perjantai 3. marraskuuta 2017

Kheopsin pyramidin salainen kammio

Edellisen kerran kirjoitin Kheopsin pyramidistä elokuussa. Jälleen se on päässyt otsikoihin.

Suurena pyramidina ja Kheopsin tai Khufun pyramidina tunnetusta Gizan pyramidista on löytynyt kammio, josta ei aiemmin tiedetty mitään. Edellinen kammiolöytö tehtiin 1800-luvulla. Kansainvälinen tutkijaryhmä paikallisti kammion niin sanotun suuren gallerian yläpuolelta. Kammion jäljille päästiin hiukkasfysiikan keinoilla, tarkkailemalla kosmisen säteilyn käyttäytymistä pyramidin rakenteissa. Kammiolla on pituutta ainakin 30 metriä. Sieltä ei näytä johtavan käytäviä mihinkään suuntaan.

"Pyramidit ovat avaruuden olentojen rakentamia", näin sanoo vaihtoehtoarkeologian suuri tähti Erich von Däniken. Vuonna 1994 valmistunut Tähtiportti-elokuva myös liitti Gizan pyramidit muukalaisiin ja niiden tähtiportteihin. Gizan pyramidien vieressä on arvoituksellinen sfinksi, jonka alla on sanottu olevan salainen kammio myös.

Mitä Kheopsin pyramidin salaisesta kammiosta löytyy? Onko sinne piilotettu jokin mullistava löytö, joka odottaa päivää, jolloin ihminen löytää sen. Kun löydämme sen, niin olemme tarpeeksi kehittyneet ottamaan vastaan sen tiedon mikä siellä on. Onko salaisessa kammiossa tähtiportti - odottanut ihmisen kehitystä vuosituhannet. Vai onko siellä jokin "tuomiopäivän kone", jonka tarkoituksen ymmärrämme vasta, kun käynnistämme sen - omat riskinsä siinäkin. Onko kammioon pääseminen avaruuden muukalaisille merkki, että voivat jälleen näyttäytyä julkisesti ihmiskunnalle - ihminen liittyy galaktisten eliöiden joukkoon? Onko kammio tyhjä, mutta kumminkin pitää sisällään tiedon ihmisen alkuperästä, jolloin oivallamme miksi olemme olemassa jne?

2 kommenttia:

  1. Kallistun tuohon tähtiporttiin!
    On aika jännää miten 2000 luvulla putkahtaa Pyramideista salaisia kammioita, uskon muumioiden kiroukseen.
    Tutkimus: Tutankhamonin kuuluisan tikarin terä ei ole tältä planeetalta.
    Selvä peli, Erich von Däniken on oikeassa.

    Stargate ja kaikki The Mummy-leffat ovat yksii parhaimpia.

    -C

    VastaaPoista