torstai 19. tammikuuta 2023

28 päivää, 4 viikkoa ja 13 kuukautta

Uutta kalenteria ja horoskooppeja sekä maailmankaikkeutta

Vuonna 2017 kirjoitin Kalenterin historiaa ja vuonna 2018 kirjoitin hieman miten Suomessa ajateltiin vuodenkierto ennen kuin meidät saavutti nykyinen gregoriaaninen kalenteri. Nuo kirjoitukset kannattaa lukea ennen tämän lukemista. Olkoon tämä Kalenterin historiaa -kirjoituksen spin-off. Jatketaan vähän samaa, mutta eri raiteella ehkä.

Laskeudutaan aiheeseen luonnonvakioiden kautta.

Teoreettisen fysiikan professori Kari Enqvist:
Emme tiedä, miksi luonnonvakioiden arvot ovat sellaisia kuin ne ovat.

Maailmankaikkeuden ominaisuudet eivät selity pelkästään sillä, että on olemassa jokin teoria. Sen lisäksi tarvitaan aina alkuehdot.

YouTubessa on Nature by numbers -videoteos (luonto numeroina), joka esittelee luonnon matematiikkaa. Video alkaa Fibonaccin lukujonolla ja Kultaisella leikkauksella.

Luonnonvakiot näyttävät kuin koodatuilta maailmankaikkeuteen - ihmisen täytyy löytää ne. Mutta ovatko ne ihan sattumia, jotka näyttävät ihmisille kuin jonkin laatimilta "säännöiltä". Onko joku suunnitellut tämän kaiken?

Tähdet ja planeetat ovat suunnilleen palloja (ehkä navoilta vähän littanoita). Maapallo pyörii, kuu pyörii Maan ympäri ja maapallo sekä muut aurinkokunnan planeetat pyörii Auringon ympäri. Aurinkokunta pyörii galaksin keskustan ympäri. Galaksimme (Linnunrata) pyörimisvauhti on 864 000 km/h, kierros Linnunradan keskuksen ympäri eli galaktinen vuosi kestää 225-250 miljoonaa vuotta. Maailmankaikkeus laajenee 50–70 km/s/Mpc vauhdilla, mutta mitä laajentuminen tarkoittaa, jos se laajenee "ei-mihinkään"?

Pallo ja pyörivä liike tuntuvat olevan täydellisiä muotoja, koska luonnossa moni asia on päätynyt niihin. Vesipisarakin ottaa pyöreän muodon, jos siihen ei vaikuta mikään ulkopuolinen voima. Niin kauan kuin on pyörimisliikettä, on maapallolla toistuvat vuodenajat (pyörimisliike sekin).

Sumerilaiset tiesivät muun muassa, että tunti kannattaa jakaa 60 minuuttiin ja vuodessa on 12 kuukautta.

Mistä sumerit saivat viisautensa?
Sumerit selittivät oman kulttuurinsa syntymisen viisaan kalaihmisen Oannesin luomistyönä. Babylonialaisen historioitsijan Berossoksen mukaan Oannes nousi merestä ja opetti ihmisille kirjoitus- ja käsityötaidot sekä tieteen ja muun kulttuurin. Ennen tätä ihmiset olivat kuljeksineet maan päällä villieläinten tavoin. Oannesin opetusten jälkeen Berossoksen mukaan mitään uutta ei keksitty. Kulta-aikaa kesti lähes 250 000 vuotta, kunnes jumalat päättivät tuhota maailman vedenpaisumuksella. Mutta kuten Raamatussa, yksi henkilö sai ennakkovaroituksen jumalalta ja hän nousi perheensä kanssa laivaan sekä pelastui. Kuulostaa niin tutulta, ei kai vaan Raamattu ole saanut jostain vaikutteita?

Maailma luotiin 4 000 vuotta ennen Jeesusta, mutta sumerilaisilla kulta-aikaa oli kestänyt jo 250 000 vuotta ennen kuuluisaa vedenpaisumusta. Kun Sumerin kuninkaiden hallinta-aikoja ennen vedenpaisumusta tarkastelee, niin huomaa, että he ovat hallinneet tuhansia vuosia. Kun laskee listassa olevat vuodet yhteen, niin päästään jopa yli 220 000 vuoteen. Maailmaa silloin hallitsi vähintään puolijumalat. Täytyy toki muistaa, että Raamatun alussakin ihmiset elivät vielä satoja vuosia - kuten Aadam ja Eeva.

Mesopotamian (Kaksoisvirranmaa) alueella oli sumerien lisäksi kuuluisa Babylonia. Babylonian sivistys oli pitkälti sumerilaisten luomaa. Babyloniassa kehittyi vuosisatojen aikana monipuolinen kulttuuri.

Babyloniassa oli käytössä kuu-aurinkokalenteri, jossa oli 12 kuukautta ja kuukaudessa 30 tai 29 päivää. Viikossa oli 7 päivää - sumerilaista tietoa. Karkausvuosia tasailtiin Metonin jaksolla, joka on 19 vuotta. 19 vuoden sisällä 7 kertaa (vuodet: 3, 6, 8, 11, 14, 17 ja 19) vuoteen lisättiin 13. kuukausi. Näin kalenteri pysyi ainakin suunnilleen ajantasalla.

Huom. islamilainen kalenteri on kuu-aurinkokalenteri, mutta siinä ei tasailla karkausvuosia, joka johtaa siihen, että noin 33 vuodessa kalenterikuukaudet kiertävätkin kaikkien vuodenaikojen ympäri.

Juutalainen kalenteri on muotoutunut babylonialaisen kalenterin pohjalta.

Babylonialainen kalenteri (12 + 1 kuukautta) oli jaettu kolmeen osaan: alkuun, keskikohtaan ja vuoden loppuun. Suomessa ehkä vähän samanlainen jako voisi olla neljä vuodenaikaa. Babylonialainen kalenteri alkaa kevällää (maalis-/huhtikuu), toisin kuin nykyinen gregoriaaninen kalenteri alkaa 1. tammikuuta - joka on "perintöä" Rooman valtakunnan ajoilta. Suomessa ja Ruotsissa gregoriaaninen kalenteri tuli voimaan vuonna 1753. Suomen syrjäseuduilla noudatettiin vuodenkiertoa, jota sääteli maatalous. Vuosi päättyi (ja alkoi) syksyllä kekri-juhliin, jonka jälkeen oli mystinen 12 päivän jakoaika. Jakoajan jälkeen alkoi uusi vuosi.

Huom. Suomi oli Ruotsin vallan alla vuoteen 1809.

UUSI KALENTERI
Vuodeksi 2023 on ennusteltu vaikka mitä. Yksi ennustus on, että otamme käyttöön "lähiaikoina" kansainvälisen kiinteän kalenterin (IFC), joka kehiteltiin jo 1900-luvun alussa. IFC:tä ei koskaan olla hyväksytty virallisesti missään maassa.

Kansainvälinen kiinteän kalenteri:

Viikonpäivätkarkauspäivä
(kesäkuussa)

ja

vuosipäivä
(vuoden lopussa)
SuMaTiKeToPeLa
1234567
891011121314
15161718192021
2223242526272829

Kalenterin jokaisessa kuukaudessa on 28 päivää ja näin ollen jokaisessa kuukaudessa on 4 viikkoa. Joulukuun jälkeen on ns. vuosipäivä, joka ei kuulu mihinkään viikkoon - se vain on. Samoin käyttäytyy karkauspäivä. Nämä erikoispäivät ovat viikkojen välissä kuin tyhjät päivät.

Montako
päivää kuukaudessa
kuukaudet englanniksi
(12 kuukautta)
Kuukaudet englanniksi
(13 kuukautta)
Kuukaudet suomeksi
(13 kuukautta)
31 1. January 1. January 1. Tammikuu
28 tai 29 2. February 2. February 2. Helmikuu
31 3. March 3. March 3. Maaliskuu
30 4. April 4. April 4. Huhtikuu
31 5. May 5. May 5. Toukokuu
30 6. June 6. June 6. Kesäkuu
    7. Sol 7. Aurinkokuu
31 7. July 8. July 8. Heinäkuu
31 8. August 9. August 9. Elokuu
30 9. September 10. Septemper 10. Syyskuu
31 10. October 11. October 11. Lokakuu
30 11. November 12. November 12. Marraskuu
31 12. December 13. December 13. joulukuu
Montako päivää kuukaudessa -sarake on gregoriaanisen kalenterin (12 kk) kuukausien pituudet.

Kansainvälisen kiinteän kalenterin vuodessa on 13 kuukautta ja 364 + 1 päivää (karkausvuotena 366 päivää).

Kun gregoriaanisen kalenterin kaikki 12 kuukautta tasataan 28 päivään, jää yli 28 päivää, joista voi muodostaa 13. kuukauden.

13 x 28 = 364 päivää ja vuosi voidaan jakaa neljään 91 päivän jaksoon, 4 x 91 = 364 päivää.

13. kuukausi sijoitetaan kesän puoliväliin, kesä- ja heinäkuun väliin. Uuden kuukauden nimi on Sol ja sillä kunnioitetaan Aurinkoa, joten suomensin sen taulukkoon Aurinkokuu (vaikka kielellisesti voi olla erikoinen nimi). Koska kaikki kuukaudet on tasattu 28 päivään, niin Aurinkokuulle osuu myös kesäpäivänseisaus, jolloin Suomessa vietetään juhannusta.

Kansainvälinen kiinteä kalenteri on siis kiinteä, jokainen kuukausi on samanlainen. Joidenkin iloksi joka kuukausi on perjantai 13. päivä. Sama kiinteä kalenteri toimii joka vuosi, uutta kalenteria ei tarvitse ostaa. Gregoriaanisen kalenterin päivät osuvat kohdilleen 400 vuoden välein eli samaa kalenteria voi käyttää 400 vuoden välein - onpa hankalaa.

Kansainvälisessä kiinteässä kalenterissa viikon ensimmäinen päivä on sunnuntai ja viimeinen päivä on lauantai. Tällainen systeemi on käytössä muun muassa Yhdysvalloissa. Suomessa muutettiin viikon alku maanantaille vuonna 1973. Kuten Kalenterin historiaa -kirjoituksessa selviää, niin joissakin uskonnollisissa haaroissa ei katsota hyvällä ajatusta, jossa sunnuntai onkin viikon viimeinen päivä - se on suorastaan paholaisen keksintöä. Kansainvälinen kiinteä kalenteri ratkaisisi tämän ristiriidan, koska siinä lauantai on viikon viimeinen päivä, joka on Raamatussakin lepopäivä eli sapatti.

MUUTOSSIIRTYMÄ
Suomessa gregoriaaninen kalenteri tuli voimaan vuonna 1753, kun Juliaaninen kalenteri jätettiin unholaan. Siirtymässä hypättiin 11 päivää eteenpäin yhdessä hetkessä. 1750-luvulla on taidettu käyttää ainakin jonkin aikaa kahta kalenteria. Mikäli muutos gregoriaaniseen kalenteriin oli hankalaa, niin sanoisin, että 2020-luvulla se on melkein mahdotonta. Jos alamme käyttää kansainvälistä kiinteää kalenteria, niin haasteita kyllä riittää.

Kuukausista häviää 3-2 päivää, joilla jotkut ovat syntyneet ja niillä on joitakin juhlapäiviäkin. Poistuneille päiville pitäisi laskea/määrittää uusi ajankohta - itse en tiedä, että miten. Teoriassa käytössä olisi noin 100 vuotta kaksi eri kalenteria - ei kovin selkeää.

Huom. Etelä-Koreassa käytetään kolmea eri kalenteria.

Suomessa ainakin lasketaan ja uutisoidaan tulevan vuoden vapaapäiviä. Kiinteän kalenterin aikana tuollainen hupi jäisi pois, koska vapaapäivät olisivat joka vuosi samoilla päivillä - uhka vai mahdollisuus? Siitä en ole varma, että miten ns. liikkuva pääsiäinen käyttäytyy kiinteässä kalenterissa, että jämähtääkö se paikoilleen vai ei? Mikäli pidämme joulun 25. joulukuuta (joulupäivä), niin silloin ns. joulun välipäivät (joulun ja uuden vuoden välinen aika) melkein katoavat. Itse voisin viettää joulua (loogisesti) talvipäivänseisauksena (Saturnalia-juhla) - juhannuksen vastapuoli. Sitä en nyt osaa järkeillä, että mihin päivään se osuisi kiinteässä kalenterissa - samako kuin uusivuosi?

Huom. Raamattu ei määritä joulun ajankohtaa. Rooman valtakunnassa vain päätettiin, että Sol Invictuksen syntymäpäivästä (25. joulukuuta) tulee Jeesuksen syntymäjuhla eli joulu.

2020-luvulla eletään digitaalisessa maailmassa, kaikki on tietokoneilla ja datana. 1750-luvulla kalenterimuutos tehtiin paperilla, mutta 2020-luvulla se pitäisi tehdä digitaalisesti. Kaikki sovellukset ja järjestelmät pitäisi päivittää uuden kalenterin mukaan toimivaksi - ei mikään pieni juttu. Ei kalenterisiirtymää kovin äkkiä tehdä.

Huom. edessä voi olla myös Y2K38-ongelma.

HOROSKOOPIT JA 13. MERKKI
Babylonialaisen kalenterin vuodenkierto alkaa keväällä, samoin kuin alkaa horoskoopit. Alkupiste on kevätpäiväntasaus, Oinas aloittaa vuoden ja horoskoopit. Eläinrata on tunnettu yhtä kauan kuin Mesopotamiassa on väännetty kalentereita.

Horoskooppimerkit ovat saaneet nimensä samannimisten tähdistöjen mukaan noin 2200 vuotta sitten. Eläinrata on tähtitaivaalla oleva 360° ympyrä, joka voidaan jakaa 12 osaan, jotka kukin ovat 30°.

12 x 30 = 360°

Huom. todellisuudessa kaikki lohkot eivät ole 30°, vaan niiden koko vaihtelee, mutta eihän horoskoopitkaan ole vakavastiotettavia - vai onko?

Sumerilaisilta periytyy tieto, että ympyrä voidaan jakaa 360°:seen.

Maasta katsottuna, tähtitaivas on muuttunut 2200 vuodessa sen verran, ettei silloin lukkoon lyödyt päivämäärät enää pidä paikkaansa, mutta näillä mennään. Nykyään horoskooppimerkkejä voisi/pitäisi olla 13.

Järjestys Horoskooppimerkit Ajanjakso
1. Oinas (Aries) 20. tai 21. maaliskuuta - 20. huhtikuuta
2. Härkä (Taurus) 20. huhtikuuta - 21. toukokuuta
3. Kaksoset (Gemini) 21. toukokuuta - 21. tai 22. kesäkuuta
4. Rapu (Cancer) 21. tai 22. kesäkuuta - 23. heinäkuuta
5. Leijona (Leo) 22. tai 23. heinäkuuta - 23. elokuuta
6. Neitsyt (Virgo) 23. elokuuta - 22. tai 23. syyskuuta
7. Vaaka (Libra) 22. tai 23. syyskuuta - 23. lokakuuta
8. Skorpioni (Scorpio) 23. lokakuuta - 22. marraskuuta
9. Käärmeenkantaja (Ophiuchus) 29. marraskuuta - 17. joulukuuta
10. Jousimies (Sagittarius) 22. marraskuuta - 21. tai 22. joulukuuta
11. Kauris (Capricorn) 21. tai 22. joulukuuta - 20. tammikuuta
12. Vesimies (Aquarius) 20. tammikuuta - 19. helmikuuta
13. Kalat (Pisces) 19. helmikuuta - 20. tai 21. maaliskuuta
Käärmeenkantaja on 13. horoskooppimerkki. Se sijoittuu Skorpionin ja Jousimiehen väliin.

Kun kalenterissa voi olla 13 kuukautta, niin myös horoskooppisessa vuodessa voi olla 13 horoskooppimerkkiä.

YHTEENVETOA
Maalle maapallo on erikoinen nimi, koska maapallon pinta-alasta vettä on noin 71 %. Maapallon pinta-alasta suurin osa on siis vettä. Planeettamme nimi pitäisikin olla Vesi- tai Meripallo. Maapallo on ollut myös lumipallo.

Koska pinta-alasta on enemmän vettä kuin kuivaa maata, niin ei olisi ihmekään, jos joskus merissä olisi kehittynyt (tai mereen saapunut) jokin älykäs kalaihminen. Meressä asuva kalaihminen sääli kuivalla maalla asuvia villi-ihmisiä ja päätti sivistää heitä.

Huom. tapahtuikohan ihmisen sivistäminen silloin, kun Paratiisissa puraistiin kiellettyä hedelmää?

Villi-ihmisen sivistäminen saattoi olla hyvä idea, mutta ihminen on ihminen ja sössii kaiken. Kun maapallolla vettä riittää, niin ensimmäiset ihmiset pyyhkäistiin vedenpaisumuksella pois.

Sumerilaisten tarinoiden mukaan, saamme kiittää muinaisia kalaihmisiä, että meillä on sivistys ja ne kalenteritkin.

Miten luonnonvakiot on määräytynyt, on sitten mystisempi juttu. Maapallolla vuorokausi kestää 24 tuntia, se tuntuu olevan ihmiselle hyvä vuorokauden pituus. Mutta, jos vuorokausi olisikin 48 tuntia, olisiko ihminen sopeutunut siihen? Vai onko joku (Luoja?) todennut, että 24 tuntia sopii ihmiselle parhaiten.

Maan kaksosella eli Venuksella vuorokausi kestää 117 Maan vuorokautta. Toisin sanoen, Venuksen päivät ja yöt kestää noin 2 Maan kuukautta eli yhteensä 117 Maan vuorokautta. Venuksella pitäisi siis valvoa 2 kuukautta ja nukkua 2 kuukautta.

Raamatussa päivän valoisa aika (klo 6:00-18:00) jaettiin 12 hetkeen eli tuntiin ja yö (pimeä) jaettiin 3-4:ään vartiovuoroon - tämä jako toimii hyvin, jos elää päiväntasaajan lähettyvillä.

Huom. sanonta "...tapahtui yhdennellätoista hetkellä" eli juuri ennen kuin on liian myöhäistä (klo 17:00).

Matt. 20 (Raamattu 1933/-38).

Katsopa kämmentäsi (unohda peukalo). Kämmenen neljä sormea, jokaisessa niissä on kolme osaa - kärki, keski ja tyvi. 4 x 3 = 12 ja toisessa kädessä sama 12, yhteensä 24. Sumerilainen "taskulaskin". Jos sekään ei riitä, niin sormia on 10 eli "sormilla" voi laskea ainakin 34:ään - sanopa tämä opettajalle, niin taitaa opettajan silmät pyöriä. Sumerilaista kertolaskua en ole ihan vielä sisäistänyt, mutta sekin onnistuu sormilla.

Synodinen kuukausi on aika uudestakuusta seuraavaan uuteenkuuhun, keskimäärin 29,53 vuorokautta. Naisen kuukautiskierto kestää noin 28 vuorokautta, voiko tämä olla vain sattumaa? Miksi sekin seuraa melko tarkasti yhtä luonnonvakiota.

Raskauden kesto on keskimäärin 280 vuorokautta eli 40 viikkoa (1 viikko on 7 vuorokautta).

7 x 40 = 280 vuorokautta

Raamatun numerologiaa
Numero 7 merkitsee täyttymystä tai täydellisyyttä. Sitä kutsutaan myös Jumalan numeroksi, koska hän yksin on täydellinen.

Moos. 2:1-3:
1. Näin tulivat valmiiksi taivas ja maa ja kaikki mitä niissä on.
2. Jumala oli saanut työnsä päätökseen, ja seitsemäntenä päivänä hän lepäsi kaikesta työstään.
3. Ja Jumala siunasi seitsemännen päivän ja pyhitti sen, koska hän sinä päivänä lepäsi kaikesta luomistyöstään.

Kansainvälisen kiinteän kalenterin 7. päivä on lauantai ja viikon viimeinen päivä, sen tulisi olla lepopäivä - silloin viikko on valmis.

Numeroa 40 pidetään koettelemuksen numerona. Kyllä 40 viikon raskauskin on melkoinen koettelemus.

Moos. 3:16:
16. Naiselle hän (Jumala) sanoi:
Minä teen suuriksi sinun raskautesi vaivat, ja kivulla sinä olet synnyttävä lapsesi. Kuitenkin tunnet halua mieheesi, ja hän pitää sinua vallassaan.
Raamatussa nainen sai rangaistuksen, kun meni syömään kiellettyä hedelmää ja tarjosi sitä miehellekin.

Jeesuksella oli 12 opetuslasta + 1, Hän itse eli 13.

Onko tämä kaikki vain sattumaa, vai vaikuttaako taustalla jokin älykäs suunnittelija?

Lue myös:
Vuosi 0 -ongelma

26 kommenttia:

  1. Aina ajatellut että syntymäkuukauteni on seitsemäs kuukausi vaikka tuo aurinkokuu kiehtookin. Numero 7 on onnennumeroni kuten numero 13.
    Ai Jeesus kävi 12-vuotiaana temppelissä..vaikea ajatella Jeesuksen elämää.
    Oliko hän normaali lapsi joka sitten kasvoi jotta pääsi ristille ja nousi kolmantena päivänä kuolleista.
    Paavalin mukaan nämä kolme asiaa ovat pysyviä: usko, toivo ja rakkaus.
    So cute.

    Aurinkokuu Sol ja Käärmeenkantaja voisi sotkea monet.
    Juhannuskin on siirtynyt alkaen 20-26 päivänä, yleensä olen tehnyt mansikkakakun midsommar 24.6, mutta muistelen ettei se ole aina ollut 24. päivä.
    Pääsiäisen siirtyminen on metkaa, joskus maaliskuussa joskun huhtikuun puolivälissä, esim kiirastorstai 16.4 lähes kesässä pääsiäinen.

    Lapsena oppi että sunnuntait oli lähes pyhiä, ei menty riekkumaan kavereille.
    Käytiin pyhäkoulua, liimattiin lampaita Jeesuksen ympärille, ja kokoperheen voimin joka sunnuntai talvisin kävelyllä haettiin baarista jäätelöpakkaus (kaupathan olivat sunnuntaisin kiinni) lopuksi ja telkkarista tuli aina hiihtoa.
    Tunnelma oli mahtava.
    Tykkään perinteistä ja en tykkää muutoksista.
    Synttäripäivä joka vuosi hypähtää eteenpäin.
    Joku on vakio, toukokuun toinen sunnuntai on äitienpäivä.

    On sanottu että ottaa kaikki sormet ja varpaatkin laskemiseen.
    Muistan ensimmäisen euro-ostokseni miten sormin koitin laskea, noloa.
    Penniä iso ikävä, markka takas, euro kutisti markkaa, ennen 50 markkaa oli iso raha nyt 10 euroa ei ole mitään!
    Eikös jokin markkamuunnos tapahtunut ennen kuin olimme olemassa.
    "Vuonna 1962 säädettiin uusi rahalaki, joka tuli voimaan seuraavan vuoden alussa. Tällöin toteutettiin rahauudistus, jonka jälkeen uusi markka vastasi sataa vanhaa markkaa ja uusi penni yhtä vanhaa markkaa."
    Ja inflaatiokierre devalvaatio senkun syvenee.
    Skolessa ope toi wanhan setelin kierrettäväksi muistan että siinä oli alastomia naisia pellolla, en muuta.

    Tietojenkäsittelyähkykin voi olla tuho ihmisille.
    Mitä jos meilläkin olisi "kansainvälinen ikä", "korealainen ikä" ja "kalenteri-ikä".
    Kansainvälinen ikä olis pari vuotta nuorempi, korealainen ikä hepreaa ja kalenteri-ikä olisi viisi vuotta.
    Mitä jos olisi syntynyt karkauspäivänä saisi viettää harvemmin synttäreitään, mutta taas ensi vuonna, olkoon karkausvuosi onnekas.
    Ensi vuonna on 366 päivää.

    "Venuksen erottuvin ominaisuus on sen paksu, täysin pilvien peittämä kaasukehä. Pilvikerros muodostuu rikkidioksidista noin 50–70 km korkeudella planeetan kaasukehässä ja estää täysin näkyvyyden avaruudesta Venuksen pinnalle."
    No niin pilvikerroksen alla on uffoja, ja maapallon pelastajat nousivat merestä, pelastajat olivat uffoja siis alieneita, siitä kertoo lukuisat piirrokset luolissa.

    Maapallo on siis ollut lumipallo jääkaudella, ajatella että syinä olisivat tulivuoret.
    Nyt kun on ilmastonmuutos ollaan pian menneessä, joko ihmiskunta pyyhkäistään mereen tai uusi jääkausi iskee..on totuus että ihmiset ovat idiootteja.
    Niin upea maailmankaikkeus ihmeineen, ja ihmiset sössii kaiken!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jeesus on keskeinen hahmo Raamatussa ja kristinuskossa, mutta jos tarkkoja ollaan, niin Raamatussa on suuria aukkoja. Raamattu kertoo Jeesuksen syntymän ja, että 12-vuotiaana kävi temppelissä. Siinä oli lapsuus. Seuraavan kerran Jeesus mainitaan jo noin 30-vuotiaana ja Jeesus kuoli noin 33-vuotiaana. Suurin osa Raamatun jutuista, jotka liittyvät Jeesukseen, on siis tapahtunut muutaman vuoden sisään (30-33-vuotiaana) - opetukset ja ihmeteot.

      Poista
    2. Iltalehti: Jeesus löytyi roskakatoksesta

      Jeesus pitää tyylinsä. 2000 vuotta sitten oli koruton eläinsuoja. Nyt 2020-luvulla roskakatos.

      Poista
  2. Varmaan next Jeesus löytyy tyylikkäästi kaatopaikalta!
    Jeesuksella on siis riittänyt jobia yllinkyllin.

    VastaaPoista
  3. Tutkimus:
    Maapallon kiinteän sisäytimen pyöriminen on ehkä hidastunut, ja sillä voi olla vaikutusta päivän pituuteen.

    VastaaPoista
  4. En tykkää kuukausista joissa on piinaavat 31 päivää, muutoin sanon että pimeitä ovat päivät. Lienee kiinteän massan pyörimisen hidastus olevan loppujen loupksi harhaa.

    VastaaPoista
  5. Maailmankaikkeus saattaa olla ”pikselöitynyt”.

    HD-kuva on hyvä, 4K-kuva on parempi, 8K-kuva on vieläkin parempi jne.

    Mikähän on maailmankaikkeuden kuvatarkkuus?

    Aina yhtä mystinen filosofien kysymys. Onko selkäsi takana mitään silloin, kun et katso sinne? Eli piirtyykö maailma vain näkökenttään?

    VastaaPoista

  6. Näin varman NASAN postauksen tuosta pikselikuvasta, on se hieno.

    AWW

    Erityisesti pidin tästä
    "Maailmankaikkeus on kuitenkin käsittämättömän suuri, ja siksi on enemmän kuin todennäköistä, että jossain sen kolkassa on kehittynyt elämää, jota me emme ehkä edes osaisi tunnistaa sellaiseksi."

    Uskoisin että maaimankaikkeuden kuvatarkkuus vaihtelee.
    Mulla on aika laaja näkökenttä muttei sentään ole pään takana silmiä.
    Joskus on oma varjo takana, ja jotkut pikkulapset pelkäävät omaa varjoaan.
    Mitä jos oma varjo onkin suojelusenkeli vaiko välitilaan jäänyt sielu?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tähdet on jumalia ja maailmankaikkeus on itse Luoja, joka mahdollistaa kaiken. Aurinko on meidän Jumala. Aurinko on luonut oman aurinkokuntansa. Aurinko mahdollistaa ja ylläpitää elämää. Elämä saa energian Auringosta, olemme kaikki lähtöisin Auringosta. Voiko tämän paremmin kuvata, mikä on Jumalamme =)

      Aurinko on tietoinen substanssi, jonka ihminen näkee vain "kaasupallona", joka koittaa räjähtää, mutta oma painovoima pitää sen "kasassa".

      Siinä teille päivän filosofiat =)

      Poista
  7. Auringon jumalia oli monia, mutta Ra nousi eniten palvotuksi auringon jumalaksi. Faaraot halusivat kuolemansa jälkeen mahdollisimman lähelle Ra-jumalaa.
    Maybe he sitten halusivat aurinkoon-
    Toinen on jännä ku auringonpimennys jolloin inkat mestasivat ihmisiä, päät poikki ja pomppii pää pitkin portaita, eli heitä uhrattiin jotta auringonjumala ei suutu.
    Oliko kunniaa en ole varma.

    Täydellinen auringonpimennys tapahtuu 20. huhtikuuta 2023 maybe jotku tosiaan uhraa mitä uhraa voihan se olla pelottavan näköistä.
    Ilman arskaa se on niin että emme pärjäisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huhtikuussa 2023 selvästi tapahtuu jotain suurta. 24.4.2023 (Pertin nimipäivä) on laskettu tulevan tuomiopäivä (maanantai). Erään ennustuksen mukaan mystinen kolmen päivän pimennys olisi To-La. 20.4.2023 on torstai! =)

      Poista
  8. Eli odotamme suurta kurpitsaa, eikä vaan suurta Perttiä!
    Melkein toivonkin niin tuomiopäivä sopinee ainakin yhdelle joka sanoo että kaikki on jo nähty, en edes tunnistanut häntä kun tapasin näytti vanhalta juopolta.
    Liekö vähän syytä että uskoo salaliittoteorioihin uppoo kuin veitsi kuumaan voihin.

    Tuo mayakulttuuri jutska päät poikki ja putosi pää pitkin Machu Picchun portaita, tuli mieleeni kun näin kerran leffan Apocalypto.
    Toimintaseikkailu, joka sijoittuu mayakulttuurin loppuvaiheeseen juuri ennen kuin Espanja valloittaa Meksikon ja Keski-Amerikan.
    Eli mätäpaiseet levisi ja tuhosi loput inkat, siinä lätty lätisi oli vaan superleffa!
    Sijottuu TOP 5.

    Suuri Pertti avaisi hanat, eli uffot saapuu runsain joukoin meidän maan matosten seuraan, kyllä tarjoaisin teetä ja sympatiaa ja niitä kakkuja.

    VastaaPoista
  9. Puolet maapallon vedestä saattoi tulla aurinkokunnan ulko-osista.

    VastaaPoista
  10. Mielenkiintoinen juttu tuo puolet maapallon vedestä.

    Kaveri vinkkasi the End of Time
    Pistää miettimään ja on kyllä taitava vide, maybe oot nähnytkin sen.

    VastaaPoista
  11. Tanska uhkaa viedä kansalaisiltaan vapaapäivän.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tanskan parlamentti äänesti Store Bededagingin, eli suuren rukouspäivän muuttamisesta arkipäiväksi.

      Poista
  12. Tanska on pieni maa, surettaa kun vapaapäivä lasketaan kasvattamaan puolustusbudjettia.
    Jos olisin tanskalainen on btw upea maa nousisin barrikaadeille heti.

    Pikainen puskahaastis toi että ennen vanhaan koulujakin käytiin 6/vko!
    En nyt äkkiä saa aikaseen että koska se muuttui viisipäiväiseksi.
    (Kuukkeli: Kouluhallitus ohjeisti 18.5.1971)

    Tietty ammatit joilloin ei ole väliä onko pyhä vai arki töitä on tehtävä mutta saa vastineksi arkivapaitakin.
    Itse olin innokas harkkaaja päikkärissä, mutta kun matkaa oli the Lost island piti mennä sillä millä pääsi, täten aamuvuorossa kertyi ylitöitä joita en huomioinut niinpä boss sanoi että sun pitää ottaa pari vapaapäivää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kalenterin historiaa -kirjoituksen Viikko ja viikonpäivät -otsikon alla on vähän historiaa Suomen ns. työviikoista.

      Poista
  13. SAK: Suomessakin pitäisi kokeilla nelipäiväistä työviikkoa.

    VastaaPoista
  14. Samaa palkkaa kuin olisivat viisi päivää duunissa, ihan varmaan maistuisi kaikille.
    Tai samantien samaa palkkaa kuin viisi päivää, mutta töissä ollaan jos huvittaa.
    Eli monea ei huvittaisi mutta joillekkin työpaikka on lepopaikka, ja joillekkin pakollinen juttu. Kyllä kolme lepopäivää on enemmän kuin kaksi. joten ei tarvitsisi uhriutua raatamalla viisi päivää. Toiset tekevät 12-15h työvuoroja milloin vain, ei siinä rutista että emmä viitti mulla on vapaa, mutta saavatki arkivapaita ja viikonlomia. Itsenikin on hälytetty töihin suoraan sängystä eli nukkumisesta.
    Menen kun voin.

    VastaaPoista
  15. Sarkastinen kysymys on noussut esiin venäjänkielisessä sosiaalisessa mediassa.

    Pitäisikö kuukauden 24. päivä vain poistaa kalenterista?

    VastaaPoista
  16. Nauran.
    Kun wagnerit kykeni ja kerrottiin kaikenlaisia missä Putler on, menikö lentokoneeseen ja matkasi sinne missä pippuri kasvaa.
    Mä sanoin että se meni bunkkeriin löysät pöksyissä peläten Tsaarin perheen kohtaloa, turvauten votkuliinsa, vallankaappaus on ajan kysymys.
    Wagnerboss oli kyllä kuin kansallissankari.

    Poistetaan ne päivät jotka mene yli 28 eli 29, 30. ja 31.
    Kyllä Putler poistaa nightmaren 24. päivä pois, joka uskalsi edes yrittää, mutta riittikö patut..tuskin. Taas se, yksi mätä omena tuppaa pilata koko sadon.
    Venäjänkieli on kaunista kuultavaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Putin maalaa itseään koko ajan nurkkaan, josta ei enää pääse pois. Tilanne on kuin kaasupallo, joka paisuu - kaikki tietää ettei se loputtomiin voi kestää. Lopulta täytyy tapahtua jotain suurempaa, joka muuttaa asioita täysin.

      Poista
  17. Etelä-Koreassa astui voimaan lakiuudistus, jonka mukaan jokainen eteläkorealainen nuorenee vuoden tai kahden verran.

    VastaaPoista
  18. Etelä-Korealaiset ovat metkoja! He varmaan lahjoittavat ylijääneet vuodet räkänokan maanosaan.

    Viimeisin kuva minkä näin Putlerista oli weird punakankalpea, silmissä sairaus, kuin tietäen että kohta koittaa vallankumous.

    VastaaPoista