tiistai 19. helmikuuta 2019

Asteroideista pannukakkuun

Vuoden 2017 syksyllä kirjoittelin asteroidista, joka myöhemmin sai nimekseen Oumuamua. Silloin pidin heti tylsänä ajatuksena, että se olisi vain asteroidi. Sanoin, että jännempää on ajatella sitä maapallon ulkopuolisen älyn aluksena. Nyt tätä teoriaa puolustaa Harvardin yliopiston huipputähtitieteilijä Avi Loeb. Hänen mukaansa syksyllä 2017 aurinkokunnassamme havaittu Oumuamuaksi nimetty taivaankappale on kuin onkin muukalaisten lähettämä avaruusalus tai osa sellaisesta. Kaikkia tämä ei vakuuta, kuten Helsingin yliopiston tutkijaa Antti Penttilää.

Vuoden 2019 helmikuussa uutisoitiin, että Nasa pyrkii selvittämään, miten maailmankaikkeus sai alkunsa ja kuinka yleisiä elämän ainekset ovat Linnunradan galaksissa, jossa Maa sijaitsee. Maailmankaikkeuden alku on kyllä sellainen mysteeri, johon ihminen tuskin saa selvyyttä ilman ulkopuolisen apua. Näin ollen vaikuttaa siltä, että joku tiedetaho on saanut yhteyden maan ulkopuoliseen älyyn ja se uutinen kerrotaan maailman kansoille vähitellen rivien välissä - kun eihän sitä uutista voida pamauttaa suoraan päin näköä. Vaan vähitellen uutisoidaan, kuinka ihmiskunta on saanut selville "mysteereitä". Tulevaisuudessa joskus, kun ihmiskuntaa on valmisteltu vuosikaudet, voidaan julkaista uutinen, että olemme löytäneet elämää tai, että meihin on otettu yhteyttä.

Jos kumminkin käy niin, että Muukalaiset ottavat yhteyttä suoraan vain sinuun. Tässä tapauksessa emeritusprofessori Esko Valtaoja neuvoo ettei ainakaan heti kannata ottaa yhteyttä ns. mediaan.

Vuoden 2019 alussa Nasa sai kuvattua Ultima thule -asteroidin, joka sai lempinimekseen lumiukko, koska siltä se näytti. Tarkemmat tutkimukset antoi viitteitä, että Ultima thule onkin pannukakku, eikä lumiukko. Entäpä, jos Ultima thule onkin Star trekin Enterprise -alus?

19 kommenttia:

  1. En jaksa uskoa että kautta aikojen ihmisillä joilla on kokemuksia ufoista, ovat kaikki aivokasvainpotilaita, tai "high".
    Kaikelle ei ole selityksiäkään.

    Lumiukko muuttui pannukakuksi, entäs jos maapallokin on pannukakku, no ei sentään!
    Avaruudessa on varmasti muitakin kuin me, ja ajatella että kuun pimeälläkin puolella kasvaa rehu.
    Siitä, mikä Oumuamua on, ei sen sijaan ole löytynyt yksimielisyyttä.
    Setin ohjeet saivat mut kierimään lattialla silkasta naurusta, kiitos seti, elämäni pidentyi taas 20 sec.
    No jos uffo laskeutuisikin eräs sudenhetki pihalle, hakisin the megafonin ja huutaisin UFFO WELCOME!
    Jos Pentagon myöntänyt on se silloin the totuus!

    -C linnunradalla kruisalemassa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mistä Oumuamua tuli ja mihin se meni? Tätä Esko Valtaoja pohti Ykkösaamussa.

      Poista
  2. Jospas se olikin suklaapatukka.
    Next ulkopuolinen vierailija saa nimekseen ousuasua.
    Juttua kuunnellessa tulikin mieleen että uffo se oli, mutta ne tuumas ettei viitsi kännykällä soittaakaan maahan, koska ihmiset ovat niin alkeellisia ja vihamielisiä.
    Siksi oumuamua jatkoi matkaa, enkä usko että sen perään osataan laittaa mitään urkkijaa, ihmettelen miten 1969 osattiin matkata kuuhun, jos viimeinen vierailija kävi kuussa 1972 (no enpä ois muistanut) kun ei se 2000-luvulla onnistu, pahin skenaario onkin että koko kuumatka oli kusetusta ja oikeesti se kuvattiin mustavalkoisena ihmisten telkkareihi Armstrongin olkkarissa.

    Science Alert lehti kertoo, että ihmiset ovat jättäneet kuuhun peräti 200 000 kiloa erilaista roinaa...Hienoa!! Niistä on jopa luettelo. IL "Apollo 15:n astronautit James Irwin ja Dave Scott veivät kuuhun peräti 100 kahden dollarin seteliä. Tarkoituksena oli valokuvata ne kuussa, laittaa niihin nimikirjoitus, tuoda ne takaisin kotiin ja myydä kovalla voitolla.
    Astronauttien palkka yhdestä kuulennosta oli 17 000 dollaria. Nykyrahaksi muutettuna se on noin 100 000 euroa.
    Lähtöhässäkässä setelit unohtuivat kuuhun ja ne ovat siellä edelleen."
    Jaah pian kuu-ukot eli alienit muuttuu ihmisten tavoin ahneiksi.

    BTW kun lähti lapasesta niin, katsoin leffan First Man: The Life of Neil A. Armstrong, vaikka elokuva vihjaa, ettei Armstrongia aja vain kunnianhimo, sitä ei kunnolla tutkita sitä juustoista sivujuonnetta enempää. Kun päähenkilö mieluummin lentää kuuhun kuin puhuu tunteistaan, lopputulos on melko kylmä. Armstrong kysyy lapsiltaan ”oliko vielä kysyttävää” ennen kuin lähtee reissuun, joka hyvin voisi olla itsemurha.

    Kaikenlisänä kuuraketti oli sillipurkki, aika äkkiä tulisi ahtaanpaikankammo, toisekseen ensimmäinen purkki syttyi tuleen vieden 3 astronautin, Armstrongin kuuraketti menikin onnellisesti kuuhun, jonka pinta oli pulverimainen.

    Mm. Tiede keskustelusta poimittua:"..astronautti ilmaisi heti kuuhun astuessaan " pinta on pulverimainen", joo kyllä rakettimoottori olisi puhaltanut pulverit sinne jonnekin.

    Esim. Yksin Marsissa oli kuvattu jossain Arizonan punakoilla aavikoilla.

    C- matkalla madonreikään

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kumpi on älykkäämpi tilanteessa, jossa ihminen taluttaa koiraa. Koira menee edellä ja takana tuleva ihminen noukkii koirankakat. Kumpi orjuuttaa kumpaa?

      Jos uffot ottaa yhteyttä ja näkee koiran ja ihmisen, niin kummalle ne alkaisi puhua ensiksi? =) Tietenkin ihminen pitää itseään ylimpänä, mutta jos näkee maailman boksin ulkopuolelta, niin tilanne voi olla toinen.

      Onhan se juu outoa ajatella, että nykyiset digitaaliset rannekellotkin on moninverroin tehokkaampia kuin ne tietokoneet, joilla mentiin kuuhun. Miten siihen aikaan on ollut edes mahdollista mennä kuuhun. Ilman kynää kaikki olisi voinut mennä pahasti pieleen.

      Miksi vasta tänä vuonna jälleen suunnataan kuuhun, mutta vain luotaimilla - Kiina ja Israel. Mehän tiedämme mitä kuusta löytyy, natsit!

      Poista
  3. Sanotaanhan että kissa pitää ihmistä palvelijana ja koira pitää ihmistä masterina, kun olen suurimman osan ollu elämästäni koiran kanssa, antaa se niin paljon iloa ja onnea, että kakan kerääminen on pientä, aina sitä en edes tee, jos koira peruuttaa puskiin.
    Helpostihan sitä voisi sanoa että koira olisi älykkäämpi kun rahaa ihmistä perässä ja saa vielä kakata ja se tyhmä ihminen kerää sen.

    Mutta.. kysymyksesi jos uffo ottaa yhteyttä se alkaa kommunikoida hännän heiluttajan kanssa koska ovat jo todenneet sen että ihmiset ovat tyhmiä.

    Mitä tietokoneita oli 1969? Tuo kynä asia toi mieleen ihmemies MacGyver ja purkka.

    Natsit on varmaan oikein, siellä syämäs kiinalaisten rehuja. Matka kuuhun kyllä kestää kauan.
    BTW First Man: The Life of Neil A. Armstrong oli tosiaan hyvin 1960-lukunen säilykepurkki missä ne lens kuuhun, voit kuvitella, kuin kaksi ahdasta kapeaa nojatuolia ei muuta, ajattelin jos saisi suonenvedon ei mahtuisi hyppimäänkään, ei mitään tilaa kulkea kuten monessa avaruusleffoissa on melkosia kelluvia luxushotelleja.

    C- putosin madonreijästä suoraan soffalle

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maapalloa sanotaan Maaksi, vaikka maapallon pinnasta noin 71 % on vettä. Joten "sinistä planeettaa" hallitsee vesi. Näin ollen valaisiin ja delfiineihin voidaan ottaa yhteyttä ennen ihmistä.

      AGC:llä mentiin kuuhun. Tehot on niin pienet, että niitä on vaikea hahmottaa ja verrata mihinkään nykyiseen. Todella ihme, että tuolla päästiin kuuhun - tietokone, jolla tuskin voi tehdä mitään.

      Laittaa todella miettimään, että onko ihminen sittenkään käynyt silloin vielä kuussa.

      Poista
  4. Maapallo voisikin olla siis vesipallo, olen jokseenkin varma että valaiden laulu, ja delfiinien on uffojen kanssa viestimistä.
    Syvistä meristä on löytynyt uusia ihmeellisiä mereneläviä, ne voi olla kotoisin siis avaruudesta.

    Ehh..epäilyksen siemen siis itää.

    BTW juuri eilen tuli väiteltyä koska ensimmäinen väritelkkari ilmestyi, about seiskarilla mutta se on liian laaja skaala, jos Wiki sanoo "yleistyi 1970- ja 1980-luvuilla..."

    C- Mikäli elät mennessä, on koko elämäsi historiaa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä kuuluisi jo melkein formaattien tuhoon, mutta väri-TV ilmestyi vuonna 1954, ei kyllä uskoisi. Yleistyi hitaasti. Suomessa ensimmäinen ohjelmallinen väri-TV:n koelähetys oli presidentti Urho Kekkosen uudenvuodenpuhe 1.1.1969.

      Väri-TV:n yleistymisestä tulee mieleen nykyinen digitalisaatio ja HD - nekin ottanut sen 20 vuotta.

      Poista
  5. HS aikakone 5.3.1969

    Ylimääräinen suora satelliittilähetys Apollo- raketin lähdöstä oli tosin yhteen dramaattiseen hetkeen huipentuva, miltei ahdistavan jännittävä tilannekuva, mutta tarpeettomasti vesitetty liian pitkällä lähetysajalla.
    Kaikkihan toki tiesivät, mistä yrityksestä oli kysymys, ja puolen tunnin odotusaika oli tarpeettoman paljon Pasi Rautiaisellekin, jolta sentään eivät ensimmäisenä sanat ja sanakuviot lopu.

    Mutta raketin laukaisuteline muutoin täysin mitäänsanomattomattomassa autiomaamaisemassa ja tarkkailuhuoneen etäältä näytetyt penkkirivit eivät sellaisenaan tarjonneet juuri mitään materiaalia, ne oli pian käytetty loppuun.
    Nämä sekunnit tosin olivat lähetyksen värillisyyden takia kaiken odottelemisen arvoisia, mutta juuri niiden aikana näkynyttä räjähdyslieskaa lukuunottamatta tämä oli kerrankin värikoelähetys, jossa väreistä ei suurempaa iloa ollut-pieni kaistale vihreää ruohoa, siinä kaikki.

    Eli siis, Armstrongin olkkari ja pihanurmi.
    Maapallo on lätisevä pannukakku, no ei.. kun se on lätisevä pallo.
    Area 51 sisältää mitä.. Katsoin joskus leffan AREA 51 se oli aika weird. No ei..kun siellä on alieneita ja ufoja piilossa.

    C- The truth is..de ad

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oletko kuullut Area 51:n mustasta postilaatikosta? Little A'Le'Inn:nissä olisi myös mielenkiintoista käydä.

      Poista
  6. "But over the past 30 years, the enigmatic facility has become steeped in conspiracy theory.."
    Sitäpä se! White (Black) mailbox uffoille, hot hot mail.
    Other black projects..Little green men.. and "Alien Burger"
    Onko ne "pieniä vihreitä miehiä", itse pitäisin niitä harmaina.
    Khyllä Khyllä sinne päiväretkelle, safkaamaan alien burgeria!

    Olen pelannut Grand Theft Auto: San Andreas, Xbox, mutta tuo olikin kiinnostava artikkeli. Myöskin The X-Files Dreamland II, Louis Theroux's Weird Weekends season one episode 2 - "UFO's", okke, L Theroux on kiinnostava heppu, dokkarit! Mmh kirjoja en ole lukenut.

    Aasinselkää mennessä, rönsyilee kirjoihin, kun kahlaan suomeksi "Ruususen unta", on törkee tiiliskivi niinkuin sängyssä lukisi.
    "Sleeping Beauties" (Owen King ja Stephen King) luin sen alkuperäisenä paljon aiemmin.
    KUVITTELE MAAILMA ILMAN NAISIA (Alkuperäisessä on sivuja 702 suomennoksi (prk en osannu)on sivuja 752.)

    Pommitin Tammea ja myös Gummerusta aika paljon, mm. "Ulkopuolinen" sivuja 544, tulikin sitten postitse. / olen haksahtunut Clare Mackintosh; I let you go, Lad mig være, Lad mig dø, I see You, Let mi lie etc.
    Kirjahyllyyn täytettä Kingiä, Mackintoshia, Christiee: Agatha-täti oli mun ensimmäinen ihastus, joten hänen kirjoja olen kerännyt alkaen 13 vuotiaasta, niin ja Kingin salanimeä Richard Bachman, alkuun en tiennyt tuota, ja lukiessani ajattelin kauhee apina kun matkii kauhukuningasta S Kingiä.

    JA Anthony Bourdain..why? Mahtavia ruokamatkoja, mukava oli katsella, mutta kun teki harakirin, masentaa katsoa sen ohjelmia enää.

    Seuraan HBO 8-days sarjaa, siinä odotetaan maailmanloppua, meteoriitti HORUS lähestyy kovaa vauhtia ja törmää maapalloon tasan kahdeksan päivän kuluttua. Sarja on saksalainen, ja tosiaan maailmanloppua odotellessa, naidaan ketä vaan, sitten hörhöjoukko, pappi ja ristinkantaja, perässä tulee hörhöt kynttilöineen ja veisaavat virsiä, muut kerää jätepusseja talon viereen, ei ketään enää kiinnosta mikään, villiä, kukaan ei ole kaupoissa paitsi harvat ryöstelijät, autiota kaikkialla, rahalle ei ole käyttöä. Bunkkerilottoa.

    Kuinka sä odottaisit maailmanloppua jos aikaa ois viikko?
    Duunaisitko bunkkerin? Mitä mahdollisuuksia olisi jos bunkkeroisit?

    AREA 51 suljettu pysyvästi: Homey Airport on merkitty suljetuksi tässä osoitteessa, eiköhän lähetä!

    C- *pakkaa* jo matkalaukkua

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä ne on Harmaita.

      Legendaarinen musta (valkoinen) postilaatikko varastettiin muutama vuosi sitten ja nyt siellä taitaa olla pieni "the new black mailbox", joka on musta.

      Jos olisi 100 % selvää, että maapallo tuhoutuu viikon päästä. Niin eipä siinä ainakaan mihinkään pakoon voisi juosta. Maailma joutuisi kaaokseen ja lukuisat kuolisivat muutamassa päivässä, koska mitkään lait ei olisi enää silloin enää voimassa - väkivalta olisi valloillaan jne.

      Voisin kai pyrkiä johonkin maaseudulle tai korpimaille, jossa olisi rauhallista ja odottaisin loppunäytöstä. Toivoen, että vähintään taju lähtisi äkkiä, kun jysähtää. Ehkä se kannattaisi katsoa loppuun asti, eihän sitä koskaan tiedä, jos se olikin vain väärä hälytys.

      Poista
  7. Varmaan alien vieny koko lootan.

    True, aika äkkii tulis äitii ikävä, jos maapallo tuhoutuu, tuhoutuu bunkkeritkin.

    Ja sivuraiteelle luvan saatuani:
    8-days sarja
    Olihan se aika verinen sarja, vastavihitty pari, vaimo viimeisillään, nainen synnytti, sillävälin mies yritti bossiaan (ministeri) hankkia bunkkeripaikat hälle, vaimolleen ja siskonperheelle.
    Boss ei suostunut lupas vaan kahdelle paikan, mutta boss karkas, ajoi jonku lapsen päälle, alainen hermostui ja kun huomas mitä se ketku aikoi syötti sen bossin sekopäiselle kansalle, sinne meni ministeri.

    Alainen päätti kössiä ministerin passin bunkkeriin, vielä näytettiin että huomas hääpukuisen vaimonsa kantavan nyyttiä, jotka odottivat miestä hakemaan heidät.

    Mies ahnehti, hakkas itsensä muodottomaksi kivellä, ja täten meni ministerinä bunkkeriin, heräsi mielipuolisesta horteestaan, nähdessään lapsen ja tajusi jättäneen tuoreen vaimonsa ja tuoreen poikansa, sitä ei näytetty pääsikö toiseen suuntaan vai ei, näytti että ei. (Kuka haluais ees pois kerman bunkkerista)
    Vaimo ja baby katseli taivaalle, näkyi erinäisiä meteoriittejä pienempää ja isompaa, kuin tähtisadetta, näytti lumoutuvan. THE END.
    Eli tuliko tuho, poliisikin vajosi polvilleen odottamaan Harmageddonia.

    Itse voisin bunkkeroitua paljon tarvikkeita, säilykkeitä etc.
    Joskus se loppuu, mutta ei kovin pian, ja jos se olisikin väärä hälytys.


    C- Acht Tage

    VastaaPoista
  8. Tähtien väliä kulkeva erikoinen kappale Oumuamua sai ehkä selityksen.

    VastaaPoista
  9. Oumuamua tosiaan väriltään kuin mikä tahansa komeetta, mutta yhä ollaan sormi suussa, sen pituus on huikea, ja muoto saa tutkijat haukkomaan henkeä, mutta avaruuteen mahtuu, normaali käytös lähestyessä arskaa pistää huulet pyöreiksi, ei reagoi kuten normaalit komeetat, tule pyrstöä, vaan se painoi kaasua oikein ohittaakseen arskan.

    Se että sitä verrataan pyörivään limupulloon, ja varmaan tulee vielä uusia ihmetyksiä avaruuteen, vaikka sit lopun alkua.
    Oumuamua lähtikin ulottomattomiin,varmaan uffo totesi että ihmiskunta ei ole valmis.

    Nyt sitten Saturnusta katsomaan, Ursa kertoo näkyy ensi yönä 9-10.7.2019.

    C- Saturnuksen renkaalla voit mut nähdä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uffo huomasi Trumpin ja menetti toivon ihmiskuntaan.

      Poista
  10. Harvardin yliopiston tähtitieteilijä Avi Loeb on tehnyt Oumuamuasta kirjan Extraterrestrial: The First Sign of Intelligent Life Beyond Earth, joka ilmestyy 26. tammikuuta. Kirjassaan Loeb päättelee, että Oumuamua oli Maan ulkopuolisen sivilisaation lähettämä avaruusalus.

    VastaaPoista