonttu, parhain tuosta joukosta.

  The joulukalenteri on kyllä the parhain ever, olipas ylläri että subilla näkyis.
  Ovatko tekijäin yms oikeudet sivuutettu, jatkuviin kysymyksiin vastattiin ei oo ei tuu. Siksi hankinkin muun: Trio Saletin Songs from The Joulukalenteri CD.

  Jesh wanhakunnon Jacke The Joulutarina!
  Sitä ootellessa!


  -C

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin muistelin, että The Joulukalenterin suhteen on ollut vuosien saatossa jotain tekijänoikeussolmuja. Ehkä ne on nyt sitten selvitty, kun sitä voidaan näyttää uudestaan.

   Toljanteri näyttää saavan murskavoiton, mutta Histamiini sinnittelee toisena.

   Ei pidä unohtaa virallista ylen Joulukalenteri 2017: Huiman hyvä joulu!

   Poista