tiistai 17. syyskuuta 2024

Theriantropy - identiteetin uusi ulottuvuus

Nuorilla on therian ja aikuisilla on Galaktinen liitto

Ensin trendasi kokemuksellinen sukupuoli, joka voi olla ihan mikä vaan Y:n ja X:n väliltä. Vuoden 2024 kesällä alettiin Suomessa puhua therianeista, joilla on eläimellinen identiteetti. Aluksi luulin, että tämähän on helppo aihe kirjoittaa, mutta huomasin, että therian on muutakin kuin maskit ja sukkasiltaan kävelyä.

Vastuuvapauslauseke
En ole itse theriani, enkä (vielä) tunne ketään theriania. Yritän vain sisäistää ja ymmärtää ilmiötä. Olen pahoillani, jos selitän jonkin kohdan väärin. Therian on Suomessa uusi ilmiö, joten therian-yhteisöissäkään ei ole vielä aivan tarkkaa linjausta kaikista jutuista.

Aihepiiri on sen verran mutkikas ja joustava, joten koitan jäsentää kirjoituksen jotenkin hiearkisesti. Termistö on paljon englanniksi, mutta pyrin löytämään niille jonkinmoisen suomen kielisen vastineen, koska olemme Suomessa.

Theta-Delta -therian symboli
Theta-Delta -therian symboli

MITÄ THERIANTROPY EI OLE
Theriantropy ei ole sama kuin lykantropia, joka on psykiatrinen sairaus, jota sairastava henkilö kokee joko olevansa eläin tai olevansa muuttumassa eläimeksi.

Theriantropy ei myöskään ole sama kuin turri. Turrit pukeutuvat eläimiksi, mutta eivät identifioidu eläimeksi, he vain esittävät eläintä.

Theriantropy ei ole tietoinen valinta, eikä harrastus. Se on osa identiteettiä, eikä se välttämättä näy mitenkään ulospäin, jos henkilö ei ilmennä sitä millään tavalla.

THERIANTROPY ELI TERIANTROPIA
Teriantropia on ihmisen identiteetti, jossa hän kokee olevansa jokin eläin enemmän tai vähemmän. Yleensä tällaista henkilöä sanotaan therianiksi, mutta suomeksi se voisi taipua terianiksi (teriani).

Yleensä teriani on 8-18-vuotias. Nuoret luovat nettiin teriani-sisältöä ja yrittävät määritellä, mitä on teriantropia. Monen asian suhteen määritelmät ovat ympäripyöreän joustavia - tarkkaa rajaa ei ole. Eri lähteet voivat määrittää asiat eri tavalla. Näistä lähteistä sitten lehdistökin yrittää saada tietoa - ja se näkyy.

Terianilla on oma theriotyyppi (eng. theriotype), joka on se eläinlaji, johon henkilö (teriani) identifioituu, kuten kissa, koira jne. Terianin identifioitumisen kohde on siis theriotyyppi.

Huom. theriotyyppi voisi olla paremmin teriotyyppi, jolloin se mukailee samaa logiikkaa kuin teriani.

Joissakin lähteissä puhutaan therian-tyypistä.

QUADROBICS
Quadrobics (quadsit) tarkoittaa neljällä raajalla liikkumista. Quadrobics on oma irrallinen juttunsa, mutta voi olla osa teriantropia - täydentää kokemusta. Teriani voi tehdä quadseja eli liikkua kuin theriotyyppinsä eläin. Quadseja voi tehdä olematta teriani.

TERIANI MUUTTUMISET (SHIFTIT)
Teriani voi kokea ns. shiftejä (suom. muuttuminen) eli hetkiä, jolloin hän tuntee olevansa eläin.

    Alla muutama muuttumisesimerkki (shiftaus)
  • Muistikuvat, että on joskus elänyt eläimenä (edelliset elämät)
    • Huom. teriantropia ja edelliset elämät eivät liity toisiinsa mitenkään, mutta voivat olla voivat olla syy terianin tuntemuksiin. Erittäin selkeää?
  • Eläimelliset unet, näkee unia omasta theriotyypistä
  • Terianin suusta tulee eläimellinen ääni
  • Terianin olemus muuttuu eläimelliseksi (quadsit)

Yleisesti ottaen, shiftit ovat spontaaneja. Suurin osa terianeista saavat niitä yllättäen. Jotkut kertovat hallitsevansa shiftejään.

GEARIT ELI ASUSTEET
Gearit ovat eläimellisiä asusteita, joita osa terianeista käyttää tunteakseen itsensä enemmän theriotyypikseen. Tunnetuimmat terianasusteet ovat maskit, hännät ja korvat, mutta asuste voi olla mikä tahansa, joka saa terianin tuntemaan enemmän yhteyttä theriotyyppiinsä. Teriani voi olla ilman asusteita.

OTHERKINIT
Terianilla on jonkun eläimen sielu, mutta otherkinit tuntevat yhteyttä (heidän sielu on) johonkin myyttiseen hahmoon, joka ei elä maapallolla tai ihmistodellisuudessa.

Theta-Delta -therian symboli
Seitsemänsakarainen tähti -otherkin symboli
(kutsutaan myös tonttu- tai keijutähdeksi)

Toisille otherkin on teriantropian alahaara ja toisille otherkin on "pääjuuri", jonka alahaaroihin kuuluvat terianit. Kolmas näkemys on, että teriantropia ja otherkin ovat täysin erilliset jutut.

Jos tunnet olevasi sielutasolla esimerkiksi keiju, enkeli, demoni, lohikäärme, avaruusolio jne. silloin olet otherkin.

Teriani identifioituu maapallolla elävään eläimeen. Otherkin identifioituu myyttisiin hahmoihin, joita ei ainakaan ole ihmistodel-lisuuden tasolla.

Otherkin voi uskoa eläneensä joskus aiemmin jonain oliona jopa toisessa universumissa. Jotkut otherkinit saattavat mieltää, että heillä on monien olioiden "sielusekoitus" - tuntevat yhteyttä moniin olioihin.

TERIANTROPIA - UHKA VAI MAHDOLLISUUS?
Nyt kun meillä on hallussa perustiedot, voimme pohtia teriantropiaa laajemmin.

Teriantropia ei ole harrastus tai ilmiö, vaan se on ei-fyysinen identiteetti, jota ei voi valita. Lehdissä on puhuttu therian-ilmiöstä, josta on tullut joissakin kouluissa ongelma, kun oppitunnillakin ollaan terianeja. Terian-maskien käyttöä on jouduttu kieltämään ja muutenkin eläimellistä käyttäytymistä rajoittamaan.

Terianina oleminen voi lievittää nuoren stressiä, hän saa tekemisestä, monentasoisia positiivia tunnekokemuksia ja yhteenkuuluvuuden tuntemuksia.

Z- ja Alfa-sukupolvi
On sanottu, että 2000-luvulla syntyneet ovat "tietoisempia" kuin aiemmat sukupolvet. Millenniaalit (Y-sukupolvi) ovat hyvin kärryillä, mutta heidän lapset ovat sitäkin enemmän.

"Tietoiset" lapset voi olla yksi selitys teriani-nuorille, he näkevät ja kokevat maailman eri tavalla kuin aiemmat sukupolvet - heille maailma on laajempi kokemus.

Aikuisillakin on oma juttunsa
Indigolapset jne. on ollut Y- ja X-sukupolvien pöhinöitä.

Alien
Tähtisiskot ja -veljet tulevat hyvin aikein

Kalevi Riikonen on puhunut ja kirjoittanut vuosikymmenet tähteläisistä. Pirjo Laineen suomentamiin viesteihin taisin törmätä ensimmäisen kerran noin 20 vuotta sitten. Kati Hoffström on uusimpia kasvoja tällä "alalla", hän kanavoi Galaktisen liiton jäsentä sekä on kirjoittanut kirjankin kanavointien pohjalta.

Huom. tähteläinen (starseed) tarkoittaa sielua, joka on asunut edellisessä elämässään muualla kuin Maa-planeetalla.

Pirjo, Kalevi, Kati, Wespa ja Jyrki ovat puheneet samasta aiheesta. Jos oikein muistan, niin maailmansotien jälkeen Maahan alkoi syntyä sieluja, jotka ovat asuneet muilla planeetoilla aiemmin. 2020-luvulle asti heitä tuli (syntyi) enemmän ja enemmän. Tähteläisten tehtävä on ensin muistaa oma alkuperä, jonka jälkeen he auttavat ihmiskuntaa nostamaan tietoisuuttaan kohti "Valoa". Suurempi määrä "apujoukoista" on Maan ulkopuolella (Galaktinen liitto), emme vielä voi havaita heitä, mutta he ovat lähellä Maata ja pitävät silmällä Maata. Galaktinen liitto lähettää viestejä mm. kanavoinnin avulla.

Nykynuoriso voisi sanoa, että tähteläinen on otherkin, mutta aikuisille tähteläinen on sielu, joka on asunut aiemmin Maan ulkopuolella ja tullut auttamaan ihmiskuntaa - sielu (tai ihmismieli) jollain tasolla tiedostaa, että hänen alkuperä on jossain muualla.

YHTEENVETOA
Kun lapsi tai nuori identifioituu eläimeen ja hyppii sekä murisee kuin eläin, katsotaan tuollaisen käytöksen olevan hyväksi kasvavalle nuorelle - hakee omaa identiteettiä. Terianin katsotaan olevan ohimenevä vaihe, mutta entäpä, jos terianisuus vain kestää ja kestää. Onko olemassa ikärajaa, jolloin suhtautuminen muuttuu terianiin, voiko 25-vuotias hyppiä työmatkansa kuin kissa? Näemmekö päivän, jolloin kaupan kassalla istuu kissaan identifioitunut henkilö - maski ja häntä?

Nykyään sukupuolen muuttaminen vastaamaan sukupuoli-identiteettiä, on pelkkä ilmoitusasia. Voikohan joskus sukupuolen lisäksi vaihtaa identifioitumista ihmisestä eläimeen - päättää lopullisesti olevansa lopun elämän jokin eläin.

Nuoriso on hyvin "brändännyt" teriantropian, koska se nähdään positiivisena juttuna. Mikäli aikuinen sanoo työpaikallaan, että on tähteläissielu ja kanavoi viestejä Galaktiselta liitolta, niin saattaa kummasti porukka häipyä ympäriltä. Tähteläistä pidetään vähintään kylähulluna tai ufohörhönä, jopa ihan vaan hulluna. Aikuinen ei voi identifioitua tähtisiskoihin ja -veljiin, aikuinen ei saa tuoda julki, että onkin sielultaan lähtöisin toiselta planeetalta.

Ainakin osa Raamatun kertomuksista on saatu näkyjen ja kanavoinnin kautta tai jopa suorassa kontaktissa avaruusolentojen (enkelit) kanssa. Raamatun "jatko-osa" Urantia-kirja kirjoitettiin kanavointien avulla. Myöskin mormonien pyhät tekstit on saatu kanavoinnilla.

Kun seisot liikennevaloissa ja odotat valojen vaihtumista, viereesi saattaa pysähtyä henkilö, joka on teriani, mutta hän ei tuo sitä millään tavalla ilmi. Kun istut junassa, viereesi voi istua tähteläinen, joka on sielultaan toiselta planeetalta lähtöisin. Kun odotat pysäkillä bussia, viereesi kävelee henkilö, joka onkin Maahan laskeutunut avaruusolento, mutta joka on niin lähellä ihmismäisyyttä, ettet kiinnitä häneen mitään erityistä huomiota - heitä kulkee joukossamme.

Vuonna 1989 julkaistiin Synthesizer greatest osa 1, olin silloin lapsi, mutta ostin sen C-kasettina, siinä oli upea kansikuva ja hyvää ufo-musiikkia. Tuo on ensimmäisiä muistikuviani, kun tajusin ufojen kiinnostavuuden.

Huom. vuonna 1988 kaikki katsoi V-sarjaa, joka aiheutti kohuakin, näytettiin aluksi klo 19.00. Vuonna 2009 siitä tehtiin uusi versio.

Vuonna 1995 Salaiset kansiot (The X-Files) avasi lopullisesti portit ufoille. Voi sanoa, että vuonna 2006 alkoi polku, jota kuljen yhä - ymmärsinkö silloin olevani tähteläinen? Näin ollen, olen myös otherkin.

Tämäkin kirjoitus on kanavoitu, koska tuli niin hyvä teksti, parempi kuin aluksi luulin.

6 kommenttia:

  1. Aivan selvästi kanavoitu, laajasti ja hyvin ja puolueettomasti kerrottu.
    Odotin jo tätä.
    Tuo entisessä elämässä...ei tule mitään jos pukeudun mustaan ja pantterinaamio päässä kiipeän puuhun murisemaan. Osaan kyllä liikkua kuin pantteri ja miksi mustaakinmustempi pantteri.
    Olen starseed/other kun ajattelee.
    En ole theriaani vaikka olen saanut shiftejä, ne hämmästyttää mutten tuo ilmi.
    On myös parikymppisiä keppiheppostelijoita, joita jotkut katsoo ihmeissään, niin on erilaista stressinpoistoa.

    V-Sarjaa en ole nähnyt maybe pari jaksoa uutta versiota, mutta x-filesiä senkin edestä.

    Sain ystävältä kasetin jossa oli luonnonääniä, aaltoja etc hän kertoi että antoi myös toiselle ystävälle joka kertoi sai pään kipeäksi siitä. Waat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Musiikin taajuudella on merkitystä - jos niihin uskoo.

      Maria Nordin on kirjoittanut taajuuksista (rullaa sivua alas yli puolivälin).

      528 Hz parantaa. Varmaan Spottaristakin löytyy pilvin pimein 528-musaa =)

      Poista
  2. Äänimaljahoito on syvärentoutusmenetelmä, jonka vaikutus perustuu resonanssiin eli värähtelyyn sekä ääniaaltoihin. Äänimaljahoito vaikuttaa aivoaaltoihin saaden ne laskemaan ja nousemaan edestakaisin toiminnalliselta beta-tasolta (tietoinen mieli) takaisin alfa-tasolle eli unen ja valvetilan rajamaastoon. Kertoo mr kuukkeli-

    Mutta tiedän yhden ainakin joka käy "äänimaljahoidossa"
    Itse koen musiikin vain stressinpoistoon, kuuntelen paljon erilaista, eri mielentilaan, jos ärsyttää tai saa ajatukset kasaan.
    On kännyssäkin spottari, voin kuunnella reissussakin tai autossa.

    Tosiaan pilvinpimein 528 deep dna repairing etc pitääpä kuunnella leijunko pilviin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuli mieleen, että Gotham city on kunnon therian-kaupunki. Siellä on lepakkomiestä ja -naista sekä kissanainen. Jopa Pingviinimies.

      Poista
  3. Kesäkuun lopulla Yle kyseli ihmisiltä Ufokokemuksia. 20.9.2024 Ylellä tulee Perjantai-ohjelma, jossa nähdään Ufojen koskettamat-dokkari. Mainoksista päätellen mukana on myös Kalevi Riikonen.

    VastaaPoista
  4. Oho tuo pitää katsoa ehdottomasti, ja olisin voinu kertoa omastakin kokemuksesta joka jäätävänä tuntui, sen vain tiesi, hetkellä jolloin ei voinut odottaa mitään. Korkeintaan mörköä.
    Areenalla on paljon hyviä dokkareita.

    Gotham city on The Therian city.
    Oli joku dokkari keppihepposista..Hobbyhorse Revolution
    Au pairit Irlannissa: Ada, 20, pakkaa keppihevoset mukaan, rohkeasti vaikka isäntäperhe katsoi kummastuneena.

    VastaaPoista