sunnuntai 27. marraskuuta 2022

Joulutarina 2022 tulee!

Jotkut ehkä odottavat joulutarinaa, joten joulutarina on tulossa.

Joulutarina alkaa 1.12.2022 ja joka päivä, jouluaattoon (24.12) asti siihen ilmestyy jatkoa - saa jännittää, kuinka tarina etenee.

Viime vuonna joulutarinassa seikkaili 5-vuotias Tuomas, joka päätyi outoon kartanoon - ripaus kauhua.

Tänä vuonna joulutarina on... tai se poikkeaa perinteisestä kaavasta. Vuoden 2022 joulutarinassa kohtaavat menneisyys, nykyhetki ja tulevaisuus, mutta ei välttämättä kumminkaan. Joulutarina on samaan aikaan kylmä tai lämmin, mutta myös ehkä kova ja pehmeä. Jos tämä kuvaus oli vaikeasti ymmärrettävä, niin se on sen merkki, että joulutarina voi olla esoteerinen.

Tällä kertaa joulutarina ei ehkä ole suunnattu perheen pienemmille, vaikka mukana on myös lapsille suunnattua perinneopetusta - fiktion seassa faktaa. Mutta tarina voi kertoa, että millainen joulu saattaa olla joillakin lapsilla.

12 kommenttia:

  1. Sisäpiiri tietää mitä odottaa, kaikkea tuota ja vähän ylimääräistäkin, mukavaa että viitsit ja ainakin tietää mitä tulee, nimittäin joulu!🎅🏻

    VastaaPoista
  2. Niin ne vuodet vaan vierii. Tätä innolla odotellessa!

    VastaaPoista
  3. Katson vain The Joulukalenteria, ärtsyy nuo uusinnanuusinnat ellei ole The Joulukalenteri, eikös sekin ollu jossain kytkyssä jostai x syystä, meillä oli tuo CD jonka kannen maalasin sormiväreillä vihreäksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. The Joulukalenteri on vuodelta 1997 - äkkiä se aika menee, eihän siitä niin kauan voi olla =)

      Enpä muistanut/tiennytkään, että alkuperäinen tanskalainen versio on vuodelta 1991. Suomen versio on kuvattukin tanskassa.

      MTV Katsomossa voi katsella The Joulukalenterin, jeee! =)

      Poista
    2. The Joulukalenterin kuvaukset alkoivat katastrofaalisesti.

      Poista
  4. Meillä oli lapsuudessa perinteenä katsoo Lumiukko "elokuva" jouluaattona, mutta se pieni perinne taisi jäädä sen jälkeen kun alettiin matkata aina isovanhemmille joulun viettoon. Mun pitänyt jo kaksi joulua katsoo Joulutarina elokuva, mutta en ole saanut sitä katsottua, eli on Bluray levy edelleen muoveissaan.. Tänä jouluna uusinta yritys jos saisin sen viimein katsottuu! Olen yleensä vaan aika epäileväinen suomalaisista elokuvista.
    Nyt vaan asiaa hankaloittaa se että nykyisessä tietokonekotelossani ei ole ollenkaan levyaseman paikkaa, joten joko mun pitää asentaa BluRay asema kotelon ulkopuolelle, tai sitten haen pikkuveljeltäni omistamani Bluraysoittimen joka on ollut sillä nyt pari vuotta lainassa, mutta käyttämättömyyden takia se kerää nurkassa pölyä vaan.

    Onko mielipidettä tohon suomalaiseen Joulutarina elokuvaan onkohan hyvä? - Jos nähnyt - https://www.imdb.com/title/tt0772176/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lumiukko-animaatiota kai tarkoitat, jonka Yle näyttää joka jouluaatto. Itse pyrin katsomaan sen aina - siitä se jouluaaton rauha alkaa.

      Muistelin, että olen joskus kirjoittanut oikein blogiikin Lumiukko-animaatiosta, mutta enpä löytänyt tästä blogista sitten millään. Kaivoin sitten netin historiasta Jacken Aapelin blogia, ei sieltäkään löytynyt. Sitten tajusin kaivaa Silencen Aapelin blogia, sieltä se löytyi! Täytyypä sekin uudelleen julkaista täälläkin vaikka jouluaattona.

      Joulutarina-elokuva on hyvä myös. Siinä vilahtaa myös Antti Tuisku (Mikko vaan paketoi), taisi olla hänen ensimmäinen ja viimeinen rooli elokuvissa.

      Rare exports on toisenlainen joulutarina =)

      Jalmari Helanderin uutta tuotantoa on Sisu-elokuva, sama meno jatkuu.

      Poista
    2. Joo sitä Lumiukko animaatioo tarkotin. Tiedän Rare Exportsin, muistan että se oli aika shokkileffa kun ekan kerran katsoin sen joskus 10v sitten, tietämättä ollenkaan että se on kauhuleffa - en siis läheskään aina katso leffojen traileria etukäteen. Ei sillä etteikö kauhuleffat kelpaa, koska oon kauhuleffojen fanittaja ollut siitä lähtien kun katsottiin lapsena kirjaston koneella salaa joskus vuonna 2007 julkaistu "Bloody Mary" kaksiosainen 20-30min lyhytelokuva, joka ei harmi kyllä löydy enään youtubesta kun sitä oon monesti yrittänyt löytää. Mutta just sillä hetkellä kun katsoin Rare Exportin niin ei ollut tunnelmaa kauhuleffoihin, varsinkin koska se oli just joulutunnelman alla, ja joulu yleensä ottaen rauhan aikaa, joten reagoin siihen vähän vahvemmin, mutta katsoin kuiteskin sen loppuun asti mielenkiinnosta että miten leffa päättyy. Kyllähän se oli vähän weird leffa, ja jakoi kaksipuolisia mielipiteitä, mutta jokseenkin kuitenkin pidin siitä, koska se jätti muiston päähän. Mutta Rare Exports ei kuitenkaan lukeudu parhaimpien joululeffojen joukkoon, eikä taida päästä sille listalle. Mut katsoin Rare Exportin uudelleen muistin virkistykseksi muutama vuosi sitten kun tilasin levyn BluRayna. Multa löytyy kaikki Napapiirin sankarit Blurayna, vaikka ei ole suoraan joululeffa, mutta mielestäni sopii joulun aikaan katsottavaksi, mutta muita kun ykkösen en ole tähän mennessä nähnyt, ykkösen katsoin ekan kerran sinä vuonna kun julkastiin, jonka johdosta aloin seuraamaan Pari muuttujaa Facebookista, koska niillä oli profiilikuvana Napapiirin sankareista tuttu legendan maineen saanut TIS-51, mutta eipä taida Pari Muuttujaa liittyä millään muullalailla Napapiirin sankareihin.

      Sisu elokuvan voisin kyllä helposti katsookin, traikun alkuminuutit vaikutti lupaavilta; en traileria loppuun asti katsonut kun ehdin jo muodostaa mielipiteen leffaan. Saas nähdä jos cdonista sen tilaisin Blurayna kun jaksaa.

      Itse pidän Netflixin melkein kaikista joululeffoista, vaikka osa onkin vähän siirappisempia, mutta en kyllä kaikista läheskään pidä.
      Yksi totaalinen lemppari Netflixin joululeffa on kutenkin animaatio leffa Klaus - jonka oon katsonut varmaan 4-5 kertaa tähän asti. Leffan alku on aika synkkä kyllä, mutta tykästyin suuresti leffan animaatiotyyliin.

      Poista
  5. Yhtä en ymmärtänyt miksi joka joulupäivä tuli mustavalkoinen leffa Ihmeellinen on elämä- yhden kerran katsoin ja se riitti. Näkyy näköjään Prime Videollakin.
    Tuota ihmeteltiin kaverin kanssa että juu.
    JA miksi päähäni tuli mustavalkoinen lyhytkomedia Illallinen yhdelle aina se naurattaa. Ai että vuodelta 1963 olisin veikannut 1940.
    Telsu mainostaa tulisi Uuden Vuoden aattona. On kuulema maailman näytetyin tv-pätkä! Siihen ei kyllästy.

    Lumiukko animaatio kuuluu asiaan mutta jatko-osa lumiukko ja lumikoira ei niin iskenyt.
    Samu-Sirkan joulutervehdys se oli jotain.
    Myös Joulupukin kuuma linja ja riisipuuro, se vain että ei oo kukaan täyttänyt Kosti kotirannan pukinsaappaita!

    Tuo Joulutarinakin tulee, en ole varma olenko nähnyt.
    Netflixissä on paljon joululeffoja mutta kun ne ovat täynnä siirappia niin ei jaksa.
    Sisu-leffahan on Simo Häyhästä millainen olisi Hollywood Simo tai Bollywood Simo Nollywood Simo! ¯\_(ツ)_/¯

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jouluaattona on pakko nähdä Lumiukko, niin uudenvuodenaattona on pakko nähdä Illallinen yhdelle =)

      Illallinen yhdelle -lyhytelokuvassa on muutama jännä seikka. Saksalaisessa elokuvassa puhutaan englantia, koska näyttelijä ei tahtonut puhua saksaa - syynä 2. maailmansodan muistot. Lyhytelokuva loppuu hieman härskeihin mielikuviin, kaatokänninen James joutuu vielä makuuhuoneen puolelle =)

      Muistan Kosti "Komo" Kotirannan jo 1980-puolelta, teki lastenohjelmia Sami Aaltosen (käsittääkseni sama Sami, joka on yhdistetty mm. Maija Vilkkumaahankin) kanssa, joissa muistaakseni Kosti tuuppi ja töni Samia - Komo oli pomo =)

      Meni vuosia, kunnes tajusin, että kuka onkaan Joulupukin kuumassa linjassa - se ainoa ja oikea =)

      Mikael Saari omisti Hyvä lentosää -kappaleen Kostille, kun kuuntelee ja miettii sanoja, niin sekin on joululaulu. Alkaa sanoilla "Soi aattoillan hiljaisuus..."

      Poista
  6. Juuri tuo tekee illallinen yhdelle helmen.
    Olen kai ollut jossain kuopassa kun en muista mitään Komon ohjelmista, enkä tiennyt hetikään että Komo oli joulupukkina, mutta osasin sanoa että _ainoa_ oikea joulupukki on telkkarissa(Kuuma linja) Enkä ollut väärässä!
    Hieno mies turhan varhain lähti.
    Aika vähän katseltiin edes telkkaria, weird varmaan vaikutti joku sirkus telkkarissa kun pelle tuli kameraan kiinni ja vilkutti, sehän näki mut! Noh ikää oli vähän, mutta toi ikuisen Koulrofobia, jostain luin Johnny Depp kärsii samasta.
    Onko ihme pellet ovat epäilyttäviä!
    Onneksi on tube ja Elävä arkisto, mielestäni ennen tuli kuitenkin parempia lastenohjelmia kuin tänä päivänä.

    VastaaPoista