sunnuntai 24. helmikuuta 2019

Pieni Vesta-analyysi

Tämä Vesta-analyysi kertoo Vesta Burmanista, joka tunnetaan paremmin nimellä Vesta ja hän on laulaja. Hän on jo joitakin vuosia tehnyt musiikkia, aluksi en ollenkaan ymmärtänyt häntä. Pikku hiljaa olen tajunnut, että joku on kyllä keksinyt kiehtovan hahmon - Vestan. Vestan biiseissä on tietty sama kaava ja ydin, mutta sitä on vaikea kuvailla. Vesta esiintyy kuin olisi nauttinut jotain tajuntaa laajentavaa, se joka tuon on keksinyt, niin on kyllä nero. Kun Vestan biisejä paremmin kuuntelee, voi huomata, että Vesta on kuin masentunut skitso ja ehkä hieman pelottavakin hahmo.

Vestan biisien sanat kertovat kuin hänen omasta elämästään ja kun biisejä yhdistää, saa perin jännän kuvan Vestasta.
Vesta - Ota varovasti:
Ota varovasti mut.
Oon aiemmin tippunut,
Mut sitä sun ei pidä tietää.
Nyt säikähdyksellä selvinnyt.
Vestan aiempi suhde ehkä päättynyt hieman huonosti. Kumppanikaan ei ehkä ole ollut parasta laatua, mutta epäonniseen suhteeseen Vesta on vain päätynyt - pyörinyt hämärissä piireissä. Tällä kertaa Vesta on löytänyt paremman ihmisen, joka ei tiedä Vestan epämääräistä menneisyyttä. Vesta ei aiokaan kertoa menneisyyttään, mutta toivoo, että tällä kertaa asiat menisivät paremmin. Hän selvisi elossa edellisestä suhteesta.
Vesta - Turvallista sotaa:
Turhamainen luonne plus liian nopeat liikkeet.
Saa mut kapinoimaan.
Saat mut kapinoimaan.
Toivotonta oottaa et levoton sietää rauhaa.
Saa mut kapinoimaan.
Laita mut kapinoimaan.

Jos ei mun kanssa välillä tapella.
Se ei sovi alkuunkaan.
Ei tuu mulle sopimaan.
Tarviin turvallista sotaa.
Turvallista sotaa.
Turvallista sotaa.
Vesta toivoo turvallista ihmistä vierelleen, mutta se ihminen ei saa olla liian nyhverö. Vesta on levoton sielu, joka vaatii, että joku huutaa hänelle välillä "Turpa kii!". Toisaalta ihmisen täytyy olla myös turvallinen, joka ei turvaudu väkivaltaan, vaan asioita voidaan selvittää turvallisessa sodassa.
Vesta - Pelkään:
Ahdistaa et jumiudun, sinuun liimaudun.
En nää unia.
Ystävät vain muistoja, ei päiväkaljoja eikä juhlia.
Siks yritän selittää, kaiken mahdollisen sanoin ulos päästää.
Ku toiveena, et minua, kuin kirjaa avointa voisit lukea.
Ajan kanssa oppia.
Vestan levoton sielu toivoo turvallista suhdetta, mutta pelkää, että siitä tulee liian turvallinen. Vesta pelkää omistautuvansa liikaa turvalliselle suhteelle. Hän unohtaa muut ystävät ja nyhjöttää illat turvallisesti puolisonsa kainalossa sohvalla, katsoen Emmerdalea. Ei tällainenkaan sovi Vestalle! Miten Vestan kanssa sitten voi elää?
Vesta - Vestallica:
Ei kiinnosta mikään.
Ei mua kiinnosta mikään.
Ei kiinnosta mikään.
Ei mua kiinnosta mikään.

Da-da-da-da.
Eka sanon ihan hirveitä juttuja.
Ja sit rauhotun.
Eikä ne merkannu mitään.
Ei merkannu mitään ei, ei.
Oikeesti ei.
Vesta saattaa olla persoona, jolle ei lopulta kelpaa mikään.
Vesta - Sun katu:
Joo, sun katu on sun.
Mut loput kaupungista mun.
Kun eromme aiheutti.
Valtataistelun.
Mun mielessä ainakin.

Taidan olla hullu.
Täysi sekopää.
Mut mun reviirille.
Ei kantsi enää tulla näyttäytymään.

Uutta vanhan päälle.
Jotta vanha ei hengitä.
Uusi piiri ympärille.
Ettei menneisyys määritä.
Erotilanteessa Vesta on hullu ja täysi sekopää, johon ei kannata myöhemmin törmätä. Hän pyrkii nopeasti unohtamaan menneet ja hautaa mielensä syövereihin menneet asiat. Tilalle äkkiä uusia ihmisiä, jotta menneet unohtuu. Tosiasiassa menneet eivät unohdu, ne nousevat silloin tällöin mieleen ja pintaan. Tämän vuoksi Vesta on levoton sielu, jota menneisyys piinaa. Masennusta, mielenterveysongelmia, pelkotiloja jne. Vesta ei ole koskaan lopullisesti selvittänyt menneisyytensä ongelmia, jonka vuoksi ne seuraavat häntä painolastina. Lopulta Vesta romahtaa täysin ja päätyy vuosiksi psykiatrin juttusille purkamaan menneisyyttään.

Tämähän oli vain julkisen Vestan fiktiivinen elämä. Olisi kiva tietää minkälainen Vesta Burman löytyy julkisen Vesta-hahmon takaa. Onko Vesta Burman pullantuoksuinen ihminen, jonka ympärillä pyörii "aaseja"?


Kiitos minulle... by Vesta.

3 kommenttia:

 1. Vestalla on hyviä biisejä, leikisti vain:
  Ro-ro-rockstarr jonka, toiveena saada toimintaa ja olla vähän hukassa, joka omistaa yökyöpeli frendin, joka taas ei ymmärrä omaa parastaan.

  C- kun onni menee ohi, tartu sitä takatukasta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vesta vaikuttaa skitsolta,
   mut se on pelkkää neroutta.
   Asko Kallonen pistänyt parastaan
   ja ruoskinut alaistaan.

   Poista
 2. Vesta tekee täysin itsensä näköistä musiikkia. Näin hän sanoo
  "Vaikka tunnistettavuus välillä ahdistaa, Vesta haluaa olla läsnä omana persoonanaan. Etenkin nuoret kaipaavat henkilöä, johon samastua. Vestan viesti on, että jokaisella on tilaa kasvaa juuri sellaiseksi kuin itse haluaa: maailmassa ovet ovat auki kaikille ja kaikelle.

  ”Itse kaipasin teini-iässä artisteja, jotka ovat tosi alasti oman itsensä kanssa. Siksi koen tärkeäksi, että kuuntelija löytää musiikin takaa oikean tyypin, eikä jotain tietyn porukan luomaa brändiä.”

  "Minulle ihminen on tosi kaunis ja upea, jos hän on hyvä tyyppi. Se on karismaattista, kantavaa, jopa parantavaa. Hyvänä tyyppinä eläminen on paljon tärkeämpää kuin se, että mennään naama edellä”, sanoo kappaleillaan valtavan suosion saanut laulaja Vesta."

  VastaaPoista