tiistai 23. maaliskuuta 2021

Digitaalinen avatar

Kuolleesta ihmisestä chatbot, voisit jutella kuolleen ihmisen kanssa. Microsoft on patentoinut tällaisen keksinnön. Miltä kuulostaa?

Ohjelman synnyttämä digitaalinen avatar olisi kuolleen omaisen näköinen ja puhuisi tämän äänellä. Ohjelman käyttäjät voisivat jutella edesmenneiden ihmisten kanssa, muistella hyviä yhteisiä hetkiä. Kyseessä olisi eräänlainen kehittynyt versio chatbotista.

Microsoft ei ole tätä kumminkaan tuotteistanut, koska se saattaa olla liian outo ja sisältää esim. tietoturvariskejä. Jos avatariin ladataan kaikki mhdollinen löytyvä data, saattaa mukana olla sellaistakin tietoa mitä kuollut henkilö ei haluaisi paljastaa - vaikka onkin jo kuollut. Avatar saattaisi olla niin vakuuttava, että sen avulla joku voisi huijata jotenkin. Tai entäpä tilanne, jos et tiedä henkilön kuolleen, mutta törmäät hänen avatariin. Digitaalinen avatar voi olla ideana hyvä, mutta käytännössä siihen liittyy outouksia ja ongelmia.

PORTL inc. on kehittänyt hologrammilaatikon (jos niin voi sanoa). Lankapuhelimet poistuivat, mutta ehkä jokaisella pitäisi olla asunnon nurkassa PORTL-laatikko, joka on eräänlainen kehittynyt videopuhelin tai ainakin siihen se soveltuisi. Lapsuudessani videopuhelut oli jotain aivan erikoista, näin sellaisen ensimmäisen kerran Heurekassa vuonna nakki ja muusi.

Huom. oliko ns. hologrammipaavi PORTL-tekniikkaa?

Itse sain idean virtuaalisesta henkilöstä, joka on alkeellinen versio Microsoftin ideasta, mutta toimii jollakin tasolla. Alla on virtuaalinen Rauni-Leena Luukanen-Kilde, jossa on tietoa hänestä linkkien muodossa. Kun katsoo kaikki linkit läpi, niin saat ehkä käsityksen, että mitä Rauni-Leena oli puhunut tai ollut mieltä 2020-luvulla ja sen menosta.

Virtuaalinen
Rauni-Leena "Roni" Luukanen-Kilde
Henkilö
Rauni-Leena

Hänen ajatusmaailmaa
Linkkiotsikko
Kuvaus
Video: Täysi kuu -keskusteluohjelma (Yle TV 2)
Ylen elävä arkisto: Kuka uskoo ufoihin?
Vuonna 1992
Vuonna 1995
Vuonna 1995
Ehkä vuonna 1997
Vuonna 1998, mielenhallintaa
Vuonna 1999, mikrosirut
Vuonna 2008, ufotietoa salataan
Vuonna 2009
Eliitin suunnitelmia ja rokotteet
Vuonna 2012

Muuta

Yhteenvetoa
Rauni-Leena Luukanen-Kilde oli esillä 1990-luvulta kuolemaansa asti. Oli jo kyllä vuonna 1982 julkaissut kirjansa "Kuolemaa ei ole", mutta 1990-luvulla hänet huomattiin paremmin. Häntä ei pahemmin mediassa silloin sensuroitu. Vielä 2010-luvullakin hän sai vapaasti varoitella rokotesalajuonista ja 1990-luvun puolella hän jo puhui mikrosiruista. Ehkä tiedepiireissä hänelle naureskeltiin ja Rauni-Leenan omien sanojen mukaan jotkin ns. salaiset palvelut yrittivät toisinaan hiljentää hänet.

Kun katsoo kaikki yllä olevat linkit, niin ehkä saa jonkun käsityksen, että mitä Rauni-Leena olisi tuumannut 2020-luvun menosta ja suurella todennäköisyydellä hänenkin sanomisiaan oltaisiin jo sensuroitu.

Kuolemaa ei ole.

Lue myös:
Deepfake ja Project blue beam

14 kommenttia:

  1. Juu, en haluaisi jutella kuolleelle vaikka miten olisi digitaalisena, ja puhuisi. Liian creepya, chatbotteja on kaikkialla.
    Helsingin kalasatamassa on pepperbotti.

    Ystäväni on käynyt tuolla ja helposti bottiin liittyy inhimillisiä tunteita.

    Ei kiitos, vaikka kaipaan ja ikävöin, koko tunnekirjo, suru muuttaa muotoaan.
    En myöskään juttele hautakivelle, haudoilla olen hiljaa ja mietin kaikkea yhteisiä kokemuksia.
    Viihdyn hautausmailla! Anteeksi venäläinen sotilas jonka hautakivelle istuin syömään hiihtoreissun eväitä with my friend.

    Raja pitäisi vetää siihen että kuolleet pysyy kuolleina, ja entäs jos tuhkattu, ei mieli pysy mukana tuhkakasasta kootaan digitaalinen ja juttelee.
    Joskus ajattelen että meidän ympärillä on kuolleiden sieluja, näkymättömiä kehoja, herkät voi ne nähdä ja koirat yleensäkin eläimet.
    Hahmoja kutsun kummituksiksi, olen pienestä pitäen ajatellut noin, ja joskus ajattelin että se ja se nyt näkee mitä teen, enää en ajattele noin, mutta tänä valvontakamera aikoina kaikki on mahdollista.

    Kehitys etenee, ennenpitkää robot ottaa vallan, kukaan ei halua tehdä mitään.
    Lankapuhelin ja kilometrin pituinen johto, jotta puhelimen sai kylpyyn.
    Kuuntelemaan chattia.
    Sitten tuli langaton puhelin, jonka kantama oli kohtuu.
    Puhelinasentaja veti johtoja, se oli ystävän ele.
    Puhelinkopit ah mitä muistoja hauskoja, nyt jos kännykkä vaikka menisi rikki, olisi ihan hukassa, ihminen siis tottuu kaikkeen, ehkä myös että kuolleiden kanssa keskustelee.

    Hologrammi juttu on kyllä jännä.
    Sitähän on nähty Paavi ja jopa Joe Biden!
    Heitin ilmoille että maiden suurimmat johtajat, pressat etc on korvattu hologrammeina.

    Hieno yhteenveto Rauni-Leena Luukanen-Kildestä, en kuitenkaan nyt käy joka linkkiä läpi, ajan kanssa sitten, aloitin kummittelusta.
    Erikoista, voisi ajatella ihan mitävain.
    Kuukkeloin vähän ja äimänä: Murhattu, vakava syöpä vei, vai oliko hän skitso, kuinka moni uskoo että murhattu..salainen palvelu.

    Luukanen-Kilde sanonut kuolemaa ei ole, olen melko samaa mieltä, ihminen voi kuolla mutta se sielu jatkaa eri hahmoon, reinkarnaatio.
    Hänen ystävänsä Anne Margrethe Hess komppaan.
    Seuraavalle tasolle, taas se, jos ei kiinnosta sanoo olemme eri tasoilla.

    Luukanen-Kilde voisi olla siellä uffojen joukoissa, hieno ihminen, vaikken ihan kaikesta olekaan samaa mieltä, harmi etten koskaan tavannut häntä, mutta tiesin pintapuolisesti hänen elämää, yllättävää tuo salaliittoteorioista ja mikrosiruista. (mitähän hän olisi tuumannut covid-19 rokotteista)
    Jokainen maa tekee oman rokotteen voi hyvä jysäys Putin saa/sai Sputnikkia.
    Rokotteiden jälkilöylyjä kyllä pelkään, en ole kuitenkaan saanut koskaan mitään oireita.
    Jos itse uskoisin roboihin tulisin taatusti hulluksi. Vaikka hullu olenkin sanotaanko että hullummaksi.

    Tunnen suurta sympatiaa kaikkia uffoisteja kohtaan, ja lovetan Juhan af Grannia, suuri persoona.
    Jos Pentagon on paljastanut että uffot on true story. Erittäin kiintoisaa.

    No voinko sanoa lepää rauhassa Rauni-Leena, vaikka se tomumaja, parempaa elämää toisessa tasossa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rauni-Leena on sanonut tietävänsä, että hän jälleensyntyy Intiaan ja saa 10 lasta. Joten nyt tällä hetkellä Intiassa voi asua pikkutyttö, joka tulee saamaan 10 lasta. 50 vuoden kuluttua pitäisi etsiä kaikki Intian naiset, joilla on 10 lasta, joku heistä on Rauni-Leena.

      Niitä murhajuttuja en laittanut, koska niistä ei ole todisteita.

      Poista
  2. Itselläni on vahvoja tunteita mitä olen ollut aiemmissa elämissä.
    Yhdessä vaiheessa jopa eläin.
    Tuollaistahan on hauskaa ajatellakin.

    Tuli mieleeni kun lapsena mulla oli ylivilkas mielikuvitus ja juttelin itsekseni?
    Sain liikanimen räpätäti se loukkasi tunteitani, mistä tietää jos näin jonkun?
    Kävelin paljon unissani, ja vähän pelottava kokemuskin.
    Ennenkuin opin puhumaan piirsin, sitten kun opin kirjoittamaan kirjoitin paljon, myös asioita joista en voinut puhua, kirjoittelin äidillenikin lappusia ja kirjeitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lapsena, kun kumautin pääni johonkin kunnolla, niin en nähnyt tähtiä. Vaan muutaman sekunnin ajan kuin näin jotain toista todellisuutta - hahmoja ja kuin rakennuksia. Tämä ei tapahtunut vain kerran, vaan useamminkin. En todellakaan vieläkään tiedä mikä ilmiö se on.

      Muutama outo muistikuva on varhaislapsuudesta, muistan pilkahduksia oudoista paikoista. Voisin melkein sanoa, että ne muistikuvat voisi olla kuin jostakin avaruusaluksen sisältä tai jotain. En ole niitä aikuisiälläkään pystynyt paikallistamaan mihinkään paikkaan, jossa olisin käynyt lapsena. Voi myös olla, että ne muistikuvat ovat jotenkin muuttuneet ja vääristyneet alkuperäisestä.

      Toisaalta voisin ajatella, että minulle on lapsena tapahtunut jotain outoa, josta en muista juuri mitään - olen käynyt ufossa jne. =)

      Joskus olen miettinyt, että kuinkahan kuolin edellisen kerran tai miten olen elänyt edellisen elämän. Miten paljon edellinen elämä heijastuu tähän elämään. Mitähän puolia tasapainotan tässä elämässä.

      Poista
  3. Mielenkiintoista!
    Mä olen nähnyt kaksi kertaa tähden, yksi kerta nyrkki poskiluuhun näin tähden.
    Toisen kerran kun polvesta meni kierukka ja nivelsiteet se rusahdus näin tähden,
    Sitä mietein miten voin nähdä tähden jos vamma tuli alemmas, onko tähden näkeminen sidottu kipuun?

    Uskon kyllä että repalaiset muistot ovat true story.
    Monen on vaikea suhtautua tiettyihin asioihin he ovat lukittuja.

    Kun mullakin on tunne kolmesta elämästä aiemmin, yksi oli se eläin gepardi.
    Toinen elämä oli Kleopatran aikaan, eli mennään sinne eKr aikaan.
    Siitähän syntyikin omituisuuksia josta mulle kerrottiin, unissa kun kävelin peitto viittana, horisin jotain, itse en muista mitä, setä tunnisti kielen. Ja erikoista että näin itseni olin niinkuin katsoja, kuten unissa voi olla kun pystyy selkouniin.

    Varmasti on enemmän näitä mitä on ollutkin, kiertokulkua elämän.
    Mäkin olen miettinyt samoja asioita, ja uskon että heijastuu jotain aina tähän elämään.
    Toivon todella että olen jatkossakin avoin ja otan kaiken vastaan.
    Pari kertaa miettinyt ikäviä asioita.

    VastaaPoista
  4. Kyllä tähdet sinkoaa sarjiksissa, siksi olikin hassua kun tällistä tähden näin.
    Luin rakkaalle hoitolapselle satua ja hän kysyi miksi siinä on sydämiä..vastasin siksi kun ne tykkää toisesta. Hoidokki katsoo ylemmäs ja kysyy miksi en näe sydämiä?
    Tulen muistamaan tuon ikuisesti.

    VastaaPoista
  5. Tekoäly teki aidolta vaikuttavan simulaation kolme vuotta sitten kuolleesta Anthony Bourdainista, ja nyt viihdemaailma pohtii, oliko se oikein?

    VastaaPoista
  6. Tesla-johtaja Elon Musk esitteli Tesla AI -tapahtumassa yhtiön uutta konseptia, ihmismäistä robottia nimeltä Tesla Bot.

    VastaaPoista
  7. Miksi olen katkera että Anthony Bourdain päätti päivänsä, pari päivää sitten luin miten kuolinpäivänään oli seonnut.
    Vai ei ole huolta että tekoäly ottaa vallan, niin ajattelen.

    VastaaPoista
  8. Rip Juhan en muutoin tiennytkään tuosta, maybe hän treffaa Rauni-Leenan, saattaa olla että kuolleiden sielut varastetaan toiseen aurinkokuntaan ja täten heistä kasvaa uusi alien, enpä ole ikinä noin ajatellutkaan.

    Juuh jääköön juttelut kuolleiden kanssa meedioille.
    On tämä maailma kyllä niin mystinen paikka.

    VastaaPoista