maanantai 11. tammikuuta 2021

WhatsAppista Signaliin

Vuonna 2016 kirjoittelin suomalaisesta Jongla-pikaviestisovelluksesta, mutta ikävä kyllä se koki konkurssin vuonna 2018. Nyt vuonna 2021 Jonglalla olisi saattanut olla mahdollisuuksia, sillä kaikkien käyttämästä WhatsAppista on alkanut joukkopako.

Keväällä 2020 Euroopan unionin toimeenpaneva elin Euroopan komissio ohjeisti työntekijöitään alkaa käyttää Signal-pikaviestisovellusta.

Alun perin vuonna 2013 kehitetty Signal salaa viestinnän päästä päähän, mutta Facebookin omistamasta WhatsAppista poiketen sovellus on avointa koodia. Se tarkoittaa, että ulkopuolisten on helpompi varmistua sovelluksen turvallisuudesta.

Vuoden 2021 alussa alettiin uutisoida, että WhatsApp (Facebook) muuttaa käyttöehtoja ja tietosuojakäytäntöjä arveluttavaan suuntaan. Suomessa ja EU-alueella uutisointi oli osin virheellistä, EU:n alueella Facebook ei saa tehdä ihan mitä sattuu.

Jatkossa muualla maailmassa Facebook voi käyttää WhatsApp-käyttäjien tietoja omien muiden palvelujensa ja niiden käyttökokemuksen parantamiseen, kuten kaveri- tai sisältöehdotuksiin, toimintojen tai sisällön personointiin, ostosten ja transaktioiden suorittamiseen sekä myös kohdennettujen tarjousten ja mainosten esittämiseen. Lisäksi mahdollista on uusien ehtojen alla Facebook Pay -maksamisen yhdistäminen maksukäyttöön WhatsAppissa sekä yhteensopivuus viestien välittämiseksi muiden Facebookin tuotteiden, kuten Portal-laitteiden, kanssa.

WhatsApp rikkoo vuonna 2016 antamansa lupauksen siitä, ettei WhatsAppin ja Facebookin tietoja yhdistetä. WhatsAppin uudet käyttöehdot sekä Elon Muskin esittämä kritiikki saivat käyttäjät etsimään uusia vaihtoehtoja. Paras vaihtoehto on Signal-pikaviestisovellus, jota tietovuotaja Edward Snowden kehui jo vuonna 2015. Signal ei vaadi turhia tietoja itselleen, kuten WhatsApp.

SIGNAL
WhatsAppin vaihto Signaliin on lähinnä vain mielenilmaus, koska älypuhelimet on linkitetty Googleen tai Appleen jne. Tietoa vuotaa kumminkin "jättiläisille" ja oma tarinansa on Huawei. Olen jo pitkään miettinyt luopumista WhatsAppista, mutta se on hankalaa, kun muut ei ole niin tehnyt.

Käyttöönotto (käytössä Android-puhelin)
Nyt päätin testata Signalia ja sen asentamista. Käyttöönotto oli suhteellisen helppoa. Ensimmäisellä käyttökerralla määritellään:

  • Oma puhelinnumero
    +358 alkuinen, joten puhelinnumerosta tulee pudottaa ensimmäinen numero pois (usein 0)
  • Vahvistusnumero
    Tuli automaattisesti tekstiviestillä, josta Signal sen myös poimi itse
  • (Androidilla) Signal pyysi lupaa käyttää kolmea tietoa puhelimelta
    Yhteystiedot, Puhelin ja Tallennustila
  • Signalin oma PIN-koodi
    Signalin omaa PIN-koodia tarvitaan harvoin ja tietenkin se kannattaa olla eri kuin puhelimen PIN-koodi
  • Oma näyttönimi

Signal asentui suoraan suomenkielisenä, joten kun lukee tarkasti kaikki, niin ei pitäisi olla vaikeaa.

Asetukset kannattaa selata läpi ja muokata ne itselle sopiviksi.

Ihan joka mutkassa Signal ei ole niin selkeä kuin on WhatsApp, koska Signalissa mennään tietoturva edellä. Signal tallentaa sen kautta tulleet kuva, videot ja muut tiedostot omaan varastoonsa, josta ne kyllä voi erikseen tallentaa myös muuallekin. WhatsAppin kautta tulleet kuvat näkyvät puhelimen omassa Galleriassa - josta kuka vaan voi ne nähdä.

Minulla on nyt WhatsApp ja Signal. Vielä kun ystäväni tajuaisivat siirtyä Signaliin, niin voisin testailla sitä paremmin (WinkWink).

Minä ja Edward Snowden käytämme Signalia, käytä sinäkin!

Lisäys 13.1.2021:
WhatsAppin käyttöehtojen uudistus on herättänyt paljon hämmennystä ja epävarmuutta. Helmikuun 8. päivänä voimaan astuvat käyttöehdot ovat erilaiset Euroopan alueella kuin muualla maailmassa. WhatsApp jakaa tiettyjä tietoja Facebookin kanssa. WhatsApp selittää, mistä on kyse.

Lisäys 14.1.2021:
Vertailussa WhatsApp, Signal ja Telegram.

42 kommenttia:

  1. Luin juuri Elon Muskin neroneleimauksesta kaksi sanaa twitteriin USE SIGNAL ja äijä tuli rikkaimmaksi koko maailman.
    En ymmärrä siis jos ei ole facessa, mutta wassussa on mites sitten?
    Mulle on ihan sama minne vuotaa mitäkin ei ole silleen salattavaa.
    Mulla siirtyy suoraan galleriaan wassukuvat/videot ja yllärinä oli että kaveri kykeni lähettämään videoklipin perustekstarilla!
    Perustekstarikuvat pitää itse klikata galleriaan.

    Puhelimeni on suht täynnä sovelluksia, ja en tunne nyt muita kuin sut jolla ois signal.
    Missä se joukkopako oikein on?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei noista suurista firmoista tiedä, että mitä ne keksii. Ihan periaatteesta tekisi mieli boikotoida.

      Joukkopako on jossain muualla kuin minun lähipiirissä =)

      Poista
    2. WhatsAppin vaihtoehdot Signal ja Telegram nousivat Suomen ladatuimpien sovellusten kärkeen.

      Poista
    3. WhatsAppille vaihtoehdon tarjoavan Signalin latausmäärä kasvoi 43-kertaiseksi.

      Poista
  2. Signal nousi ykköseksi sekä App Storessa että Google Playssa. Jälkimmäisessä kakkoseksi nousi tuntematon Parlor – mahdollisesti vahingossa.­
    Parler parlor kor kor.. hetkinen miksen ole ikinä kuullutkaan parloneista.
    Mutta kun kaikki lähes kaikki käyttää wassua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Parler ja Gab on epämääräisiä paikkoja, jonne Matti ja Maija ei eksy. Samaa sarjaa on suomalainen TokenTube (en tarkoituksella linkkaa) - YouTuben korvike. Kun tiettyä porukkaa sensuroidaan, niin pesiytyy se silloin näihin omiin luoliin. Kannattaa pysyä kaukana noista, Laura Huhtasaaret niissä vain pyörii. Jos kumminkin eksyy noihin, niin silloin kannattaa olla suodattimet kohdillaan.

      Poista
  3. Vaikuttaa aika poliittiselta toiminnalta, enkä kyllä ole kuullutkaan Tokentubesta olen kai jossain maakuopassa asustellut!
    Olen muutenkin jättänyt kaiken epämääräisen omaan surkeuteensa, enkä ymmärrä edes eksyä ko paikkoihin hybridiä omg, noh googletin ai vai suomalainen Tokentube no sori mutta ei kiitos.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä pyrin seuraamaan valtamediaa, mutta myös hiukan tuota marginaalimediaa. Näin koitan ymmärtää sitä suurehkoa railoa, joka niiden välillä nykyään on. Aikas "mättökamaa" on marginaalimedioissa, kuten Uudessa MV-lehdessä (UMV) ja esim. TokenTubessa. Kun niihin menee, niin tietää mikä siellä on asenne, valtamedia on roskaa, Trump ja QAnon pelastaa maailman jne.

      Eipä sillä, jotkut marginaalimedioiden hahmot tietävät mistä puhuvat, ovat vuosikaudet pyörineet omassa kuplassa ja pystyvät tekemään omia tulkintojaan asioista hyvin, mutta usein ovat vain spekulointia - heittävät ilmoille "saattaa olla" juttuja. Tuossa onkin se heidän ongelma, ovat niin syvällä omissa poteroissaan, että ruokkivat toinen toistaan - mitään valtamedian juttua ei hyväksytä sitten millään.

      Mielenkiintoista juttua siellä nyt pyörii, kuten:

      21. tammikuuta mennessä (viikko aikaa) tapahtuu mullistuksia.

      Bidenista ei tule presidentti, Trump jatkaa.

      Talousjärjestelmä muuttuu - NESARA astuu voimaan.

      Vatikaani on pimeyden keskittymä, paavi pidätetään.

      Eri maissa on laajoja sähkökatkoja, joiden aikana eliittiä pidätetään - myös Suomessa.

      Kiinassa suuri pato tuhotaan, jollakin avaruudessa olevalla superaseella. Padon alla on joku negatiivinen tukikohta, se tuhoutuu.

      Onhan näitä tapahtumia tulossa tässä viikon aikana, marginaalimedioiden mukaan, mutta valtamedia ei puhu niistä mitään. Saapa nähdä miten käy. Onko Trump se messias vai narri.

      Poista
  4. Nuo on otsikoita kuin jostain leikistä.
    Tuntuu kuin vuosi 2000 tuli ei tullutkaan sähkökatkoksia etc..maailmanloppua.

    Twitter poisti Trumpan vanavedestä jotain 70 000 tiliä.
    Roiskuiko rapatessa?
    T on myöntänyt olevansa osittain syypää taannoiseen kongrenssitalon valtaukseen.
    (viisi ihmistä kuoli, yksi heistä oli kongressin poliisi)
    Samalla syyttäen "Antifan ihmisiä" Vaan ikke todisteita.
    Republikaanisen vähemmistöjohtajan Kevin MacCarthy on vastaan ja sanoo se oli MAGA, ja kyllä minä sen tiedän! Koska minä sen näin!
    Make America Great Again.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paras kommentti, jonka olen kuullut. On, että Antifa- ja BLM-tyypeillä oli reput selässä, repuista tunnisti ne, joka ei ollut MAGA:a. Magat eivät tuhonneet paikkoja, ne vain chillaili. Eli taaskaan Trump-fanit eivät tehneet mitään väärää, vaan ne pahat pojat, joilla oli reput selässä =)

      Se 35-vuotias nainen, joka siellä ammuttiin oli todistetusti Trump- ja QAnon-tyyppi. Mutta Marginaalimedian mukaan sitä naista ei välttämättä edes ammuttu, hän vain näytteli jne. QAnonit kyllä keksivät joka asiaan oman tulkinnan.

      Poista
  5. Tietokirjailija ja tietotekniikka-asiantuntija Petteri Järvisen mukaan suomalaisen taviskäyttäjän on turha menettää yöuniaan, vaikka Whatsapp vaatiikin nyt hyväksymään uudet käyttöehdot. Hän kuitenkin kannustaa miettimään vaihtoehtoisia viestintäkanavia, ettei viestittely olisi niin tiukassa kytkyssä Whatsappinkin omistavaan Facebookiin. Pitkällä tähtäimellä jokaisen kannattaisi vähentää riippuvuuttaan Facebookista.

    VastaaPoista
  6. Sain wassussa viestin mutten saanut avauttua ennenkuin olin hyväksynyt jotain, kai ne oli niitä käyttöohjeita!
    Aivan sama, enkä ole vieläkään facessa enkä ole ajatellutkaan vaikka tiedän siellä on puolet sukulaisistani ja ystävistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin olen saanut WhatsAppissa sen ilmoituksen - hyväksyin.

      Poista
  7. Viestipalvelu Whatsapp lykkää uusia käyttöehtoja yksityisyyshuolten takia.

    Näemmä pieni ihminenkin saa jättiläisen liikahtamaan, kun ihmiset tekevät yhteistyötä.

    VastaaPoista
  8. No..onpa ykstyisyyshuolia!
    Luin tuosta Parlerista aiemmin.

    AWS eli Amazon Web Services.
    AWS hallitsee pilvipalveluita 32% markkinaosuudella, joka tekee siitä äärettömän tärkeän pelaajan maailman markkinoilla. Jättipalvelut kuten Netflix, Pinterest ja Zoom pyörivät täysin heidän palvelimillaan ja ovat riippuvaisia Amazonin palveluista.

    Juuri tästä syystä Amazon pystyi omalla päätöksellään lopettamaan Parler-palvelun juuri kun Trumppauksen kannattajat alkoivat kerääntyä sen käyttäjiksi, Twitterin jäädytettyä Trumpin tilin pysyvästi.

    Konservatiivien Parler-viestipalvelu haastaa Amazonin oikeuteen palvelun lopettamisesta
    Parlerin toimitusjohtaja sanoo palvelun olevan sananvapauden viimeinen linnake. Apple ja Google ovat poistaneet Parlerin sovelluskaupoistaan, koska yhtiöiden mukaan Parlerissa julkaistaan väkivaltaan yllyttävää sisältöä.

    Parler väittää, että Amazon on laittomasti sulkenut sen palvelimiltaan poliittisin perustein, ja nosti kanteen Seattlessa kilpailulainsäädännön nojalla.

    Parlerin suosio OLI kasvanut nopeasti viime viikkoina, ja se nousi Applen sovelluskaupan ladatuimmaksi ilmaiseksi sovellukseksi.
    Kunnes tuli loppu kuin vaarin kanalle.
    Parler lakkasi toimimasta 11.1 Amazon oli jo aikaisemmin varoittanut palvelun omistajia, että sen palvelimet tullaan sulkemaan, koska palvelu ei ole riittävän tehokkaasti poistanut väkivaltaan yllyttävää sisältöä.

    Mutta iltis kertoo että Epik alkaisi isännöidä Parleria, mutta ei ole vielä kaiketi tullut toimintaan.
    Mashablen (An American entertainment, culture, tech, science and social good digital media platform)mukaan Epik tunnetaan äärioikeiston turvapaikkana verkossa.
    JA Trumpin leikkikehänä..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tätä olen miettinyt (myös ehkä jossakin kirjoituksessani), Google hallitsee android-puhelimia. Teoriassa varmaan Google yrityksenä voisi lopettaa toimintansa milloin vain. Jolloin android-puhelimista tulisi kuin 1990-luvun puhelin. Voisi varmaan soittaa, mutta älykkyys olisi poissa. Samaan aikaan, jos Apple tekisi samoin. Monella yritykselläkin on käytössään vain Gmail-sähköposti (jota ihmettelen). Siinä oltaisiin, jos puhelimista poistuisi Google-tilit ja Gmail-loppuisi - maailma nojautuu liikaa niihin.

      Googlen ja Applen lisäksi, jos Facebookin päättäisi lopettaa, niin aikas polvillaan maailma olisi jonkun aikaa. Jos vielä AWS poistuisi, niin olisimme kädettömiä ja jalattomia torsoja.

      Näidenkin syiden vuoksi haluaisin tukeutua Signaliin, enkä noihin hallitseviin jättiläisiin, joilla pääasia on ajatella vain rahaa.

      Google haluaa, että kaikilla on Gmail - onhan se ilmainenkin. Mutta mikään ei ole ilmaista, tietoja myydään ja kerätään. Minun pääsähköpostiosoite onkin tuttu ja turvallinen suomalaisen nettioperaattorin tarjoama sähköpostipalvelu (käytän harkitusti virallisiin asioihin) - siihen luotan enemmän kuin Googleen.

      Poista
  9. Signalin toiminta hidastui perjantaina merkittävästi, sillä sovellusta pyörittävät palvelimet eivät pysyneet kasvaneen käyttäjämäärän perässä. Teknisiä ongelmia seuraavan Downdetector-sivuston mukaan ongelmat olivat pahimmillaan perjantai-iltana kello 18–19 välillä, ja lauantaiaamuna ongelmista raportoivat enää muutamat kymmenet käyttäjät.

    ”Olemme lisänneet uusia palvelimia ja lisäkapasiteettia ennätystahtia joka ikinen päivä tällä viikolla, mutta tämä päivä ylitti jopa optimistisimmat ennusteemme”, Signal viestitti perjantaina Twitterissä.

    Signal on kertonut saaneensa suuria määriä uusia käyttäjiä sen jälkeen, kun sosiaalisen median yhtiö Facebook ilmoitti muuttavansa Whatsapp-sovelluksen käyttäjäehtoja. Alkuperäisen ilmoituksen mukaan käyttäjien oli hyväksyttävä uudet käyttöehdot helmikuun 8. päivään mennessä tai palvelu lakkaa toimimasta. Perjantaina yhtiö ilmoitti siirtävänsä takarajaa toukokuulle. Yhtiön mukaan lisäaika on tarpeen, sillä päivityksestä liikkuu paljon väärää tietoa.

    Whatsappin uusien ehtojen mukaan käyttäjä suostuu siihen, että tietoja jaetaan Whatsappin omistajan Facebookin muiden yhtiöiden ja palveluiden kanssa. Facebook kuitenkin lupaa, ettei muutos koske käyttäjiä Euroopassa.

    Kuitenkin kuitattiin jo wassu..Euroopassa.
    Signalia en taida ladata jo mainituista syistä johtuen.
    Jos Gmail kuolee ei haittaa.
    Gmailissa jos laittaa postin saajan alkukirjaimen vaikkapa P tulee tuntemattomienkin gmail ossuja, mitä ihmettelin, kerran lähtikin väärälle tyypille postia.

    Minäkin uskon ettei mitään saa ilmaiseksi. Mutta se ei haittaa mua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Googlen hakukoneelle löytyy vaihtoehtoja, Oscobo ja DuckDuckGo.

      Mutta sehän ei paljon lohduta =)

      Poista
    2. Google uhkaa estää haku­koneensa käytön Australiassa laki­esityksen takia.

      Poista
    3. Facebook on aloittanut vastatoimet Australiassa valmisteilla olevaa lakia vastaan.

      Poista
  10. Intian hallitukselta tiukka pyyntö Facebookille: WhatsAppin käyttöehtojen muutos peruttava.

    Internetin turvallisuuteen keskittyvä kansalaisryhmä Coalition for Safer Web on haastanut Applen oikeuteen Kalifornian osavaltiossa Yhdysvalloissa. Syyte liittyy Telegramiin, jossa ryhmä katsoo jaettavan väkivaltaa ihannoivaa, rasistista ja monin muin tavoin kyseenalaista sisältöä. Applea vaaditaan nyt poistamaan Telegram App Store -kauppapaikastaan. Ryhmä aikoo haastaa myös Googlen oikeuteen lähiaikoina samoin perustein.

    VastaaPoista
  11. WhatsAppille harkitaan jopa 50 miljoonan euron GDPR-sakkoa.

    VastaaPoista
  12. YK:n pääsihteeri on huolissaan sosiaalisen median yhtiöiden asemasta ja vallasta.

    VastaaPoista
  13. Telegramin päivitys tarjoaa mahdollisuuden WhatsApp-keskustelujen siirtämiseen.

    Signal on saanut merkittävän päivityksen, joka tekee sovelluksesta pirtsakamman ja monipuolisemman. Jatkossa viestiä voi tarroilla, ja keskustelun taustakuvankin saa vaihdettua.

    VastaaPoista
  14. Yhdysvaltojen entisen presidentin Donald Trumpin kannattajien suosiman Parler-pikaviestipalvelun toimitusjohtaja on saanut potkut.

    VastaaPoista
  15. Sensor Towerin mukaan Telegram nousi tammikuun ladatuimmaksi mobiilisovellukseksi.

    VastaaPoista
  16. Whatsappin käyttökatkos toi viestisovellus Telegramille ennätyksellisen käyttäjätulvan.

    VastaaPoista
  17. Pääministeri Sanna Marin (sd) kertoi haluavansa pitää virkapuhelimensa mahdollisimman puhtaana. Ainoa hänen virkapuhelimeensa asennettu ylimääräinen sovellus on Signal.

    VastaaPoista
  18. Metan eli entisen Facebookin omistama WhatsApp-pikaviestin salaa viestit päästä päähän, mutta luovuttaa silti runsaasti tietoja ainakin Yhdysvaltain liittovaltion poliisille FBI:lle.

    VastaaPoista
  19. Viestipalvelu Signalin perustajalta kovasanainen ulostulo kilpailijasta:
    "Yksityisyyden ja tietojen keräämisen osalta ei ole huonompaa vaihtoehtoa kuin Telegram".

    VastaaPoista
  20. Signalin johtaja vaihtuu – nyt peräsimeen hyppää WhatsAppin perustaja.

    VastaaPoista
  21. Signal kuulostaa kyllä kohtuupaljon venäläiseltä, enkä purematta niele etteikö kerätä dataa.
    Ainoastaan mese jos tulis takas niin kiljuen sinne.
    En nyt tarkoita Fb mesee vaan sitä joka vaihtui skypeksi.

    Olisiha se metkaa jos kaikki kaatuisi mihin ihminen on niin koukussa.
    Vaihtoehtona lähteä "jumalan selän taa" istua kynttilänvalossa kenties tuurilla löytää itsensä ja välttää kompastumasta matkalla itseensä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Signalia kehittää Signal Foundation ja se on amerikkalainen. Juu, ei Yhdysvallatkaan ole puhdas pulmunen (onpa erikoinen sanonta).

      Minäkin muistan ajan, jolloin pärjättiin ilman näitä teknologia jättejä (Facebook, Google jne.) - 1990-luvun alkupuoliskolla vielä =)

      Poista
  22. Maassa maan tavoin.
    Uudet keinot mahdollistavat myös salattujen viestisovellusten, kuten esimerkiksi Whatsappin, Signalin ja Telegramin tietoliikenteen valvonnan.

    Whatsappissa ja Signalissa käytettävä päästä päähän -salaus tarkoittaa, että ulkopuolinen ei pysty avaamaan viestien tai puheluiden sisältöä.

    Esimerkiksi MSI Soft -ohjelmistokehittäjän Netbeholder-työkalu antaa kuitenkin viranomaisille pääsyn viestien metadataan.Metadata kertoo esimerkiksi, kuka puhuu kenelle, milloin ja missä puhutaan sekä onko käyttäjä lähettänyt liitetiedostoja.

    Työkalun keräämästä sijaintidatasta voidaan päätellä, kenen kanssa ihminen on tekemisissä ja missä tämä liikkuu. Työkalulla voidaan myös selvittää, käyttääkö ihminen useampaa puhelinta.

    Putlerin uskotaan tukeutuvan yhä tiukemmin teknologiaan pitääkseen valta-asemansa Ukrainan sodan pitkittyessä ja kansainvälisten pakotteiden nakertaessa maan taloutta.

    Kesäkuun puolivälin Wagner-kapina on sekin heikentänyt Putlerin imagoa vahvana johtajana, jolla on kaikki langat käsissään.

    Putlerin kontrollin osana Venäjä on muun muassa kieltänyt pääsyn useille verkkosivustoille, jotka eivät palvele maan viranomaisten intressejä. Esmes Helsingin Sanomat joutui estolistalle toukokuussa. LOL

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. FSB on kehittänyt uusia metodeja valvoa venäläisten sähköistä viestintää.

      Poista
  23. Aina pitää olla kilpailua.
    Threads jo viisi miljoonaa käyttäjää, jopa Netflix ja HBO omg.
    Elon Muskin pöksyt tutisee.
    Eikö Zuckerbergin vs Muskin turpashow riitä.

    Mua ei haittaa vaikka joku pikkukiinalainen näkisi kuvani, puhelimen mallin ja operaatttorin etc sanonpa vain että kyllä se BB valvoo.

    VastaaPoista
  24. Twitterin tappaja Threads rikkoo ennätyksiä ylittääkseen 100 miljoonaa käyttäjää viidessä päivässä jättäen kilpailijan Elon Muskin Twitterin vanavedestään, kun asiantuntijat sanovat, että liikenne twitter eli Musk tankkaa, tönkköö.
    Threads julkaistiin Applen ja Androidin sovelluskaupoissa viime viikon keskiviikkona 100 maassa myöhään keskiviikkona (5. heinäkuuta), vaikka se ei ole saatavilla Euroopassa, koska emoyhtiö Meta ei ole varma, miten navigoida Euroopan unionin tietosuojalainsäädöksessä.
    Se on sittemmin kasvanut nopeammin kuin tekoälytyökalu ChatGPT, TikTok ja Instagram itse.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saapa nähdä, että nähdäänkö palvelua Euroopassa.

      Poista
  25. Whatsappin päivitys toi mukanaan kanavat.

    VastaaPoista